KookJij
Lees meer Lees minder

De lekkerste recepten online op een rij

Inspireer, deel, leer en geniet!

Elke dag lekker eten? Koken was nog nooit zo leuk en lekker als met de online recepten van KookJij. Van basisrecept tot sterrendiner, met meer dan 24.000 recepten vind je gemakkelijk een recept dat bij jouw past.

  • Voor iedere gelegenheid
  • Voor thuiskoks van ieder niveau
  • Gevarieerde keukens
  • Dagelijks nieuwe online recepten

Met KookJij vind je iedere dag nieuwe inspiratie en recepten voor de lekkerste taarten, salades, tussendoortjes, diners en meer. Voor een speciale gelegenheid of je dagelijkse maaltijd. Van traditioneel Nederlandse en Belgische gerechten tot vernieuwende wereldgerechten. Geniet dagelijks van smaakvolle inspiratie.

Via het geavanceerde filter kun je gemakkelijk zoeken in verschillende categorieën zoals onder andere: BBQ & Grillen, Makkelijk & Snel, Hoofdgerechten of een Speciale Gelegenheid zoals Kerst. Ben je opzoek naar een recept uit een bepaalde streek of keuken, de filter wijst jou de weg!

Deel bovendien zelf je lekkerste recepten, handigste kooktips en beste kooktechnieken met andere bezoekers en inspireer!

Filters worden geladen

Wereldkeuken recepten

    1. Heerlijk recept met kip, groenten en rijst Ingredienten: 1 kg. kipfilet, 2 middelgrote paprika's (kies verschillende kleuren), 250 gram champignons, 500 gram uien, 4 teentjes knoflook, 1 blik perziken, tomatenketchup, olijfolie, peper en zout, paprikapoeder, sambal oelek, ketj...
    2. Een goed pittige sambal, niet voor mensen die niet van pittig houden. Ingredienten: Madame Jeanette, Suiker, Citroensap, Zout, Zonnebloemolie, Azijn, Knoflook, Uien
    3. Heerlijk bijgerecht, op verzoek van m'n zussie erop gezet! Ingredienten: 2 bekers rijst, roomboter, 2 bouillonblokjes, halve beker vermicelli, 1 citroen, olijfolie

    4. Ingredienten: - 400 ml room, - 1 vanillepeul, zaad eruit geschraapt, - Zest van 1 sinaasappel, - 3 eidooiers, - 3 el suiker, - 2 el grand marnier
    5. Ingredienten: 500 gr. lamsgehakt, 500 gr. sperziebonen, 1 ui, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 theel. saffraan, 400 gr. rijst, 1/2 eetl. paprikapoeder+knoflokpoeder
    6. Ingredienten: - paar grote of meerdere kleine zoete bataten (oftewel kumara's), ongeschild, - stevige groente zoals bijvoorbeeld sperziebonen, - geraspte cheddar, - eventueel zure room voor erbij
    7. Ingredienten: - 1 potje wild hibiscus bloemen in siroop 250 gr., - vanille ijs, - verse frambozen, - verse aardbeien in vieren gesneden, - geklopte zoete slagroom, - gehakte pistache nootjes
    8. Ingredienten: 200 gr schoongemaakte ananas, 150 gr gepelde rijpe bananen(ongeveer twee kleine), 250 gr zelfrijzend bakmeel, 1 tl bakpoeder, mestpunt zout, 1/2 tl kaneel, mestpunt versgeraspte nootmuskaat, 225 gr witte basterdsuiker, 2...

    9. In het oude Perzie (tegenwoordige Iran) houdt men van stoofpotten,vooral lamsstoofpotten (khoresh).Er zijn nog al wat verschillende stoofpotten.Eentje daar... Ingredienten: 500 gram stoofvlees (lam,rund), 500 gram okra (vrouwen vingers),geschoond, 2 flinke uien, gesnipperd, 3 tenen knoflook, gesnipperd, 1/2 liters blik gepelde tomaten , 3 eetlepels tomatenconcentraat, 5 cc saffraan in 150...
    10. Ingredienten: kipfilet, granaatappel juice, verse granaatappels, halfgedroogde pruimen, uien, boter, olijfolie, 2 koffiekoppen halve walnoten, suiker/oersuiker/palmsuiker, kaneel, nootmuskaat, zwarte peper, kipfond of -bouillon, kurku...
    11. Ingredienten: 150 gram Uncle Ben's rijst, 1 liter melk, snufje zout, 125 ml slagroom (ongeklopt), 1 el suiker, 2 el bruine suiker, 1 blik ananasschijven, boter/margarine om in te vetten
    12. Ingredienten: 100 ml witte rum, 30 ml vers limoen sap, 35 ml wild hibiscus siroop, Wild Hibiscus bloem als garnering
    13. Ingredienten: 100 cc siaasappel marmelade, 75 cc verse sinaasappelsap, 1 eetlepel limoensap, 25 cc ketjap manis, 25 cc Dijon mostrerd, 4 teentjes knoflook, gesnipperd

    14. De Iraanse keuken (= Perzische keuken) behoort net als de Turkse keuken,de Azerbeidzjaanse keuken,de Armeense keuken en de Turkse keuken tot die van het Mi... Ingredienten: 600 gram basmatirijst, 2 eetlepels kosher zout, 125 cc redelijk dikke yoghurt, 2 eetlepels roomboter, 1 theelepeltje (van 2,5 cc) saffraan-draadjes, 1 kopje dille, vers gehakt, 1 kopje gepelde pistachenootjes,grof gehakt
    15. Ingredienten: Wild Hibiscus bloem ter garnering, 1 theelepel (10ml) natuurlijk rozenwater, 30 ml Wild Hibiscus Siroop, Verse munt, Mousserende wijn ( Champagne, prosecco, cava)
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Aardappelschotel met sperziebonen
    Aardappelschotel met sperziebonen Categorie Groenten
    Ben je gebakken of gekookte aardappelen een beetje zat? Maak dan eens deze aardappelschotel met sperziebonen en paprika. Lekker, simpel en snel te bereiden.... De bereidingstijd is circa 25 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  2. Groen(t)e kerstboom van de bakplaat
    Groen(t)e kerstboom van de bakplaat Categorie Groenten, Kerst, Kerst
    Een simpel en leuk bijgerecht met groene groente in kerstsfeer. Samen met bijvoorbeeld een rollade en aardappels uit de oven is je hoofdgerecht voor het k.... De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  3. Schweinegebrat uit de Sousvide
    Schweinegebrat uit de Sousvide Categorie Vlees
    Een heerlijk mals stuk vlees gegaard in de Sous Vide. De bereidingstijd is circa 1260 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  4. Zuurkool Loempia
    Zuurkool Loempia Categorie Warm
    lekkere snack voor tijdens de winterdagen. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 3 personen.
  5. Sambal setan maken met madame jeanette pepers
    Sambal setan maken met madame jeanette pepers Categorie Sauzen
    deze gele sambal is lekker bij roti. De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 0 personen.
  6. PEBRE (CHILEENSE HETE SAUS)
    PEBRE (CHILEENSE HETE SAUS) Categorie Sauzen, Overig
    lekker bij een broodje shoarma of een ander vleesgerecht. De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 0 personen.
  7. Babi pangang van krokant spek
    Babi pangang van krokant spek Categorie Vlees
    Babi pangang van krokant spek. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  8. Sticky buikspek
    Sticky buikspek Categorie Vlees
    Sticky buikspek. De bereidingstijd is circa 40 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  9. Lemper met gehaktvulling
    Lemper met gehaktvulling Categorie Warm
    Een heerlijke snack op op voorraad in de diepvries te hebben. De bereidingstijd is circa 120 minuten en het is voor ongeveer 20 personen.
  10. kruidige aspergebouillon met balletjes
    kruidige aspergebouillon met balletjes Categorie met Groente
    Meestal maak ik een gebonden aspergeroomsoep maar gelet op de calorieën heb ik dit recept bedacht en is ook heerlijk. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 8 personen.