KookJij
Lees meer Lees minder

De lekkerste recepten online op een rij

De Europese keuken is misschien wel de meest gevarieerde. Elk land en/of regio kent z'n eigen specifieke manier van verwerken van de (eigen) ingredienten, het gebruik van kruiden en de kook-, bak- en braadmethode.

Filters worden geladen

Europese recepten

    1. Gevulden eieren zijn bijna niet weg te denken tijdens een feestje of lekker hapje bij de borrel. Hierbij diverse variaties voor heerlijk gevulde eieren. Ingredienten: 4 eieren, 2 eetlepels mayonaise, peper en zout
    2. Spaghetti met spinazie, champignons, spekjes en kruidenkaas Ingredienten: ui, kastanjechampignons, olijfolie, spekreepjes, volkoren spaghetti, spinazie, kruidenroomkaas, zout, peper, basilicum
    3. Een heerlijk nagerecht met een frisse citroensmaak. Ingredienten: - 250 ml slagroom, - 1 citroen, geraspt en uitgeperst, - 60 gr suiker, - 2 eiwitten

    4. Ingredienten: 1 doos kikkerbillen, 3 flinke tenen knoflook fijn gesneden, 3 el gehakte peterselie, 1 pakje roomboter, 1 kopje olijfolie
    5. Met enige regelmaat gegeten bij de Italiaan, later kreeg ik dit recept van mijn tante. Dit recept is smullen met de hoofdletter S. Ingredienten: Knoflook, (Slag)room, Peterselie, Witte wijn, (Olijf) olie, Hamlappen, Pesto
    6. Een keer wat anders dan pasta met tonijn en tomatensaus, een heerlijke saus van creme fraiche Ingredienten: Penne, Tonijn, Champignons, Ui, Creme Fraiche, Zout, Peper, Pijnboompitten, Knoflook, Geraspte (Parmezaanse) kaas
    7. Een ongewoon ingrediënt Seringen toch zeer het proberen waard. Ingredienten: seringen-bloempjes , witte wijn, water, pectine, citroenzuur, blonde rietsuiker
    8. Schotse eieren Ingredienten: eieren, ui, gepeld, peterselie, braadworsten, zout, peper, paneermeel, zonnebloemolie, water

    9. Ingredienten: 50 gr boter, 750 gr uien, in dunne ringen gesneden, 2 tenen knoflook, fijngehakt, 45 gr bloem, 2 liter runder-of kippenbouillon, 250 ml witte wijn, 1 laurierblad, 2 takjes tijm, zout en peper, 12 sneetjes stokbrood, 100...
    10. Groentesoep bereid in de slowcooker. Lekker voor bij de lunch of als maaltijdsoep. Ingredienten: Prei, Tuinkruidenbouillon, Bleekselderij, Champignons, Gehakt, Rode Paprika, Knolselderij, Bloemkool, Ui, Wortel, Zout, Peper, Vermicelli
    11. Ingredienten: 500 gram sperziebonen, 1 takje bonenkruid, sap van 1/2 citroen, ong 8 takjes basilicum, 4 plakken doorregen rookspek, 6 a 7 el olijfolie, zout en peper
    12. Ingredienten: 5 biologische citroenen, 400 g witte kristalsuiker, 0,5 l water, 0,5 l zuivere alcohol van 94°
    13. Ingredienten: 1 ui, 2 tenen knoflook, 2 wortels, 3 stengels bleekselderij, 500 gram rundergehakt, 3 eetlepels tomatenketchup, 2 deciliter vleesbouillion, 1 deciliter rode wijn, 500 gram spaghetti

    14. Dit is een smakelijke Franse uiensoep met een heerlijke bite. Ingredienten: 40 gram boter of margarine, 600 gram uien, in ringen, 1 liter vleesbouillon (van tablet), 1 laurierblad, zout, peper, 8 plakken stokbrood, 120 gram geraspte gruyere (kaas)
    15. Ingredienten: - 2 kalkoen cordon-bleu, - overschot van spaghetti met saus, - een beetje ajuin, - een paar kerstomaatjes, - afwerking : bieslook
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Kattenpizzaatjes
    Kattenpizzaatjes Categorie Warm
    Kattenpizzaatjes. De bereidingstijd in cira 30 minuten en is voor ongeveer 12 personen.
  2. Spaghetti met spinazie, champignons, spekjes en kruidenkaas
    Spaghetti met spinazie, champignons, spekjes en kruidenkaas Categorie Pasta's
    Spaghetti met spinazie, champignons, spekjes en kruidenkaas. De bereidingstijd in cira 30 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  3. Fish & chips
    Fish & chips Categorie Vis, schaal- en schelpdieren
    Fish & chips. De bereidingstijd in cira 25 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  4. Opgerolde spinazieomelet gevuld met venkelsalami, rucola en parmezaan
    Opgerolde spinazieomelet gevuld met venkelsalami, rucola en parmezaan Categorie Warm
    Opgerolde spinazieomelet gevuld met venkelsalami, rucola en parmezaan. De bereidingstijd in cira 15 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  5. Schotse eieren
    Schotse eieren Categorie Vlees
    Schotse eieren. De bereidingstijd in cira 35 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  6. Cajun kip met rijst
    Cajun kip met rijst Categorie Gevogelte, Rijst
    Cajun kip met rijst. De bereidingstijd in cira 45 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  7. Gemarmerde brownies van pure en witte chocolade
    Gemarmerde brownies van pure en witte chocolade Categorie Gebak
    Gemarmerde brownies van pure en witte chocolade. De bereidingstijd in cira 70 minuten en is voor ongeveer 15 personen.
  8. Oosterse roerbakschotel van broccoli, kip en champignons
    Oosterse roerbakschotel van broccoli, kip en champignons Categorie Wokken
    Oosterse roerbakschotel van broccoli, kip en champignons. De bereidingstijd in cira 35 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  9. Oosterse stamppot met garnalen
    Oosterse stamppot met garnalen Categorie Stamppot
    Oosterse stamppot met garnalen. De bereidingstijd in cira 30 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  10. Blueberry muffins met citroenroomkaas
    Blueberry muffins met citroenroomkaas Categorie Gebak
    Blueberry muffins met citroenroomkaas. De bereidingstijd in cira 40 minuten en is voor ongeveer 12 personen.