KookJij
Lees meer Lees minder

Recepten

De lekkerste zelfgemaakte recepten op een rij om je recept keuze te vergemakkelijken. Via het geavanceerde filter kan je gemakelijk zoeken in verschillende categorieën zoals onder andere; BBQ & Grillen, Makkelijk & Snel, Hoofdgerechten of een Speciale Gelegenheid zoals Kerst. Ben je opzoek naar een recept uit een bepaalde streek of keuken, dan kan je deze gemakkelijk via het filter vinden..

Filters worden geladen

Wereldkeuken recepten

    1. Een goed pittige sambal, niet voor mensen die niet van pittig houden. Ingredienten: Madame Jeanette, Suiker, Citroensap, Zout, Zonnebloemolie, Azijn, Knoflook, Uien
    2. In het oude Perzie (tegenwoordige Iran) houdt men van stoofpotten,vooral lamsstoofpotten (khoresh).Er zijn nog al wat verschillende stoofpotten.Eentje daar... Ingredienten: 500 gram stoofvlees (lam,rund), 500 gram okra (vrouwen vingers),geschoond, 2 flinke uien, gesnipperd, 3 tenen knoflook, gesnipperd, 1/2 liters blik gepelde tomaten , 3 eetlepels tomatenconcentraat, 5 cc saffraan in 150...
    3. Heerlijk recept met kip, groenten en rijst Ingredienten: 1 kg. kipfilet, 2 middelgrote paprika's (kies verschillende kleuren), 250 gram champignons, 500 gram uien, 4 teentjes knoflook, 1 blik perziken, tomatenketchup, olijfolie, peper en zout, paprikapoeder, sambal oelek, ketj...

    4. Ingredienten: 1 sjalotje, zeer fijn gesnipperd, 1 rood pepertje, zeer fijn gesneden zonder pitjes, stuk gember 4-5 cm., geraspt, rode wijn
    5. Ingredienten: 100 cc siaasappel marmelade, 75 cc verse sinaasappelsap, 1 eetlepel limoensap, 25 cc ketjap manis, 25 cc Dijon mostrerd, 4 teentjes knoflook, gesnipperd
    6. Heerlijk bijgerecht, op verzoek van m'n zussie erop gezet! Ingredienten: 2 bekers rijst, roomboter, 2 bouillonblokjes, halve beker vermicelli, 1 citroen, olijfolie
    7. Ingredienten: - paar grote of meerdere kleine zoete bataten (oftewel kumara's), ongeschild, - stevige groente zoals bijvoorbeeld sperziebonen, - geraspte cheddar, - eventueel zure room voor erbij
    8. De Iraanse keuken (= Perzische keuken) behoort net als de Turkse keuken,de Azerbeidzjaanse keuken,de Armeense keuken en de Turkse keuken tot die van het Mi... Ingredienten: 600 gram basmatirijst, 2 eetlepels kosher zout, 125 cc redelijk dikke yoghurt, 2 eetlepels roomboter, 1 theelepeltje (van 2,5 cc) saffraan-draadjes, 1 kopje dille, vers gehakt, 1 kopje gepelde pistachenootjes,grof gehakt

    9. Ingredienten: 200 gr verse cranberry's, 3 eetl bruine basterdsuiker, 2 appels, 4 sjalotten, 300 gr paddestoelen, 2 eetl boter, 4 struisvogelbiefstukken, 1 dl wildfond, 2 dl slagroom, peper & zout
    10. Ingredienten: 400 gram kipfilet, 2 struikjes witlof, 150 gram tauge, 1 blikje ananas a 560 gram, 3 bolletjes gember, 1 rijpe mango, 1 bekertje creme fraiche a 125 ml, 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel gembersiroop, 1 theelepel kerriep...
    11. Pavlova is een dessert uit Australie / Nieuw Zeeland dat als basis merengue heeft. Merengue is een stijfgeklopt eiwit met suiker en andere smaakstoffen,dat... Ingredienten: Alweer een recept, dat niet origineel is. Het is echter zo'n normaal dessert in Australie (waar ik in mijn jonge jaren nog een tijd heb gewoond), dat het ondenkbaar zou zijn dit weg te laten in de bundel recepten uit de...
    12. Ingredienten: 3 stuk(s) uien, 200 gram Zereskt (Iraanse rode bessen van de Berberis vulgaris), 70 gram pistaches, 5 theelepel(s) saffraan, 700 gram basmati rijst, 6 stuk(s) kippendijbeen filet, 2 stuk(s) eieren, 25 gram boter, 5 stuk...
    13. Ingredienten: gele spliterwten of kikkererwten, tomaten, tomaten puree, cardamom, zout, peper, bouillon blokje, rundvlees, gemalen tamarind, frieten (ong 1 grote portie)

    14. Ingredienten: - Stukje verse gember van 2 cm, fijngehakt, - 1,25dl citroensap, - 2,5 eetlepels honing, - 1 eetlepel verse muntblaadjes
    15. Ingredienten: - 4 passievruchten, - 100g passievruchtenyoghurt, - 5dl melk, - 1 eetlepel fijne suiker, - 2 bolletjes vanille-ijs
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Proef Het Zuiden met Gents Stoofvlees voor in de Jachtschotel......
    Proef Het Zuiden met Gents Stoofvlees voor in de Jachtschotel...... Categorie Vlees
    Dit stoofvlees sprak me wel aan in het bijzonder voor de bij behorende jachtschotel, die je dan met rode kool en tutti frutti erbij kunt serveren. Daags van t.... De bereidingstijd is circa 180 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  2. Jachtschotel met Gents Stoofvlees Goudrenet en Rode kool.....
    Jachtschotel met Gents Stoofvlees Goudrenet en Rode kool..... Categorie Ovenschotels
    Dank zij Proef het Zuiden voor het idee creëerde ik deze comfort food jachtschotel met https://www.smulweb.nl/recepten/1474093/Proef-hetzuiden-met-gent.... De bereidingstijd is circa 60 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  3. Mexicaanse Ovenschotel met gehakt , veel groente en Nacho's
    Mexicaanse Ovenschotel met gehakt , veel groente en Nacho's Categorie Ovenschotels
    Op speciaal verzoek van kleindochter deze Mexicaanse ovenschotel gemaakt, maar niet met kip maar nu met gehakt. Ik nam daarvoor 300 gr rundergehakt é.... De bereidingstijd is circa 55 minuten en het is voor ongeveer 6 personen.
  4. Oosterse roerbak met knolselderij
    Oosterse roerbak met knolselderij Categorie Vlees
    Knolselderij met ui roerbakken. Gehakt toevoegen met rode peper, bosui, en knoflook. Nog evenop smaak brengen met wat ketjap en klaar. . De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  5. Zuurkoolovenschotel met gehakt, spekjes en banaan.
    Zuurkoolovenschotel met gehakt, spekjes en banaan. Categorie Ovenschotels
    Een eenvoudig winters gerecht , dat geheel van te voren al te bereiden is. Alleen nog slechts de oven aan het werk zetten en smullen.. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  6. Varkenshaasje Cordon Bleu alla Saltimbocca
    Varkenshaasje Cordon Bleu alla Saltimbocca Categorie Vlees
    Een eigen creatie met een varkenshaasje. Het is een mengelmoes met een beetje van een Cordon Bleu en een beetje van Saltimbocca alla Romana. . De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  7. Geroosterde maïskolven op z'n Mexicaans
    Geroosterde maïskolven op z'n Mexicaans Categorie Bijgerechten, Groenten
    Geroosterde maïskolven zijn tot ver over de grenzen van Mexico erg geliefd. In Mexico zelf zijn ze dan ook het meest verkochte streetfood. Tijdens mijn va.... De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  8. Gegrilde halloumi met lountza
    Gegrilde halloumi met lountza Categorie Tapas, Warm
    Elke keer als er weer Griekse week is in de supermarkt zie ik de Halloumi weer liggen. Ik ken dat nog van een vakantie op Cyprus. Ze hadden daar een heerlij.... De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  9. Griekse kabeljauw beignets (of inktvisringen)
    Griekse kabeljauw beignets (of inktvisringen) Categorie Tapas, Vis, schaal- en schelpdieren
    Ik heb hiervoor verse kabeljauw gebruikt die ik in stukjes heb gesneden. Eigenlijk zou je het ook wel Griekse kibbeling kunnen noemen ;) Je eet dit natuurlij.... De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  10. Aardappel Skordalia
    Aardappel Skordalia Categorie Groenten, Overig, Low Budget
    Skordalia wordt meestal geserveerd met kabeljauw beignets en is zo ongeveer het Griekse equivalent van de Britse Fish & chips. Ik heb het 'aardappe.... De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.