KookJij

Irish coffee

Een heerlijk irish coffee recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 1 personen
Categorieën:
  1. > Dranken - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Ierland
Keuken: Europese
Bron: mijn receptenboek
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Irish coffee te bereiden

Gebruik een speciaal Irish coffee glas of een groot wijnglas van dik glas. Spoel het glas om met handwarm water en daarna nog een keer met heet water. Schep hierin de eetlepel bruine basterdsuiker, voeg dan de whisky toe en giet hierop voorzichtig de hete koffie. Roer door totdat de suiker is opgelost. Klop ondertussen de slagroom halfstijf en voeg poedersuiker toe naar eigen smaak. Vul de rest van het glas voorzichtig met de halfgeklopte slagroom.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Herman

Herman zegt:
Liske heeft gelijk: warme dranken en alcoholhoudende dranken kunnen NOOIT gescheiden worden of zijn. Koude dranken wel. En Francis, als jij er dan wèl zoveel verstand van hebt, leg eens uit dan?
Francis

Francis zegt:
Lang geleden er reeds op gereageerd. Gene knul of knulette heeft er verstand van. In de tavernes en restaurants in de streek van Aalst, kon bijna elke kelner het procede toepassen.
De drie ingedrienten van elkaar gescheiden. Zeker de wisky en de koffie.
UW werkwijze is voor een Irish voor "De Boeren". Ook in de reacties.
Geen presentatie.
Michel

Michel zegt:
Misschien de koude whisky met een spuit onderin injecteren in de hete koffie. Dan moet het scheiden absoluut lukken maar naar enige tijd zal het weer vermengen.
Liske

Liske zegt:
Passie voor horeca: het maken van Irish koffie. Discussie wat mij betreft gesloten.
Francis DE PAUW

Francis DE PAUW zegt:
Sorry Liske,
Niet akkoord met jou.
Er moet ergens een trukje bestaan om het mengen tussen alcohol en water(koffie)te mijden.Sommige kelners in restaurants en tavernes,beheersen die techniek.
Liske

Liske zegt:
Whisky en koffie kunnen niet gescheiden worden. De dichtheid van de stoffen heeft hiermee te maken. Wel moet de geslagen room gescheiden worden, daarvoor giet je hem over de bolle kant van een lepel in het glas.
Francis DE PAUW

Francis DE PAUW zegt:
Beste,Alle bereidingswijzen voor Irish Coffee,trekken op niks.Voor een mooie presentatie moet de whisky en Koffie en slagroom gescheiden en boveneen in 't glas gepresenteerd worden.Gebeurt ook met lepel,maar hoe ze dat teweeg krijgen is me een raadsel.Geprobeerd maar krijg de whisky en koffie niet van elkaar gescheiden.
ron

ron zegt:
Lekker!
marianne zelf

marianne zelf zegt:
ik maak het zoals het recept uit "het magazine van Delhaize behalve dat ik het ook nog flambeer voor ik er de slagroom op doe. Wat Henkklop hier zegt is inderdaad de professionele manier, maar sowieso, lekker is het toch zulle :p:p:p
Lizet

Lizet zegt:
Ik laat de bruine basterdsuiker smelten in de whiskey.
Daarna de hete koffie en nogmaals roeren. Daarna pas de slagroom.;)
henkklop

henkklop zegt:
Hallo Marjanne. De slagroon moet half stijf zijn en dan over de bolle kant van een lepel zo in het glas laten vloeien. Groetjes van Nok.
jrrberger

jrrberger zegt:
suiker moet basterdsuiker zijn.

g Richard