KookJij
Lees meer Lees minder

De lekkerste recepten online op een rij

De Europese keuken is misschien wel de meest gevarieerde. Elk land en/of regio kent z'n eigen specifieke manier van verwerken van de (eigen) ingredienten, het gebruik van kruiden en de kook-, bak- en braadmethode.

Filters worden geladen

Europese recepten

  1. Gevulde eieren op 10 verschillende variaties
    Gevulde eieren op 10 verschillende variaties
    Gevulden eieren zijn bijna niet weg te denken tijdens een feestje of lekker hapje bij de borrel. Hierbij diverse variaties voor heerlijk gevulde eieren. Ingredienten: 4 eieren, 2 eetlepels mayonaise, peper en zout
  2. Franse uiensoep
    Franse uiensoep
    Ingredienten: 40 gram boter of margarine, 600 gram uien, in ringen, 1 liter vleesbouillon (van tablet), 1 laurierblad, zout, peper, 8 plakken stokbrood, 120 gram geraspte gruyere (kaas)
  3. Citroenmousse
    Citroenmousse
    Een heerlijk nagerecht met een frisse citroensmaak. Ingredienten: - 250 ml slagroom, - 1 citroen, geraspt en uitgeperst, - 60 gr suiker, - 2 eiwitten

  1. Holsteiner schnitzel
    Holsteiner schnitzel
    Ingredienten: 2 kalfsschnitzels à 150 g, versgemalen peper, zout, 2 eetl. zonnebloemolie, 2 sneetjes casinobrood of andere soort witbrood, 1 eetl. boter, 2 eieren, 4 ansjovisfilets (blikje), 2 augurken, 1 citroen
  2. Bruchetta met tomaat, basilicum en mozzarella
    Bruchetta met tomaat, basilicum en mozzarella
    Ingredienten: 1 stokbrood, 2 eetlepels olijfolie, zout en versgemalen peper, 1 fijngesneden teentje knoflook, 4 grote tomaten, 2 eetlepels fijngesneden verse of diepvries basilicum, 2 bolletjes mozzarella
  3. Franse klassieke uiensoep
    Franse klassieke uiensoep
    Ingredienten: 50 gr boter, 750 gr uien, in dunne ringen gesneden, 2 tenen knoflook, fijngehakt, 45 gr bloem, 2 liter runder-of kippenbouillon, 250 ml witte wijn, 1 laurierblad, 2 takjes tijm, zout en peper, 12 sneetjes stokbrood, 100...
  4. De echte Weense Sachertorte
    De echte Weense Sachertorte
    Ingredienten: 150 gr chocolade, 150 gr zachte boter, 100 gr poedersuiker, 6 eierdooiers, 6 eiwitten, 50 gr suiker, 150 gr meel, snufje zout, abrikozenjam, Extra voor het glazuur:, 200 gr pure chocolade, 20 gr boter, 40 gr poedersuik...
  5. Ravigottesaus
    Ravigottesaus
    Ingredienten: 2 deciliter mayonaise, 1 eetlepel kappertjes, 1 ui, 1 bosje fijngesneden bieslook, 1 bosje fijngesneden peterselie, 1 bosje fijngesneden kervel, 1 bosje fijngesneden dragon
  6. Mosterdsaus
    Mosterdsaus
    Ingredienten: 200 cc witte wijn, 150 cc kippenbouillon, 230 cc volle melk, 220 cc slagroom, 1 - 2 eetlepels agar agar, 2 eetlepels Dijon mosterd, 3 eetlepels grove mosterd (zoals bv "Doesburgsche"), 1 eetlepel fijngehakte verse dragon...
  7. Franse uiensoep
    Franse uiensoep
    Ingredienten: Basis runderbouillon, 1 ½ kilo runderbotten, met vlees, 2 schenkels, 150 gr wortelen, kleingesneden, 750 gr ui, kleingesneden, 3 dl droge witte wijn, 1 steel bleekselderij, in blokjes, 150 gr champignons, kleingesneden,...
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Tagliatelle met kruidenroomsaus
    Tagliatelle met kruidenroomsaus Categorie Pasta's
    . Ingredienten: gerookte zalm: 300 g, tagliatelle : 300 g, bloemkool: 400 g, erwten: 200 g (diepvries), room: 100 ml (soja ), kruidenkaas: 4 eetlepel, dille, peterselie, peper, zout
  2. Provençaalse vis in papillot
    Provençaalse vis in papillot Categorie Ovenschotels
    - In de zomer is dit recept perfect voor op de BBQ! - Mag het eens iets anders zijn? Kies dan voor heel fijn gesneden venkel. Ook courgette gaat hier goed... Ingredienten: witte visfilet: 400 g, champignons: 300 g, tomaat: 6, sjalot: 2, teen look: 2, olijfolie, tijm, rozemarijn, peper, zout
  3. Papiollot van zalm en asperges
    Papiollot van zalm en asperges Categorie Vis, schaal- en schelpdieren
    . Ingredienten: zalm: 400 g (filet), asperges: 1000 g (witte), rode ui: 1, basilicum(handvol), olijfolie, peper, zout
  4. Gegrilde kabeljauw met romige mosterdsaus
    Gegrilde kabeljauw met romige mosterdsaus Categorie Vis, schaal- en schelpdieren
    . Ingredienten: kabeljauwfilet: 400 g, soja melk: 200 ml (ongezoet), mosterd: 2 eetlepel, olijfolie, citroensap(naar smaak), peper, zout
  5. Kip-rijstpannetje
    Kip-rijstpannetje Categorie Gevogelte
    . Ingredienten: kipfilet: 400 g, zilvervliesrijst: 300 g, paprika: 2 (gele ), rode paprika: 1, tomaat: 1, ui: 1, teen look: 1, olijfolie, paprikapoeder, peterselie, peper, zout
  6. Vis met vijgensaus
    Vis met vijgensaus Categorie Vis, schaal- en schelpdieren
    . Ingredienten: vis: 400 g (filet), vijgen: 400 g, room: 100 ml (soja), witte wijn: 100 ml, ketchup: 1 eetlepel (tomaat), visbouillon: 500 ml, paprikapoeder: 1 eetlepel, chilipoeder, peper