KookJij

Kabeljauw pakketjes (bbq of oven)

Deze pakketjes kun je zowel op de bbq als in de oven gebruiken. Ideaal voor in Nederland dus want als je van plan bent om te gaan bbq-en en je krijgt plotseling een regen of onweersbui dan leg je de pakketjes gewoon op het rooster in de oven. Zorg wel dat je een dikke aluminiumfolie (of 2 lagen) gebruikt want als het gaat lekken krijg je een natte boel. De dille Edik die ik hierin heb gebruikt komt hier erg goed tot zijn recht. Natuurlijk kun je ook gewoon wat droge witte wijn gebruiken.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kabeljauw pakketjes (bbq of oven) te bereiden

  1. 4 stukken dikke aluminiumfolie ( of 2x 4 gewone) uitspreiden en de kabeljauw erop leggen.
  2. Dille, citroenschijfjes, knoflookschijfjes, boterstukjes en peper en zout erop doen, pakketjes half dichtvouwen en de dille Edik (of wijn) erover en de pakketjes helemaal dichtvouwen.
  3. 15 tot 20 minuten op de bbq of in een voorverwarmde oven. Controleer na 15 minuten de dikste stukken op de gaarheid.
  4. Leg de pakketjes op het bord maar pas op dat er met het openmaken wat nattigheid uit kan lopen.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Lekker voor erbij, stokbrood met aioli en aardappelsalade

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst