Recept
« Terug naar recepten
					
						Karbonaden met cantharellen in roomsaus
						PT60M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Karbonaden met cantharellen in roomsaus
Een heerlijk karbonaden met cantharellen in roomsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 60 min
								
								
									Personen:
									2 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Hoofdgerechten - Vlees
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											4
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Karbonaden met cantharellen in roomsaus te bereiden
 Braad het vlees rondom bruin, blus het af met een scheutje witte wijn. Voeg de room toe en zet het op een laag vuurtje met de deksel op de pan. Laat het vlees zo ongeveer 45 minuten stoven.
Bak in een andere pan de sjalot met de stukjes spek even zachtjes aan en voeg de cantharellen toe. Bak ze zachtjes en roer om en om.
Neem het vlees uit de pan en houd het warm.
Voeg de cantharellen bij de saus. Roer nog even goed om en voeg naar wens peper en zout toe en in ieder geval een flinke handvol gehakte peterselie.
Leg het vlees op de borden en schep er wat saus en cantharellen over.
 
									Bak in een andere pan de sjalot met de stukjes spek even zachtjes aan en voeg de cantharellen toe. Bak ze zachtjes en roer om en om.
Neem het vlees uit de pan en houd het warm.
Voeg de cantharellen bij de saus. Roer nog even goed om en voeg naar wens peper en zout toe en in ieder geval een flinke handvol gehakte peterselie.
Leg het vlees op de borden en schep er wat saus en cantharellen over.
                    
Els Meeuwsen zegt: