KookJij

Italiaanse pruimen in rode wijn

Een heerlijk italiaanse pruimen in rode wijn recept uit de mediterrane keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 600 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Nagerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Mediterrane
Bron: kookcursus
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Italiaanse pruimen in rode wijn te bereiden

De gedroogde pruimen 's avonds voor de bereidingsdag in de rode wijn zetten. Na minimaal 12 uren de wijn in een kom schenken en de pruimen voorzichtig opensnijden, pit verwijderen en hiervoor in de plaats een halve walnoot in de pruim stoppen. De pruimen in een steelpannetje leggen. De wijn verrijken met de suiker, vanillesuiker en de citroensap. Even goed doorroeren zodat de suiker oplost en het geheel over de pruimen in het steelpannetje schenken. Pruimen met wijn aan de kook brengen en 30 minuten rustig op een zacht vuurtje laten pruttelen. Daarna de pruimen af laten koelen maar zeker niet in de koelkast plaatsen. De slagroom kloppen (zonder suiker) tot een dikte zodat je er met twee lepels mooie quenellen mee kan vormen. Vier pruimen p.p. op een bordje leggen en afwerken met de slagroom quenellen. Over de pruimen een extra lepel van de wijnsiroop uitgieten.

Mijn kookverhaal (Tania Heeren)

Dit is een heerlijk nagerechtje. Je kunt de hoeveelheid pruimen natuurlijk aanpassen (minder of meer) naar gelang de maaltijd. Een fantastische afsluiter voor de koffie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Trudy van schalkwijk

Trudy van schalkwijk zegt:
Oeps, dit lijkt me heel lekker. Ga ik eens proberen.
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Lijkt me heerlijk, Tania. Al zal ik een alternatief moeten gebruiken voor de walnoten, daar ben ik helaas allergisch voor.