KookJij

Kersthuisje

Een heerlijk kersthuisje recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Kinderen - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: Life & Cooking
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kersthuisje te bereiden

Cake:
Verwarm de oven voor op 160 graden. Klop de boter met suiker luchtig totdat het wit kleurt. Voeg de eieren (geklutst) er langzaam aan toe. Vervolgens voeg je langzaam de bloem toe.
Daarna spatel je de amandelen, gekonfijte sinaasappel en de pistachenootjes er doorheen.

Vet het bakblik in en doe het mengsel erin. De cake moet 1 uur op 160 graden in de oven.


Italiaans Schuim:
Kook 190 gr suiker met het water rustig in tot er siroop ontstaat. Klop intussen met een mixer het eiwit met 15 gr suiker luchtig.

Vervolgens kook je de siroop in tot 121 graden (kleur blijft helder). Dit kun je controleren door af en toe een theelepeltje in de siroop te dopen en deze direct in een glas water te dopen. Als je nu het theelepeltje eruit haalt en je kunt een dunne draad van de siroop trekken dan is de suiker ver genoeg ingekookt.

Giet nu de hete siroop in een dunne straal al kloppend bij het luchtige eiwit. Blijf kloppen tot het schuim goed taai aanvoelt en enigszins is afgekoeld.


Crème au beurre:
Breng de melk aan de kook met de suiker en roer het custardpoeder los met een scheutje koude melk. Giet al roerende de hete melk bij het custardpapje. Breng het aan de kook en laat het al roerende tot vladikte binden.

Roer het espressopoeder er doorheen en laat de custard afkoelen (in een schaal afgedekt met plasticfolie). Klop de boter luchtig en meng het door de afgekoelde custard.

Bouw Kersthuisje:
De cake snijd je in twee gelijke plakken van 18x13x8 cm. Tussen deze plakken smeer je royaal de crème au beurre. De bovenste laag is dus crème.

Het huisje bedek je met Italiaans schuim de buitenkant met behulp van de spuitzak. Met een hobbybrandertje brand je het schuim af.

Voor het dak heb je twee plakken chocolade nodig; een van 12x13 cm en een van 16x13 cm. Voor de ramen en een deur heb je nog een paar kleine rechthoekig gesneden stukjes chocolade nodig. Zowel het dak als de ramen en deur kun je nu vast tegen het schuim zetten.

Tenslotte doe je er poedersuiker overheen voor het sneeuweffect. Garneer het eventueel met marsepeinen sneeuwpoppetjes of leg er wat groene kersttakjes omheen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

ladycheese

ladycheese zegt:
Hmmm, dat lijkt me lekker! :D
lucas

lucas zegt:
ik weet niet of ik het ga maken, maar ik vind het prachtig gemaakt marijke!;)