KookJij

Kabeljauw uit de oven met cherrytomaatjes, feta en olijfringetjes

Een slank gerecht met smaken uit Zuidelijke streken. Snel klaar uit de oven en geen omkijken naar.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Griekenland
Keuken: Mediterrane
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kabeljauw uit de oven met cherrytomaatjes, feta en olijfringetjes te bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de vis in een licht ingevette ovenschaal.
  2. Bestrooi de vis aan beide kanten met peper naar smaak en besprenkel ze met olijfolie. Verdeel de cherrytomaatjes, over de visfilets en verkruimel er ook de feta over.
  3. Verdeel de olijfringetjes over het geheel. Zet de schotel 15- 20 minuten in het midden van de oven.
  4. Bak ondertussen de krieltjes regelmatig kerend goudbruin. Strooi de verse peterselie over de vis en serveer met de krieltjes.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Al de derde keer gemaakt. Een tijd geleden op het vis dinertje voor de 70 ste
verjaardag van onze overbuurman. Het stel eet geen vlees, dus was het
hele diner op basis van vis en vegetarische gerechten. Ideaal is het om 4 kleine een persoons ovenschaaltjes te gebruiken. Een grote schaal kan natuurlijk ook.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst