KookJij
Lees meer Lees minder

De lekkerste recepten online op een rij

De Europese keuken is misschien wel de meest gevarieerde. Elk land en/of regio kent z'n eigen specifieke manier van verwerken van de (eigen) ingredienten, het gebruik van kruiden en de kook-, bak- en braadmethode.

Filters worden geladen

Europese recepten

    1. Gevulden eieren zijn bijna niet weg te denken tijdens een feestje of lekker hapje bij de borrel. Hierbij diverse variaties voor heerlijk gevulde eieren. Ingredienten: 4 eieren, 2 eetlepels mayonaise, peper en zout
    2. Een heerlijk nagerecht met een frisse citroensmaak. Ingredienten: - 250 ml slagroom, - 1 citroen, geraspt en uitgeperst, - 60 gr suiker, - 2 eiwitten
    3. Een keer wat anders dan pasta met tonijn en tomatensaus, een heerlijke saus van creme fraiche Ingredienten: Penne, Tonijn, Champignons, Ui, Creme Fraiche, Zout, Peper, Pijnboompitten, Knoflook, Geraspte (Parmezaanse) kaas

    4. Gemaakt, speciaal voor onze kleinkinderen, die dol zijn op gehakt , paprika en champignons. Serveertip Een scheut wodka toevoegen. Ik heb dat nu achterwege... Ingredienten: 1 rode gele en groene paprika in reepjes, 2 el paprikapoedr, 2 el mosterd, 1 blikje tomatenpuree, 500 gram kastanje champignons schoon in plakjes, 1 dikk ui gsnipperd, 2 teen knoflook geperst, 1 ei, paneermeel, 250 ml k...
    5. Een heerlijke ovenschotel met Italiaanse smaken. Gemakkelijk te maken en een ideaal ovengerecht als je gasten krijgt. Ingredienten: 400 gram kipfilet, 90 gram zongedroogde tomaatjes in stukjes of reepjes, 1 glas droge witte wijn, 30 gram vers geraspte Grana padana, 250 gram crème fraîche, , peper en zout naar smaak uit de molen, 1 tl tijm , basilicu...
    6. Ingredienten: 500 gram sperziebonen, 1 takje bonenkruid, sap van 1/2 citroen, ong 8 takjes basilicum, 4 plakken doorregen rookspek, 6 a 7 el olijfolie, zout en peper
    7. Een lekker snel te bakken brood zonder gist, dus het deeg hoeft niet te rijzen. Geen broodbakmachine nodig en ook niet kneden. In het brood zitten stukjes... Ingredienten: 110 gram stevige pittige geitenkaas, 4 lente-uitjes, 1 vastkokende aardappel van plm.175 gram, 1 theelepel gedroogde tijm of 2 theelepels verse tijmblaadjes, 175 gram zelfrijzend bakmeel + iets extra, 2 theelepels zout,...
    8. Een simpel en leuk bijgerecht met groene groente in kerstsfeer. Samen met bijvoorbeeld een rollade en aardappels uit de oven is je hoofdgerecht voor het k... Ingredienten: Groene mini asperges, Haricot verts, Sugar snaps, Mini tomaatjes

    9. Dit is een smakelijke Franse uiensoep met een heerlijke bite. Ingredienten: 40 gram boter of margarine, 600 gram uien, in ringen, 1 liter vleesbouillon (van tablet), 1 laurierblad, zout, peper, 8 plakken stokbrood, 120 gram geraspte gruyere (kaas)
    10. Ingredienten: 1 Banaan, 1 eetlepel(s) bruine basterdsuiker
    11. Gamba's piri piri Ingredienten: knoflook, rode pepers, olijfolie, peterselie, gehakt, grof zeezout, rauwe grote garnalen, schoongemaakt,
    12. Dit lekkere lichte soepje is heerlijk als voorgerecht bij een dineetje. Snel en gemakkelijk te maken. Je kunt in plaats van rivierkreeftjes ook voorgekookt... Ingredienten: 2 potten gevogeltefond, 1/2 citroen biologisch, 1 kippenbouillontablet (als de fond niet gekruid is), 100 gram rivierkreeftjes , 100 gram peultjes, 2 flinke eetelepels gehakte verse peterselie, 2 theelepels vloeibare aca...
    13. Een heerlijke frisse citroentaart met een lekkere schuimlaag. Wij kregen deze taart als afsluiting van een Frans etentje. Niet te zwaar. Verrukkelijk. Ingredienten: Voor het deeg: 125 gram gezeefde bloem, 60 gram harde boter in stukjes, 50 gram suiker, 1 ei, zout, Garnituur: 3 citroenen, 3 eieren, 150 gram poedersuiker, 30 gram boter, Voor de schuimlaag: 3 eieren, 150 gram poedersu...

    14. Ingredienten: 1 doos kikkerbillen, 3 flinke tenen knoflook fijn gesneden, 3 el gehakte peterselie, 1 pakje roomboter, 1 kopje olijfolie
    15. Ingredienten: 50 gr boter, 750 gr uien, in dunne ringen gesneden, 2 tenen knoflook, fijngehakt, 45 gr bloem, 2 liter runder-of kippenbouillon, 250 ml witte wijn, 1 laurierblad, 2 takjes tijm, zout en peper, 12 sneetjes stokbrood, 100...
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Enchiladas met gehakt vulling
    Enchiladas met gehakt vulling Categorie Ovenschotels
    Niet alleen met kip maar ook met gehakt kun je hele lekkere enchiladas maken. Voor wat betreft de groenten heb ik een paprikastoplicht, champignons en uien.... De bereidingstijd is circa 60 minuten en het is voor ongeveer 6 personen.
  2. Hartige taart met champignons, paprika en spekjes
    Hartige taart met champignons, paprika en spekjes Categorie Overig, Taarten
    Aan het einde van de week maak ik vaak een hartige taart met wat ik nog in huis heb. Het heeft 2 voordelen; je hoeft niets weg te gooien en je hoeft ook g.... De bereidingstijd is circa 60 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  3. Heerlijk hapje met gerookte paling
    Heerlijk hapje met gerookte paling Categorie Koud, Koud
    Dit heerlijk hapje met gerookte paling is op verschillende manieren te serveren. Ik heb het in een glaasje geserveerd op een bodempje van rucola. Ideaal al.... De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 8 personen.
  4. Frisse Venkelsalade met sinaasappel en avocado
    Frisse Venkelsalade met sinaasappel en avocado Categorie Salades
    Als het voorjaarszonnetje zich weer laat zien heb je weer meer trek in frisse salades in plaats van de zware winterkost. Ik had nog 1 venkelknol in de koel.... De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  5. arelhoen met venkel en citrus fruit
    arelhoen met venkel en citrus fruit Categorie Gevogelte, Ovenschotels, Kerst
    Het recept komt uit het kookboek; Wat maak je Menu weer? van Jennifer Smit, en ik heb hier en daar een beetje zelf aangepast. TIP: Dit recept kan ook goed.... De bereidingstijd is circa 150 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  6. Budget komkommersalade met rode ui.
    Budget komkommersalade met rode ui. Categorie Salades
    Doordat de rode ui enkele minuten in heet water staat is het echte rauwe er vanaf. Bladpeterselie maakt de salade smaakvol af.. De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  7. Komkommersalade met een Oosters tintje
    Komkommersalade met een Oosters tintje Categorie Salades
    Ik experimenteer graag met komkommer. Dit recept, dat ik iets naar eigen smaak heb aangepast vond ik in het boekje boodschappen.. De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  8. Hamlappen in rosé: een Frans stoofpotje
    Hamlappen in rosé: een Frans stoofpotje Categorie Vlees
    De hamlappen worden in stukken gestoofd met tomaten, verse tuinkruiden en crème fraiche. Je kunt dit stoofpotje ook in de slowcooker maken. . De bereidingstijd is circa 60 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  9. Aalbessentaart met eiwitschuim
    Aalbessentaart met eiwitschuim Categorie Taarten
    De bodem van deze plaattaart bestaande uit snel roerdeeg wordt eerst gebakken (20 minuten). Daarop komt het stijfgeslagen eiwit gemengd met de aalbessen (n.... De bereidingstijd is circa 40 minuten en het is voor ongeveer 8 personen.
  10. Pastaroomsaus met gerookte kipfilet, gedroogde tomaten en pesto
    Pastaroomsaus met gerookte kipfilet, gedroogde tomaten en pesto Categorie Pasta's
    Deze pastasaus valt echt bij iedereen in de smaak. Lekker door de rode pesto die ik in de saus gebruik. Het recept is tijdens het koken ontstaan en wordt n.... De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.