KookJij

Kerstsneeuwballen

Een heerlijk kerstsneeuwballen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: toetjesboek
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kerstsneeuwballen te bereiden

Maak inkepingen in de schillen van de appels om barsten te voorkomen.
Zet de appels in wat water op een schotel
Vul ze met het rozijnen mengsel
Laat ze gaar worden in de oven. (45 minuten op 190 graden) Ze moeten wel heel blijven.
Haal de appels van de schotel en laat ze afkoelen.
Maak de creme au beurre:
Klop de boter, de suiker, de citroenschil en het sap tot een romig geheel.
Bedek de appels met de creme au beurre en rol ze daarna door de kokos.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

banketbakker henny

banketbakker henny zegt:
Hallo Jasmine,
Dit is een heel leuk nagerecht steek de kaarsen aan en serveer ze dan met de lampen gedooft. Creme au beuree is een creme die lang houdbaar is, omdat er geen melk en eieren in zit. Ik hoop dat het je dit jaar wel zal lukken.
vero

vero zegt:
haaj
Meschien een rare vraag maar wat is creme au beurre:??
schism79

schism79 zegt:
Ziet er erg leuk uit, maar kun je dit ook een avond van te voren maken?
marian

marian zegt:
Hoi Jasmine,
het recept is niet van mij maar omdat het zoet is kun je er wel vanuit gaan dat het een nagerecht is.Appel met kokos is een echt nagerecht!Succes met kokkerellen!:p
jasmine

jasmine zegt:
ik wil dit recept met de kerst graag maken,maar weet nu niet precies of het nu een voor gerecht is of niet. Zou je me dat kunnen vertellen.