Recept
« Terug naar recepten
					
						Kabeljauw met ontbijtspek  en fijne groenten
						PT30M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Kabeljauw met ontbijtspek en fijne groenten
Deze bereiding is perfect te combineren met pasta  of natuuraardappelen.
            
            
					
									Recept van:
									Erwin Elens
								
																
									Bereidingstijd:
									 30 min
								
								
									Personen:
									10 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Ontbijt & Lunch - Warm
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Belgie
								
																								
									Keuken:
									Belgische
								
																								
									Bron:
									herta
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Kabeljauw met ontbijtspek en fijne groenten te bereiden
- Snij de wortelen in schijfjes en stoof ze samen met de prei een 5-tal minuten in een grote pan met 2 eetlepels olijfolie. Besprenkel met witte wijn en laat 10 min zachtjes stoven. Voeg vervolgens de room toe en laat het geheel nog 5 min op het vuur staan.
 - Snij de kabeljauw in stukken van ongeveer 75 g. Omwikkel ieder stuk met een plakje ontbijtspek en leg de stukken in een grote antiaanbakpan met 1 eetlepel olijfolie. Laat 8 min goudbruin bakken op een matig vuurtje. Keer de stukken na 4 min voorzichtig om. Kruid met peper.
 - Breng de saus op smaak met bieslook, peper en zout, en dien meteen op met de kabeljauw.
 
                    
Erwin Elens zegt: