KookJij

Kalfsreepjes met champignons en druiven

Een heerlijk kalfsreepjes met champignons en druiven recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kalfsreepjes met champignons en druiven te bereiden

Snijd de kalfslapjes in smalle reepjes. Bak de spekblokjes licht krokant en schep ze uit de pan. Borstel de champignons of veeg ze schoon en snijd ze in plakjes. Pel de sjalotjes en snipper ze. Meng peper en zout door de bloem en schep dit mengsel door de vleesreepjes.
Bereiden:
Verhit de olijfolie en de boter en bak hierin de kalfsreepjes in 5 minuten goudbruin. Voeg de sjalotjes en champignons toe en bak ze even mee. Blus af met kalfsfond en witte wijn. Stoof zachtjes 20 minuten. Voeg de kookroom, witte druiven, peterselie en spekblokjes toe en warm goed door. Lekker met rijst, rösti of aardappelpuree en sperziebonen.
Variatie:
De spekblokjes kunnen worden vervangen door reepjes rauwe ham. In plaats van witte wijn is droge sherry ook heel lekker.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst