KookJij

Kerst marsepeintaart

Een heerlijk kerst marsepeintaart recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: nicht uit amerika
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kerst marsepeintaart te bereiden

Maak een deeg van 125 gram bloem, 100 gram suiker en alle boter. Rol het uit en bekleed een taartvorm ermee. Maak gaatjes in het deeg met een vork en smeer de gemberjam erover uit. Zet de taartvorm een half uur in de koelkast. Klop intussen de eiwitten stijf, voeg langzaam tijdens het kloppen de poedersuiker toe. Zet het mengsel in de magnetron op 600 Watt gedurende 30 seconden, klop nog 20 seconden, herhaal dit proces tweemaal. Roer er daarna de amadelspijs, de likeur en de rest van het meel door; smelt de rest van de boter en roer dat er ook door. Giet dit mengsel op het deeg, bak de taart 35 minuten op 190 graden.
Snijd de cake overlangs doormidden. Verdeel de slagroom over de onderste helft, schep de jam erop. Zet de bovenste helft weer op de taart. Neem twee stukjes van ongeveer 25 gram marsepein, kleur het ene groen en het andere rood. Rol de rest van de marsepein uit tot een cirkel, die groot genoeg is om de hele taart te bedekken. Leg de cirkel over de taart en druk hem aan. Versier met rode en groene linten, kerstbomen enzovoorts.


Tip:
Als je de marsepein 10-20 seconden in de magnetron legt, is hij makkelijker te verwerken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bakker henny

bakker henny zegt:
Hallo Kees,
wat begrijp je niet?
kees

kees zegt:
ik snap dit niet:?
henny60

henny60 zegt:
35 gr basterd
65 gr boter
125 gr bloem
voor het deeg gebruiken.
Ananas of gemberjam is alleen voor de smaak. Dus mag je zelf kiezen. Maak een cake beslag van 200 gram zachte boter
200 gram fijne tafelsuiker
0,25 theelepel zout
4 eieren
200 gram bloem
Maak de cake volgens een basisrecept.
Klop in een beslagkom de boter, suiker, zout met een mixer tot een lichte, romige massa (ca. 8-10 minuten).
Klop de eieren een voor een door het botermengsel.
Zeef de bloem boven de kom en spatel de bloem luchtig door het mengsel.
Leg het beslag in een bakvorm op het deeg met jam.
Buma en Tiny succes er mee.
mvg bakker Henny.
Ik hoop dat ik je voldoende heb geholpen.
T. Buma

T. Buma zegt:
Waar kan ik de rest van de ingrediënten te weten komen? Hoeveel boter, eieren en poedersuiker? En waarom wordt er ineens gemberjam in de bereiding gebruikt ipv ananas in de ingrediënten?
Het lijkt me een erg lekkere en leuke taart om te maken, maar met deze receptbeschrijving kan ik niets.
Tiny Rietra

Tiny Rietra zegt:
heb een vraag. gebruik je gewone bloem? roer de amandelspijs? enz.door het mengsel. Rol de rest van marsepein tot een cirkel wat is het verschil tussen amandelspijs en marsepein? toch het zelfde.
Hoeveel amandelspijs gebruiken voor het deeg ?