KookJij

Kaneeltaart

Een heerlijk kaneeltaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 75 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kaneeltaart te bereiden

Bloem en bakpoeder op een werkvlak zeven. Strooi er de suiker en het zout over. Snijd de koude boter in kleine stukjes door de bloem en kneed het dan met koele handen snel tot een glad deeg. Inpakken en 30 minuten koel laten rusten.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 190°C (hetelucht 170°C).
Bekleed een springvorm met het deeg en bak het 10 minuten voor.
Maak intussen de vulling:
Roer eieren en room goed door elkaar. Roer suiker, zout, geschaafde amandelen, verkruimelde beschuiten, sukade, kaneel en bakpoeder door de room en giet het op de voorgebakken bodem. Bak de taart nog 45-50 minuten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

vivian&kim

vivian&kim zegt:
Wij vonden de taart heerlijk!

xxx. vivian&kim.
lotte1

lotte1 zegt:
Het deeg kneden tot een glad deeg lukte niet bij mij, het bleef droog en korrelig. Ik had echter geen idee wat er ontbrak (zo handig ben ik niet met taarten). De rand was achteraf erg hard en droog. De vulling was wel lekker. Aangezien ik maar 1 zakje geschaafde amandelen had, heb ik een zakje nougatine erbij gedaan. :?