Recept
« Terug naar recepten
					
						Kipstukjes met knoflook/witte wijnsaus
						PT45M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Kipstukjes met knoflook/witte wijnsaus
Een heerlijk kipstukjes met knoflook/witte wijnsaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Lex Heufke Kantelaar
								
																
									Bereidingstijd:
									 45 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											1
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Duitsland
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									Geen idee
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Kipstukjes met knoflook/witte wijnsaus te bereiden
Fruit de ui en de geperste of geraspte knoflook in een apart pannetje op een zacht vuur. Ze moeten glazig en gaar worden. Gaat het iets te hard, blus het dan met een beetje bouillon.
Meng het meel met genoeg zout en cayennepeper in een grote kom en doe de blokjes kip er bij zodat deze helemaal bedekt worden met het meel mengsel. Verhit een pan en doe daar wat olie en als je wilt een klontje boter bij. Braad het kippenvlees mooi rondom zodat alle losse meel aan het vlees plakt. Doe de gefruite uitjes en knoflook er bij. Blus af met bouillon en witte wijn. Doe de saffraan er bij en laat lekker sudderen.
De vloeistof moet binden met het meel en reduceren tot een lekkere saus. Op smaak maken met eventueel nog wat zout en peper.
Opdienen met rijst en iets peterselie.
										Meng het meel met genoeg zout en cayennepeper in een grote kom en doe de blokjes kip er bij zodat deze helemaal bedekt worden met het meel mengsel. Verhit een pan en doe daar wat olie en als je wilt een klontje boter bij. Braad het kippenvlees mooi rondom zodat alle losse meel aan het vlees plakt. Doe de gefruite uitjes en knoflook er bij. Blus af met bouillon en witte wijn. Doe de saffraan er bij en laat lekker sudderen.
De vloeistof moet binden met het meel en reduceren tot een lekkere saus. Op smaak maken met eventueel nog wat zout en peper.
Opdienen met rijst en iets peterselie.
Mijn kookverhaal (Lex Heufke Kantelaar)
Omdat ik in Turkije woon gebruik ik Turkse saffraan. Is veel goedkoper maar je hebt er meer van nodig. De witte wijn is erg belangrijk en smaakbepalend. Neem dus een soort die je zelf lekker vind om te drinken bij het eten. Ik geef een kop aan maar dat moet je zelf ondervinden hoe veel je nodig hebt. Succes.
									Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Bobby zegt:
Ik heb het recept gelijk toegevoegd aan mijn favorieten :)
                    
Anna Koudys zegt: