Recept
« Terug naar recepten
Kalfsreepjes met champignons en druiven
PT45M
Kalfsreepjes met champignons en druiven
Een heerlijk kalfsreepjes met champignons en druiven recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kalfsreepjes met champignons en druiven te bereiden
Snijd de kalfslapjes in smalle reepjes. Bak de spekblokjes licht krokant en schep ze uit de pan. Borstel de champignons of veeg ze schoon en snijd ze in plakjes. Pel de sjalotjes en snipper ze. Meng peper en zout door de bloem en schep dit mengsel door de vleesreepjes.
Bereiden:
Verhit de olijfolie en de boter en bak hierin de kalfsreepjes in 5 minuten goudbruin. Voeg de sjalotjes en champignons toe en bak ze even mee. Blus af met kalfsfond en witte wijn. Stoof zachtjes 20 minuten. Voeg de kookroom, witte druiven, peterselie en spekblokjes toe en warm goed door. Lekker met rijst, rösti of aardappelpuree en sperziebonen.
Variatie:
De spekblokjes kunnen worden vervangen door reepjes rauwe ham. In plaats van witte wijn is droge sherry ook heel lekker.
Bereiden:
Verhit de olijfolie en de boter en bak hierin de kalfsreepjes in 5 minuten goudbruin. Voeg de sjalotjes en champignons toe en bak ze even mee. Blus af met kalfsfond en witte wijn. Stoof zachtjes 20 minuten. Voeg de kookroom, witte druiven, peterselie en spekblokjes toe en warm goed door. Lekker met rijst, rösti of aardappelpuree en sperziebonen.
Variatie:
De spekblokjes kunnen worden vervangen door reepjes rauwe ham. In plaats van witte wijn is droge sherry ook heel lekker.