Recept
« Terug naar recepten
					
						Italiaanse pruimen in rode wijn
						PT600M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Italiaanse pruimen in rode wijn
Een heerlijk italiaanse pruimen in rode wijn recept uit de mediterrane keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Tania Heeren
								
																
									Bereidingstijd:
									 600 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Italie
								
																								
									Keuken:
									Mediterrane
								
																								
									Bron:
									kookcursus 
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Italiaanse pruimen in rode wijn te bereiden
De gedroogde pruimen 's avonds voor de bereidingsdag in de rode wijn zetten. Na minimaal 12 uren de wijn in een kom schenken en de pruimen voorzichtig opensnijden, pit verwijderen en hiervoor in de plaats een halve walnoot in de pruim stoppen.  De pruimen in een steelpannetje leggen. De wijn verrijken met de suiker, vanillesuiker en de citroensap. Even goed doorroeren zodat de suiker oplost en het geheel over de pruimen in het steelpannetje schenken. Pruimen met wijn aan de kook brengen en 30 minuten rustig op een zacht vuurtje laten pruttelen. Daarna de pruimen af laten koelen maar zeker niet in de koelkast plaatsen. De slagroom kloppen (zonder suiker) tot een dikte zodat je er met twee lepels mooie quenellen mee kan vormen. Vier pruimen p.p. op een bordje leggen en afwerken met de slagroom quenellen.  Over de pruimen een extra lepel van de wijnsiroop uitgieten.
										Mijn kookverhaal (Tania Heeren)
Dit is een heerlijk nagerechtje. Je kunt de hoeveelheid pruimen natuurlijk aanpassen (minder of meer) naar gelang de maaltijd. Een fantastische afsluiter voor de koffie.
									Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna Koudys zegt:
                    
Trudy van schalkwijk zegt: