KookJij

Kaneelbroodjes

Een klassieker op het gebied van zoete broodjes.
Recept van:
Bereidingstijd: 85 min
Personen: 8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kaneelbroodjes te bereiden

  1. Meng voor het broodgebak de ingredienten door elkaar en kneed dat tot een homogeen deeg.
  2. Doe dat in een kom met een doek erover en zet het geheel een uur of anderhalf op een warme plek.
  3. Rol vervolgen het deeg uit tot een lap van 30 bij 30 cm.
  4. Bestrijk die lap deeg met de 40 gram zachte roomboter en strooi daar over heen het mengsel van de 3 eetlepels suiker en de kaneelpoeder.
  5. Rol de lap vervolgens op en verdeel de rol dan in 8 stukken.
  6. Plaats de stukken deeg in de koekenpan, welke boter is besmeerd en zet het geheel 25 tot 30 minuten in de oven.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Geef de broodjes bij de koffie- of theepauze. Of laat het een onderdeel zijn van de high tea. Gaat er ook wel in als hapje of snack.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst