KookJij

Klassieke Kaastaart

Een heerlijk klassieke kaastaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: +10 personen
Categorieën:
  1. > Dieet & Slank - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Klassieke Kaastaart te bereiden

_Verkruimel de bastonge koekjes
en vervolgens de gesmolten boter er door heen.
_Verdeel het kruidenmengsel gelijkmatig over de
bodem van een springvorm .druk het stevig aan .
Dek af en zet 30 min. in de koelkast of tot het mengsel
goed stevig is.
_Klop de kaas met de mixer een gladde massa.Klop de gecondenseerde melk,de geraspe schil en het sap erdoor,tot je opnieuw een gladde massa krijgt.
Doe het water in een ovenschaaltje en strooi de gelantine er over heen. Zet het schaaltje in een steelpannetje met kokend water.Roer tot de gelantine oplost en laat 5 min. afkoelen.Roer het gelantinemengsel door het kaasmengsel.
_Giet het kaasmengsel in de springvorm .Zet de kaastaart 3 uur of een nacht in de koelkast,tot ze stevig is. Serveer met slagroom.

Mijn kookverhaal (mia Elsjan)

Garneer het eens met een heerlijke eigengemaakte bosbessengelei of uit een potje,..heerlijk !

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

mia7

mia7 zegt:
Excuus voor de foute afbeelding:)