KookJij

Kleine sandwich van sjalot, zoute haring

Een heerlijk kleine sandwich van sjalot, zoute haring recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Amuse
  2. > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: www.sjallot.com
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kleine sandwich van sjalot, zoute haring te bereiden

De sjalot pellen, daarna in dunne ringen snijden. De haring, roggebrood en appel (met schil) in acht gelijk stukjes snijden. Stapel vervolgens een plakje roggebrood, een plakje appel, een stukje haring, een sjalottenring en als laatste een takje peterselie op elkaar. Dit nog een keer herhalen. Zet vast met een cocktailprikker. Zet tot gebruik afgedekt met huishoudfolie in de koelkast.

Mijn kookverhaal (Jaap van den Oever)

Waarom een sjalot: de sjalot zorgt voor een hartige smaak. De iets zoetige smaak van de sjalot combineert mooi met de iets zurige smaak van het roggebrood.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst