KookJij

kikkerbillen in knoflooksaus

Een heerlijk kikkerbillen in knoflooksaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 6 / 8 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: karin luykx
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe kikkerbillen in knoflooksaus te bereiden

helft van boter in pan smelten en kikkerbillen mooi bruin bakken, uit de pan en dan de volgende kikkerbillen erin bakken, tot je ze allemaal gebakken hebt.
je kunt zo nu en dan een beetje boter tussendoor toevoegen.
als alle kikkerbillen gebakken zijn bak je de fijn gesneden knoflook en uien aan.
zodra deze glazig zijn gebakken voeg je de twee zakjes hollandaise saus toe en water tot de gewenste dikte.
afmaken met peper en zout.
de saus pureren met de staafmixer
de kikkerbillen hierin terug doen en laten sudderen tot ze gaar zijn. ( is best snel ).

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Kikkerbillen zijn kikkerbillen...het is een delicatesse en hoe je ze klaar maakt ...als het maar smaakt.:):p
bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
In Ned.is het niet zó bekend om kikkerbillen te eten,maar een goed alternatief is kippenvleugeltjes.
Braad de pseudo-kikkerbillen in olie lekker krokant en dien het op met chili-saus en als je het lekker vindt,doe er dan een mespuntje Surinaamse sambal er bij;lekker pittig!:p:D