KookJij
Lees meer Lees minder

Recepten

De Europese keuken is misschien wel de meest gevarieerde. Elk land en/of regio kent z'n eigen specifieke manier van verwerken van de (eigen) ingredienten, het gebruik van kruiden en de kook-, bak- en braadmethode.

Filters worden geladen

Europese recepten

    1. Ramon Brugman kan volgens mij zo smaakvol tijdens het koken vertellen, dat ik bij wijze van spreken het gerecht proef ! Dus altijd een reden om het gerech... Ingredienten: 300 gram zuurkool, 1/2 el boter, 1/2 el kerriepoeder, 1 tl gemberpoeder, 1 rookworst, 50 gram katenspek ( ontbijtspek) in stukjes gesneden, VOOR DE GEKARAMELLISEERDE ZIVERUITJES, 1/2 potje zilveruitjes met het vocht, 1 1...
    2. In deze heerlijk luchtige amandelmakronen is geen bloem verwerkt, maar zijn gemalen amandelen (amandelmeel) gebruikt. Ingredienten: 2 eiwitten , 1 theelepel citroensap , 130 gram suiker , 50 gram geschaafde amandelen, 100 gram gemalen amandelen , 2 druppels amandelaroma
    3. De pruimencompôte is gemaakt van kwetsen met geleisuiker. De compote is door de langere kooktijd en het gebruik van geleisuiker langer houdbaar. Lekk... Ingredienten: 500 gram pruimen (zonder pit gewogen), 250 gram geleisuiker (1 : 2), 2 el water, 1 zakje vanillesuiker, 1 kaneelstokje , 1 eetlepel citroensap

    4. Pissaladière. Een Provencaalse versie van een pizza, belegd met zacht gebakken uien, ansjovis, olijven en Provencaalse kruiden. Ik heb er nog wat ka... Ingredienten: 1 plakje diepvries bladerdeeg, 1 kleine ui, gepeld en in dunne halve ringen gesneden, 1 eetlepel olijfolie, wat Provencaalse kruiden naar smaak, 2 ansjovisfilets, 4 zwarte olijven zonder pit , wat kappertjes (uitgelekt)
    5. Toen ik een tijdje geleden enkele dagen in Kopenhagen was viel mijn blik op het geweldig mooi en lekker uitziende smørrebrød. Dat smør... Ingredienten: Zie bereidingswijze.
    6. Spekjes bakken. saucijs erbij vervolgens ui erbij. Tomatenpuree, tomatenblokjes en witte bonen in tomatensaus toevoegen. Gehalveerde kerstomaatjes en 10... Ingredienten: 125 gram gerookte spekblokjes, 4 kipsaucijsjes in 3 gelijke stukjes verdeeld, 2 uien in halve ringen, 1 blikje tomatenpuree van 70 gr, 1 pot witte bonen in tomatensaus van 680 gr, 1 blik tomatenblokjes van 400 gr, 2 b...
    7. Gehakt en prei wokken. Afmaken met een scheut room. Ingredienten: 2 preien , 250 gram rundergehakt , 1 middelgrote ui , 2 teentjes knoflook, 1 eetlepel olie , peper, zout, nootmuskaat , kerriepoeder eventueeel naar smaak, 100 ml slagroom , mespunt suiker
    8. Gevulden eieren zijn bijna niet weg te denken tijdens een feestje of lekker hapje bij de borrel. Hierbij diverse variaties voor heerlijk gevulde eieren. Ingredienten: 4 eieren, 2 eetlepels mayonaise, peper en zout

    9. Een heerlijk nagerecht met een frisse citroensmaak. Ingredienten: - 250 ml slagroom, - 1 citroen, geraspt en uitgeperst, - 60 gr suiker, - 2 eiwitten
    10. Deze hartige taart is niet heel moeilijk om te maken, smaakt heerlijk. Serveer er een eenvoudige salade bij. Deze taart is uit een tijd, dat ik nog geen eigen... Ingredienten: 6 plakjes hartig taartdeeg diepvries), ontdooid, paneermeel , 100 g bacon (vleeswaren), 800 g prei, in ringen gesneden, 4 eieren, 200 ml slagroom , 125 g geraspte belegen kaas, 2 el blad peterselie, fijngehakt
    11. Sjalot met knoflook fruiten. De schoongemaakte paddenstoelen en wat bosui erbij. Paddenstoelen bouillon toevoegen even koken en een heerlijk soepje is gebo... Ingredienten: 1 flinke sjalot gesnipperd, 2 teen knoflook gesnipperd, 2 bosui het witte in in schuine stukjes en het groen fijn gesneden ter garnering, 2 bouillonblokken paddenstoelen, peper en zout naar smaak, 450 gram gemengde padd...
    12. Bij de slager lagen dergelijke broodjes, lekker, maar véél te zout. Aldus heb ik mijn eigen broodje bedacht. Een zelfgemaakte groentesoep voo... Ingredienten: 75 gram rundergehakt + 75 gram h.o.h gehakt, 2 plakjes katenspek bacon of ontbijtspek, 2 plakjes kaas, 1 af te bakken broodje gehalveerd, knoflookpoeder , uienpoeder, paprikapoeder, witte peper, kerrie alles naar smaak...
    13. Voor deze budget witte kool wortelsalade zijn maar weinig ingrediënten nodig. Bovendien snel klaar en erg lekker. Ramon maakt de salade met spitskool,... Ingredienten: 1 winterpeen geschild en grof geraspt, 1/4 witte kool grof geraspt, scheutje zoetzure augurkennat, 1 flinke el mayonaise, 1 tl zout

    14. Deze rucolapesto is pittig door de chilipeper die eraan is toegevoegd. Deze pesto smaakt erg lekker door pasta, bij vis, als borrelhapje op toost of brood... Ingredienten: 40 gram rucola , 40 gram pijnboompitten , 40 gram vers geraspte Pecorino kaas of Parmezaanse kaas (ik vind Pecorino lekkerder!), 2 teentjes knoflook , zeezout en vers gemalen zwarte peper, 1 -2 gedroogde chilipepers of w...
    15. Een eenvoudige frisse risotto, lekker bij visgerechten. Ingredienten: 200 gram risotto rijst (bijv. arboriorijst), Plm. 6 - 7 dl visbouillon of eventueel meer (van tablet) , 30 gram roomboter , 1 sjalotje , rasp en sap van een onbespoten citroen , 1 glas droge witte wijn , zout en versgema...
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Loempiataart in filodeeg .
    Loempiataart in filodeeg . Categorie Ovenschotels
    Omdat ik deze taart voor 2 personen heb gemaakt , heb ik het gerecht qua hoeveelheden gehalveerd en een ovenschotel gebruikt . Hoewel ik best een loempiaat.... De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  2. Tomaat- Aardappel - Maar dan anders  Ovenschotel
    Tomaat- Aardappel - Maar dan anders Ovenschotel Categorie Ovenschotels
    Dit is een recept uit het boek Project Gezond, dat ik gisteren maakte voor onze dochter en haar gezin.Project Gezond is een manier van anders eten. Namelijk.... De bereidingstijd is circa 60 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  3. Oventopper
    Oventopper Categorie Ovenschotels
    Dit gerecht zag ik staan in de Allerhande. De titel sprak me wel aan. Echt een Topper is dit niet!! Gewoon een lekker dagelijks en snel klaar gerecht. Daaro.... De bereidingstijd is circa 40 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  4. Tropische fruitsalade uit Zanzibar (Matunda salad)
    Tropische fruitsalade uit Zanzibar (Matunda salad) Categorie Koud
    Zulke soortgelijke salade kregen wij elke morgen bij het ontbijt toen we in Zanzibar waren. En hoewel het tropische fruit daar natuurlijk nóg veel l.... De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 8 personen.
  5. Octopus curry (the Dhow Inn) Mchuzi wa pweza
    Octopus curry (the Dhow Inn) Mchuzi wa pweza Categorie Vis, schaal- en schelpdieren
    Dit recept heb ik gekregen van de manager van Hotel the Dhow Inn uit Zanzibar. Het is een tijdje blijven liggen want ik kon geen geschikte octopus vinden..... De bereidingstijd is circa 45 minuten en het is voor ongeveer 8 personen.
  6. Pilaurijst uit Zanzibar
    Pilaurijst uit Zanzibar Categorie Overig, Rijst
    Dit is een heerlijke variant op gewone witte rijst. De bereidingswijze deed me een beetje aan risotto denken. Blijf er wel voortdurend doorroeren want ande.... De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  7. Cassave in kokosnootsaus (Muhogo wa nazi)
    Cassave in kokosnootsaus (Muhogo wa nazi) Categorie Groenten, Warm
    Dit gerecht kon ik me nog herinneren (gelukkig hebben we de foto's nog) zoals we het in Zanzibar hebben gegeten. Cassave (Maniok) kende ik eigenlijk alleen.... De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  8. Een variatie van 10 aparte dressings om straks  de zomer mee te vieren.
    Een variatie van 10 aparte dressings om straks de zomer mee te vieren. Categorie Koud
    DRESSINGS...... je kunt er niet genoeg van voorhanden hebben om je salades op smaak te maken. In het boekje Boodschappen stonden deze 10 dressings beschrev.... De bereidingstijd is circa 10 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  9. Limoncello Paastaart
    Limoncello Paastaart Categorie Koud
    Deze taart zag ik eens op Keukenliefde en heb hem gemaakt vorig jaar met Pasen. De taart zelf is in ongeveer 20 minuten klaar .. ... mijn ervaring was, dat.... De bereidingstijd is circa 35 minuten en het is voor ongeveer 8 personen.
  10. Zalm op een bedje van romige venkel uit de oven
    Zalm op een bedje van romige venkel uit de oven Categorie Vis, schaal- en schelpdieren
    Verse zalm en venkel twee producten, die elkaar perfect aanvullen en nauwelijks meer toevoegingen vragen dan enkel een klein scheutje witte wijn, crèm.... De bereidingstijd is circa 45 minuten en het is voor ongeveer 3 personen.