-
Madame Jeanette sambal
Categorie: Koud
30 min
Een goed pittige sambal, niet voor mensen die niet van pittig houden.
Ingredienten: Madame Jeanette, Suiker, Citroensap, Zout, Zonnebloemolie, Azijn, Knoflook, Uien
-
Khoresh Bamieh
Categorie: Stoofschotels
215 min
In het oude Perzie (tegenwoordige Iran) houdt men van stoofpotten,vooral lamsstoofpotten (khoresh).Er zijn nog al wat verschillende stoofpotten.Eentje daar...
Ingredienten: 500 gram stoofvlees (lam,rund), 500 gram okra (vrouwen vingers),geschoond, 2 flinke uien, gesnipperd, 3 tenen knoflook, gesnipperd, 1/2 liters blik gepelde tomaten , 3 eetlepels tomatenconcentraat, 5 cc saffraan in 150...
-
Pilav met kip, groenten en rijst
Categorie: Gevogelte
50 min
Heerlijk recept met kip, groenten en rijst
Ingredienten: 1 kg. kipfilet, 2 middelgrote paprika's (kies verschillende kleuren), 250 gram champignons, 500 gram uien, 4 teentjes knoflook, 1 blik perziken, tomatenketchup, olijfolie, peper en zout, paprikapoeder, sambal oelek, ketj...
-
Australische saus
Categorie: Sauzen
5 min
Ingredienten: 1 sjalotje, zeer fijn gesnipperd, 1 rood pepertje, zeer fijn gesneden zonder pitjes, stuk gember 4-5 cm., geraspt, rode wijn
-
Sinaasappel Marmelade Saus
Categorie: Warm
30 min
Ingredienten: 100 cc siaasappel marmelade, 75 cc verse sinaasappelsap, 1 eetlepel limoensap, 25 cc ketjap manis, 25 cc Dijon mostrerd, 4 teentjes knoflook, gesnipperd
-
Turkse rijst
Categorie: Overig
30 min
Heerlijk bijgerecht, op verzoek van m'n zussie erop gezet!
Ingredienten: 2 bekers rijst, roomboter, 2 bouillonblokjes, halve beker vermicelli, 1 citroen, olijfolie
-
Kumara skins (Nieuw-Zeelands gerecht)
Categorie: Ovenschotels, Vegetarisch
50 min
Ingredienten: - paar grote of meerdere kleine zoete bataten (oftewel kumara's), ongeschild, - stevige groente zoals bijvoorbeeld sperziebonen, - geraspte cheddar, - eventueel zure room voor erbij
-
Rijst op Iraanse wijze
Categorie: Rijst, Warm
90 min
De Iraanse keuken (= Perzische keuken) behoort net als de Turkse keuken,de Azerbeidzjaanse keuken,de Armeense keuken en de Turkse keuken tot die van het Mi...
Ingredienten: 600 gram basmatirijst, 2 eetlepels kosher zout, 125 cc redelijk dikke yoghurt, 2 eetlepels roomboter, 1 theelepeltje (van 2,5 cc) saffraan-draadjes, 1 kopje dille, vers gehakt, 1 kopje gepelde pistachenootjes,grof gehakt
-
Struisvogelbiefstuk met cranberry's
Categorie: Vlees
75 min
Ingredienten: 200 gr verse cranberry's, 3 eetl bruine basterdsuiker, 2 appels, 4 sjalotten, 300 gr paddestoelen, 2 eetl boter, 4 struisvogelbiefstukken, 1 dl wildfond, 2 dl slagroom, peper & zout
-
Kipsalade met mangosaus
Categorie: Salades
20 min
Ingredienten: 400 gram kipfilet, 2 struikjes witlof, 150 gram tauge, 1 blikje ananas a 560 gram, 3 bolletjes gember, 1 rijpe mango, 1 bekertje creme fraiche a 125 ml, 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel gembersiroop, 1 theelepel kerriep...
-
Pavlova
Categorie: Koud
225 min
Pavlova is een dessert uit Australie / Nieuw Zeeland dat als basis merengue heeft.
Merengue is een stijfgeklopt eiwit met suiker en andere smaakstoffen,dat...
Ingredienten: Alweer een recept, dat niet origineel is. Het is echter zo'n normaal dessert in Australie (waar ik in mijn jonge jaren nog een tijd heb gewoond), dat het ondenkbaar zou zijn dit weg te laten in de bundel recepten uit de...
-
Zereshk polo
Categorie: Gevogelte, Rijst
60 min
Ingredienten: 3 stuk(s) uien, 200 gram Zereskt (Iraanse rode bessen van de Berberis vulgaris), 70 gram pistaches, 5 theelepel(s) saffraan, 700 gram basmati rijst, 6 stuk(s) kippendijbeen filet, 2 stuk(s) eieren, 25 gram boter, 5 stuk...
-
Kima
Categorie: Overig
180 min
Ingredienten: gele spliterwten of kikkererwten, tomaten, tomaten puree, cardamom, zout, peper, bouillon blokje, rundvlees, gemalen tamarind, frieten (ong 1 grote portie)
-
Citroendrankje met munt en gember
Categorie: Koud
140 min
Ingredienten: - Stukje verse gember van 2 cm, fijngehakt, - 1,25dl citroensap, - 2,5 eetlepels honing, - 1 eetlepel verse muntblaadjes
-
Mousse van passievruchten en vanille-ijs
Categorie: Koud
10 min
Ingredienten: - 4 passievruchten, - 100g passievruchtenyoghurt, - 5dl melk, - 1 eetlepel fijne suiker, - 2 bolletjes vanille-ijs
Recept: Gehaktbroodje pikant
Recept: Brabantse balkenbrij
Recept: Magro con Tomate uit Andalusië
Recept: Magro con Tomate uit Andalusië
Recept: Magro con Tomate uit Andalusië
Recept: Magro con Tomate uit Andalusië
Recept: Magro con Tomate uit Andalusië
Recept: Gebraden varkensfricandeau met veenbessensaus
Recept: Gebraden varkensfricandeau met veenbessensaus
Recept: Baldadig Lekker Broodje Bal
Recept: Baldadig Lekker Broodje Bal
Gebruiker: Monique Kerkhoven
Gebruiker: Monique Kerkhoven
Gebruiker: Monique Kerkhoven
Recept: Vriendschapskoek Herman