KookJij

Kapsel

Een heerlijk kapsel recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 2 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Bakken
  2. > Kinderen - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: willem
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kapsel te bereiden


Diepe bakplaat of spring vorm invetten.
Eventueel vetvrij papier.
Verwarm de eieren,suiker en citroenrasp tot ± 37°c.
Klop het mengsel luchtig op, roer met een spatel de
gezeefde bloem erdoor.
In de bakplaat storten,en afbakken op ±180-200°c in 25 min.
Doe de**naald test.
Als hij gaar is gelijk lossen op een handdoek of een
rek zodat de warmte sneller weg kan.

**naaldtest = steek een sateprikker in het midden van het kapsel, haal het eruit,als er beslag aan
blijft hangen dan is het kapsel niet gaar, weer terug in de oven, controleer om de 5 min.

Mijn kookverhaal (willem tilborghs)

Super basis recept en ontzettend luchtig.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

André Oord

André Oord zegt:
Diverse vragen gelezen het is heel simpel de verhouding is:
1 deel suiker~ 1 deel ei, men rekent 50 gram of 50 cl~ en 1 deel bloem.
Dus of je nu 250 gram of 500 gram gebruikt ligt aan je maat van bakvorm en of je het kapsel hoog of laag wil hebben.
oeps

oeps zegt:
Hoezo moeilijk recept?
Helder en degelijk, en ach, negentien eieren moet ook kunnen.
Bedankt uit Kroatie, ik kan er prima mee aan de slag.
Eindelijk weer eens kans om een rijke luchtige taart te maken, net als vroeger.
Bedankt dus.
willem

willem zegt:
Hoi paul,

dank je wel voor steun.
Voor sommige mensen is dit recept te moeilijk.
Groetjes willem:)
Paul

Paul zegt:
Hoi Willem, goed recept. Is gewoon een standaard bakkers recept. Snap de opmerking van Dayenne. (En 1 liter eieren? Dit is een site voor gewone mensen) Er staat ook voor de GEWONE mens 20 eieren. En willemien uit canada; als jij uit een bakkers fam komt weet je dat dit het standaard receptuur is. Ik weet niet hoe het in canada gaat. Al met al dus een goed recept. Groet, paul de bakker uit elden ;)
Dayenne

Dayenne zegt:
Willem, ik kan hier geen touw aan vastknopen. Je schrijft ergens over twee kapsels, waarom wordt dit dan in het recept niet aangegeven? En 1 liter eieren? Dit is een site voor gewone mensen (?) die van koken houden, dus maak het niet te lastig.
willem

willem zegt:
hoi willemien
maak het eerst maar eens

groetjes willem:)
Willemien uit Canada

Willemien uit Canada zegt:
Ik vind het een warrig recept sorry komt zelf uit een bakkers family
willem

willem zegt:
hoi Maria

dit is een oud recept dat ik in mijn opleiding z`n 30 jaar geleden leerde en dat uit de franse pateserie afkomstig is.
ik weet dat er veel ei in zit maar dit veroorzaakt de stolling, luchtigheid en volle smaak.
kapsel is de naam voor luchtige taartbodem.
sorry voor de verwarriging.
groetejs willem;)
maria1

maria1 zegt:
ja , maar Willem ,waarom die 20 eieren en wat is in kapsel in dit recept ?
:(:o:?
willem

willem zegt:
goedemiddag maria

realiteit van maken?
dit zijn twee kapsels!

groetjes willem;)
maria1

maria1 zegt:
20 eieren - ??? 500gr suiker ??? hoe groot de springvorm ???
Ik kan hier geen realiteit van maken , sorry