Heb vroeger als souschef in een japans restaurant gewerkt in Maastricht fen kuan en daar was het een toppertje.
Corne Huijgens chefkok restaurant villa het hof.
									
Recept
« Terug naar recepten
					
						Japanse dressing
						PT20M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Japanse dressing
Een heerlijk japanse dressing recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									corne  huijgens
								
																
									Bereidingstijd:
									 20 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Bijgerechten - Salades
 - > Sauzen & dressings - Koud
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											7
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Japan
								
																																
									Bron:
									www.restaurantvillahethof.nl
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Japanse dressing te bereiden
     • Zweet de sjalot, knoflook, misopasta en de zeste even aan tot deze glazig is.
• Voeg het sinaasappelsap, mirrin en witte wijn toe en laat dit zachtjes reduceren tot de helft.
• Meng met een staafmixer of garde de sojaolie door de reductie (de reductie van het vuur en tiede doormengen).
• Voeg als laatste de gebrande sesam toe en eventueel iets fijn gesneden koriander en basilicum.
• Maak op smaak met iets zout en citroensap.
     
										• Voeg het sinaasappelsap, mirrin en witte wijn toe en laat dit zachtjes reduceren tot de helft.
• Meng met een staafmixer of garde de sojaolie door de reductie (de reductie van het vuur en tiede doormengen).
• Voeg als laatste de gebrande sesam toe en eventueel iets fijn gesneden koriander en basilicum.
• Maak op smaak met iets zout en citroensap.
                    
curiosity zegt: