KookJij

Hoornse broeder

Een heerlijk hoornse broeder recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Bakken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Van mijn nichtje
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hoornse broeder te bereiden

Maak van de gist,melk,bloem,zout en ei een soepel deeg.Meng er de rozijnen en sukade doorheen.Smelt de reuzel in een gietijzeren pan.Vet ook de zijkanten in.Doe het deeg van het vuur af in de pan en laat het met de deksel erop 1 uur rijzen op een lauwwarme plaats.Zet de pan zonder deksel erop onderin een op 175 graden voorverwarmde oven.Bak de broeder in 1 uur gaar en bruin.Leg als de koek te bruin wordt de deksel op de pan.Dien de hoornse broeder in plakken gesneden op met dunne stroop.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Mathijs Rood

Mathijs Rood zegt:
Dit is een recept voor een normale broeder bij de hoornse broeder bak je hem in de oven en is de vulling van basterdsuiker kaneel en boter en als hij uit de oven komt doe je met een kwast roomboter erover tegen uitdroging en een mooie glans
ria

ria zegt:
Dank jullie wel voor het recept volgende week lekker broeder eten.
lydia

lydia zegt:
Hoi Ron.
Bedankt voor je reactie van de Hoornse Broeder.
gr. lydia
Ron

Ron zegt:
Dit is het recept van de "normale" broeder.
Hoornse broeder bakt men in de oven en is een soort krenten/rozijnenbrood gevuld met een mengsel van boter en bruine suiker met kaneel.
Lydia

Lydia zegt:
Ik heb een broederketel in huis maar nog nooit gebruikt.Weet iemand hoe ik dat Moet doen.
Kreeg het vroeger uit altijd.:p
danielle

danielle zegt:
heey heey mag ik vragen waar jij die reuzel en sukade haalt bij ons in de supermarkt kan je het niet halen en je recept lijk me echt lekker:p
Marian Langereis

Marian Langereis zegt:
Vandaag ga ik me aan de Hoornsebroeder wagen. Mijn moeder bakte deze, in gebrek aan een oven, in de juspan op een oliestel. Om het aanbranden tegen te geen gebruikte ze aan de boven kant vervetspek. Bij het keren na een half uur kwam direct aan de onderkant en hield de pan vet. Ze diende het op met gesmolte boter en stroop. Het was ons middagmaal. Bedankt voor het recept en succes. Marian