KookJij

Irish stew (Ierse stoofpot)

Een heerlijk irish stew (ierse stoofpot) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 2-4 personen
Categorieën:
  1. > Dieet & Slank - Hoofdgerecht
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Ierland
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Irish stew (Ierse stoofpot) te bereiden

Braad allereerst het vlees aan beide kanten mooi bruin aan in de braadpan met boter en olijfolie. Haal dan het vlees uit de pan en knip of snij het in blokjes, Versnipper de ui en laat het lichtbruin en glazig worden in het braadvet tot de ui in ieder geval niet meer hard is. Hou de uien apart en doe vervolgens het vlees weer in de pan. Voeg 2 dl. guinnes (stout) bier toe, de aardappelen, de in stukjes gesneden winterpeen en het bouillonblokje. Laat het vervolgens zo'n 15 min. koken. Daarna de rest van de groente erbij en 10 min. zachtjes laten koken tot de prei ook enigszins zacht is. Op het laatst de peterselie en thijm 5- 10 minuten mee laten mee laten pruttelen. Maak de stew op smaak met peper en zout. Echte winterkost. Een dagje eventueel in de koelkast laten besterven maakt het gerecht nog lekkerder. Eet smakelijk !

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

jake

jake zegt:
Sorry Rita, ik had je reactie van 4 jaar geleden niet goed gelezen. Varkensvlees lijkt mij het proberen waard.Rundvlees lijkt mij toch minder geschikt:D
jake

jake zegt:
Dag Jan, Bedankt voor je reactie. Ik zal het zeker doen. Mijn dochter was toevallig gisteren bij Guinnes in Dublin. Misschien neemt ze een flesje voor me mee. Mag er ook Bokbier in volgens u? :D
Jan

Jan zegt:
Dag,

Vervang het water eens door Guiness bier. Je weet daarna niet wat je proeft. Het bier geeft het gerecht net dat beetje prettige bitterheid, wat het nodig heeft.:)
jake

jake zegt:
Dag Rita.
Dat zult u het beste zelf uit kunnen proberen. Rundvlees lijkt mij niet verkeerd. Er lopen in Ierland nu eenmaal veel schaapjes rond.:)
Rita

Rita zegt:
Kan dit recept ook met varkensvlees gemaakt worden? Ik hou niet van lamsvlees.