Recept
« Terug naar recepten
					
						Knoflookrondjes 
						PT40M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Knoflookrondjes
Een heerlijk knoflookrondjes  recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 40 min
								
								
									Personen:
									20st personen
								
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											6
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									http://www.jannekes.nl/
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Knoflookrondjes te bereiden
  Doe de olie in een pannetje en voeg de heel fijn gesnipperde knoflook, de kleingesneden garnalen, peterselie, bieslook, zout en peper toe.
Roerbak het mengsel 1 minuut en laat het afkoelen.
Verwarm de oven voor op 225°C (hetelucht 200°C).
Laat de plakken bladerdeeg ontdooien en verdeel het knoflookmengsel over beide plakken.
Laat aan 1 kant een rand van 2 cm vrij.
Druk het mengsel voorzichtig aan.
Rol de plakken losjes op in de richting van de vrije rand.
Besmeer de buitenkant met iets van de achtergebleven olie in de pan.
Snij de rolletjes in 8-10 plakjes en leg de rondjes op een ingevette en daarna met bloem bestoven bakplaat.
Bak de rondjes 10 minuten en draai de oven terug naar 200°C (hetelucht 175°C). Bak ze op deze temperatuur nog 10 minuten .
									Roerbak het mengsel 1 minuut en laat het afkoelen.
Verwarm de oven voor op 225°C (hetelucht 200°C).
Laat de plakken bladerdeeg ontdooien en verdeel het knoflookmengsel over beide plakken.
Laat aan 1 kant een rand van 2 cm vrij.
Druk het mengsel voorzichtig aan.
Rol de plakken losjes op in de richting van de vrije rand.
Besmeer de buitenkant met iets van de achtergebleven olie in de pan.
Snij de rolletjes in 8-10 plakjes en leg de rondjes op een ingevette en daarna met bloem bestoven bakplaat.
Bak de rondjes 10 minuten en draai de oven terug naar 200°C (hetelucht 175°C). Bak ze op deze temperatuur nog 10 minuten .
                    