-
Gevulde eieren op 10 verschillende variaties
Categorie: Koud, Pasen, Kerst
20 min
Gevulden eieren zijn bijna niet weg te denken tijdens een feestje of lekker hapje bij de borrel. Hierbij diverse variaties voor heerlijk gevulde eieren.
Ingredienten: 4 eieren, 2 eetlepels mayonaise, peper en zout
-
Citroenmousse
Categorie: Koud
20 min
Een heerlijk nagerecht met een frisse citroensmaak.
Ingredienten: - 250 ml slagroom, - 1 citroen, geraspt en uitgeperst, - 60 gr suiker, - 2 eiwitten
-
Pasta met tonijn en een saus van creme fraiche
Categorie: Pasta's
30 min
Een keer wat anders dan pasta met tonijn en tomatensaus, een heerlijke saus van creme fraiche
Ingredienten: Penne, Tonijn, Champignons, Ui, Creme Fraiche, Zout, Peper, Pijnboompitten, Knoflook, Geraspte (Parmezaanse) kaas
-
Gehaktballetjes Stroganoff
Categorie: Vlees
60 min
Gemaakt, speciaal voor onze kleinkinderen, die dol zijn op gehakt , paprika en champignons. Serveertip Een scheut wodka toevoegen. Ik heb dat nu achterwege...
Ingredienten: 1 rode gele en groene paprika in reepjes, 2 el paprikapoedr, 2 el mosterd, 1 blikje tomatenpuree, 500 gram kastanje champignons schoon in plakjes, 1 dikk ui gsnipperd, 2 teen knoflook geperst, 1 ei, paneermeel, 250 ml k...
-
Goddelijke Italiaanse Oven Kip
Categorie: Gevogelte
45 min
Een heerlijke ovenschotel met Italiaanse smaken. Gemakkelijk te maken en een ideaal ovengerecht als je gasten krijgt.
Ingredienten: 400 gram kipfilet, 90 gram zongedroogde tomaatjes in stukjes of reepjes, 1 glas droge witte wijn, 30 gram vers geraspte Grana padana, 250 gram crème fraîche, , peper en zout naar smaak uit de molen, 1 tl tijm , basilicu...
-
Sperziebonen in bundeltjes op de BBQ- grill
Categorie: Bijgerechten
30 min
Ingredienten: 500 gram sperziebonen, 1 takje bonenkruid, sap van 1/2 citroen, ong 8 takjes basilicum, 4 plakken doorregen rookspek, 6 a 7 el olijfolie, zout en peper
-
Geitenkaasbrood met lente-uitjes en tijm
Categorie: Bakken
20 min
Een lekker snel te bakken brood zonder gist, dus het deeg hoeft niet te rijzen. Geen broodbakmachine nodig en ook niet kneden. In het brood zitten stukjes...
Ingredienten: 110 gram stevige pittige geitenkaas, 4 lente-uitjes, 1 vastkokende aardappel van plm.175 gram, 1 theelepel gedroogde tijm of 2 theelepels verse tijmblaadjes, 175 gram zelfrijzend bakmeel + iets extra, 2 theelepels zout,...
-
Groen(t)e kerstboom van de bakplaat
Categorie: Groenten, Kerst, Kerst
30 min
Een simpel en leuk bijgerecht met groene groente in kerstsfeer. Samen met bijvoorbeeld een rollade en aardappels uit de oven is je hoofdgerecht voor het k...
Ingredienten: Groene mini asperges, Haricot verts, Sugar snaps, Mini tomaatjes
-
Franse uiensoep
Categorie: met Groente
60 min
Dit is een smakelijke Franse uiensoep met een heerlijke bite.
Ingredienten: 40 gram boter of margarine, 600 gram uien, in ringen, 1 liter vleesbouillon (van tablet), 1 laurierblad, zout, peper, 8 plakken stokbrood, 120 gram geraspte gruyere (kaas)
-
Banaan met bruine basterdsuiker
Categorie: Gerechten
5 min
Ingredienten: 1 Banaan, 1 eetlepel(s) bruine basterdsuiker
-
Gamba's piri piri
Categorie: Warm
20 min
Gamba's piri piri
Ingredienten: knoflook, rode pepers, olijfolie, peterselie, gehakt, grof zeezout, rauwe grote garnalen, schoongemaakt,
-
Lentebouillon met peultjes en rivierkreeftjes
Categorie: met Vis
-15 min
Dit lekkere lichte soepje is heerlijk als voorgerecht bij een dineetje. Snel en gemakkelijk te maken. Je kunt in plaats van rivierkreeftjes ook voorgekookt...
Ingredienten: 2 potten gevogeltefond, 1/2 citroen biologisch, 1 kippenbouillontablet (als de fond niet gekruid is), 100 gram rivierkreeftjes , 100 gram peultjes, 2 flinke eetelepels gehakte verse peterselie, 2 theelepels vloeibare aca...
-
La tarte au citron meringuée (citroentaart)
Categorie: Taarten
60 min
Een heerlijke frisse citroentaart met een lekkere schuimlaag. Wij kregen deze taart als afsluiting van een Frans etentje. Niet te zwaar. Verrukkelijk.
Ingredienten: Voor het deeg: 125 gram gezeefde bloem, 60 gram harde boter in stukjes, 50 gram suiker, 1 ei, zout, Garnituur: 3 citroenen, 3 eieren, 150 gram poedersuiker, 30 gram boter, Voor de schuimlaag: 3 eieren, 150 gram poedersu...
-
Kikkerbillen in de knoflookboter
Categorie: Overig
60 min
Ingredienten: 1 doos kikkerbillen, 3 flinke tenen knoflook fijn gesneden, 3 el gehakte peterselie, 1 pakje roomboter, 1 kopje olijfolie
-
Franse klassieke uiensoep
Categorie: met Groente
60 min
Ingredienten: 50 gr boter, 750 gr uien, in dunne ringen gesneden, 2 tenen knoflook, fijngehakt, 45 gr bloem, 2 liter runder-of kippenbouillon, 250 ml witte wijn, 1 laurierblad, 2 takjes tijm, zout en peper, 12 sneetjes stokbrood, 100...
Recept: Dessertsoepje van Aalbessen
Recept: Dessertsoepje van Aalbessen
Gebruiker: Lidy Berkx
Gebruiker: Petra Wiggers
Gebruiker: Els Meeuwsen
Gebruiker: Petra Wiggers
Recept: Lentebouillon met peultjes en rivierkreeftjes
Recept: Lentebouillon met peultjes en rivierkreeftjes
Recept: Pittige Indische rundvleesstoofpot ook voor slowcooker
Recept: Pittige Indische rundvleesstoofpot ook voor slowcooker
Recept: Aspergeragout met ham in een bakje van bladerdeeg.....
Recept: Aspergeragout met ham in een bakje van bladerdeeg.....
Recept: Ouderwetse sukadelapjes met Bockbier
Recept: Ouderwetse sukadelapjes met Bockbier
Recept: Ouderwetse sukadelapjes met Bockbier