KookJij

Kipsalade met pomelo en ananas

Een heerlijk kipsalade met pomelo en ananas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Salades
  2. > Hoofdgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kipsalade met pomelo en ananas te bereiden

Laat de ananas uitlekken, bewaar 100 ml. sap
Maak de pomelo schoon, verwijder de velletjes en verdeel in stukjes.
Schep de pomelo, ananas, kip en noten dooreen.
Maak een sausje van ananassap, zure room, jam, chilisaus en curry, doe er evt. nog mayonaise bij naar smaak (niet voor de lijners onder ons)
Schep alles door elkaar, en breng op smaak met zout en evt. nog wat curry.
Bewaar in de koeling, en strooi er voor 't serveren ruim peterselie overheen.

Mijn kookverhaal (Liske Stienen)

Kan ook als hoofdgerecht voor twee personen, geef er dan rijst bij of aardappelen.

De kip maak je gaar als volgt: leg hem in kippenbouillon, breng aan de kook, laat 10 min. pruttelen op een laag vuurtje en draai het vuur dan uit. laat nog 10 min. staan in de bouillon en laat daarna afkoelen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Liske

Liske zegt:
Pomelo is een zuidvrucht, een kruising tussen een grapefruit en een pompelmoes. In plaats van pomelo zou je ook een rode grapefruit kunnen nemen, (is iets bitterder) of een sinaasappel (zoeter)Hij is vrij groot, maar dat is gezichtbedrog want de schil is erg dik, waardoor er niet zoveel overblijft.
Ida

Ida zegt:
Lijkt mij een lekker recept, maar wat is pomela?