KookJij

Kabeljauwreepjes uit de oven- in karnemelkmarinade

Een heerlijk kabeljauwreepjes uit de oven- in karnemelkmarinade recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: India
Keuken: Oosterse
Bron: mijn receptenknipsels
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kabeljauwreepjes uit de oven- in karnemelkmarinade te bereiden

De marinadetijd heb ik bij de bereidingstijd meegerekend.
Oven op 250°C.
De kabeljauw in dikke repen snijden en goed mengen met de 3 el karnemelk. Laat dit mengsel 15 minuten staan om in te trekken.
Vet de bakplaat licht in of gebruik bakpapier.
Meng paneermeel en tijm en eventueel zout en peper en haal elke reep vis hierdoor en leg die dan op de bakplaat.
Schuif de bakplaat in de oven ± 5 minuten of tot de vis gaar en goudbruin is. Voor een snelle en mooie garing de repen telkens omdraaien.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Ik neem meestal tilapia i.p.v. kabeljauw. Tilapia is wel wat dunner, dus snijd ik die in wat bredere repen.
Kinderen die niet zo van vis houden, vinden dit gerecht vaak wel lekker.
Geef er bijv. aardappelkroketjes bij en een tomatensalade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fabita

fabita zegt:
Bedankt voor de tip Bert. Ik denk alleen niet dat het de kans krijgt zolang in het potje te blijven. Ik zal het zeker doen voor veel visite en feestjes.
En als je de saus direct wilt gebruiken, kun je ook een klein beetje sojasaus en/of tomatenketchup erin doen of met wat aandikken met aardappelmeel/maïzena.
bert46

bert46 zegt:
Hoi tabita
mag ik je dan nog een tip geven;
doe de massa heet in een schoon jampotje sluit de deksel 5 min op zijn kop laten staan daarna omdraaien en aflaten koelen op het aanrecht.
Is dan ongeopend ongeveer een jaar houdbaar na opening in de koelkast bewaren.
met vr gr bert
:p;)
fabita

fabita zegt:
Nou vraag je wat Bert, ik doe heel veel op gevoel en op smaak, maar ik zal het proberen. Pepertjes (1 of 2 naar eigen smaak) in ringetjes snijden (voor minder pittig de zaadjes verwijderen).1 uitje en 1 a 2 teentjes knoflook wat klein hakken. In een pannetje (olijf)olie verhitten en hierin ui en knoflook fruiten. Zout en peper erbij en als je wilt wat andere kruiden (Indische of Italiaanse), maar dat hoeft niet persé. Dan de pepertjes erbij en goed roeren. Eventueel wat fijngeknipte peterselie en/of bieslook erdoor als de pepertjes wat zachter zijn. Wil je meer saus gewoon wat meer olie erbij. Bij ui en knoflook kun je ook stukjes paprika toevoegen en kappertjes. Dit is een sausje dat ik ooit verzonnen heb voor mijn man die gek is op pikant. Je kunt het een tijdje in de koelkast bewaren, het wordt dan wel steeds pikanter. Groetjes.
bert46

bert46 zegt:
Graag bij het recept, dip sausje wat ruimer recept.
vr gr bert