KookJij

Japanse dressing

Een heerlijk japanse dressing recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Japan
Bron: www.restaurantvillahethof.nl
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Japanse dressing te bereiden

• Zweet de sjalot, knoflook, misopasta en de zeste even aan tot deze glazig is.
• Voeg het sinaasappelsap, mirrin en witte wijn toe en laat dit zachtjes reduceren tot de helft.
• Meng met een staafmixer of garde de sojaolie door de reductie (de reductie van het vuur en tiede doormengen).
• Voeg als laatste de gebrande sesam toe en eventueel iets fijn gesneden koriander en basilicum.
• Maak op smaak met iets zout en citroensap.

Mijn kookverhaal (corne huijgens)

Heb vroeger als souschef in een japans restaurant gewerkt in Maastricht fen kuan en daar was het een toppertje.

Corne Huijgens chefkok restaurant villa het hof.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

curiosity

curiosity zegt:
En tiede doormengen, langzaam?Zeste =stukje dun gesneden buitenschil.

beertje

beertje zegt:
Vraagje..... wat is "zeste" en wat is "tiede"
Beertje.:D