KookJij

Italiaans stoofvlees

Een heerlijk italiaans stoofvlees recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 180 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
  2. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: www.brutsellog.nl
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Italiaans stoofvlees te bereiden

Snijd rundvlees in grote blokken.
Bestrooi met zout en peper.
Bedek met een laagje bloem.
Bak het rundvlees in gedeeltes bruin in een hete boter.
Schep het uit de pan en houd het even apart.
Voeg nieuwe boter toe en bak hierin 2 gesnipperde uien met 3 fijngehakte teentjes knoflook, wat tijm, 100 gram in reepjes gesneden bacon en 4 in reepjes gesneden plakjes salami tot de ui zacht is.
Doe het rundvlees terug in de pan.
Voeg 4 eetlepels balsamico azijn toe en roer goed door.
Voeg 1 blik tomaatblokjes, 1 blikje tomatenpuree, 400 ml water en 2 verkruimelde bouillonblokjes toe.
Roer goed door en laat het geheel aan de kook komen.
Zet het vuur lager en laat vervolgens 2 uur pruttelen.
Voeg als laatste peterselie toe.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst