-
Gratin van zoete aardappel en wortel
Categorie: Groenten, Overig, Vegetarisch, Ovenschotels
60 min
Toen ik de weekend boodschappen deed zag ik regenboogwortels liggen en die trokken mijn aandacht. Die nam ik dus mee. Ik ben altijd wel in om iets nieuws t...
Ingredienten: 750 gram (regenboog) wortels, 750 gram zoete aardappel, 1 ui, 3 eieren, 200 ml kookroom, 200 gr geraspte oude kaas, peper en zout, 1 tl curry Madras van Jonnie Boer (of andere kerrie)
-
Roergebakken paksoi met courgettes
Categorie: Courgettes, Vegetarisch
20 min
Ingredienten: 200 g paksoi, 15 g boter, 50 g (jonge) kaas, ½ courgette, 65 ml crème fraîche, zout en peper
-
Venkel met champignons en kaas
Categorie: Vegetarisch
45 min
Ingredienten: 300 gram venkel, schoongemaakt en in reepjes gesneden, 200 gram kastanjechampignons, 1 rode ui, gesnipperd, 100 gram belegen geraspte kaas, olie, scheutje wijn of cognac, event. 1 eetl stroop of ahornsiroop, tijm, zout e...
-
Gewokte spinazie
Categorie: Vegetarisch, Warm
10 min
Gewokte spinazie met knoflook en ui, een heerlijke basis voor de lekkerste spinazie uit de wok!
Ingredienten: 600 gram spinazie, 2 teentje knoflook, klein uitje, een beetje olijf olie
-
Ovenschotel doperwten, brie, champignons
Categorie: Vegetarisch
15 min
Een lekkere en gemakkelijke vegetatiche ovenschotel bestaande uit doperwten, aardappelschijfjes, champignons en brie.
Ingredienten: 300 gram doperwten (diepvries of vers), 250 gram kastanjechampignons, 2 eetlepels zonnebloemolie, 2 sjalotjes, 1 teentje knoflook, 1/2 dl droge witte wijn, 1 dl slagroom of kookroom, peper, zout, tabasco, 125 grm roombri...
-
Spinazie met eieren en uien
Categorie: Vegetarisch, Warm
20 min
Ingredienten: 300 à 400 gram verse spinazie of blokjes uit de diepvries (zie bereiding en kookverhaal), 4 eieren, 1 el fijngehakte peterselie, 25 gram boter/margarine, 1 grote ui, 1 grote rode ui, 3 kleine sjalotjes, 1 teentje knofloo...
-
Gebakken gnocchi met bospaddenstoelen
Categorie: Vegetarisch
20 min
Een leuke en lekkere andere manier van gnocchi bereiden dan gewoon koken is bakken in een mengsel van olijfolie met een fijngesnipperde sjalot, knoflook, p...
Ingredienten: 500 gram gnocchi, 500 gram gemengde bospaddenstoelen, 6 el olijfolie, 1 flinke sjalot of 2 kleine, 4 t knoflook, peper en zout, enkele blaadjes salie, evt. 1 paddenstoelen bouillon tablet, geraspte Grana Padano (of een a...
-
Vegetarische tajine met gegrilde feta
Categorie: Tajine, Vegetarisch
40 min
Ingredienten: 4 wortelen, 4 rapen, 2 courgettes, 3 paprika's (groen, rood en geel), 2 uien, 2 aubergines, 1 blik kikkererwten, 1 chilipeper, 2 tomaten, Solo Vloeibaar, komijn, 1 bosje bladpeterselie, 1 mespunt harissa, 1 doosje zwarte...
-
Griekse stifado met champignons
Categorie: Vegetarisch
120 min
Ingredienten: olijfolie, 750 gram uien, in dunne ringen gesneden, 2 teentjes knoflook, in plakjes, 750 gram verse champignons, schoongemaakt, doormidden gesneden, rode wijnazijn (naar smaak), 1 pond verse rijpe tomaten, gepureerd, 1 k...
-
Aardappelschotel met spinazie
Categorie: Vegetarisch, Ovenschotels
40 min
Ingredienten: - 1kg bloemig kokende aardappelen, - 500g spinazie, - 250g champignons, in plakjes, - 2 teentjes knoflook, geplet, - 2 eetlepels boter, - 1 ei, - 2 eetlepels melk, - Nootmuskaat, - Peper en zout
-
Omelet met Chinese roerbakgroenten
Categorie: Vegetarisch, Rijst
20 min
Heerlijke Omelet met Chinese roerbakgroenten
Ingredienten: 8 eieren, 6 eetlepels (zonnebloem) olie, 2 zakken à 400 gr. Chinese roerbakmix, 1 (kleine) rode peper (met of zonder zaadjes: eigen keus), 4 (of meer) ) eetlepels ketjap manis, 1 pak à 350 ml. tomato frito, 3 eetlepels g...
-
Kerstomaten met kaas uit de oven
Categorie: Warm, Vegetarisch
40 min
Ingredienten: 40 kerstomaatjes, 150 gram schapenkaas (geen zachte), 25 cl slagroom/kookroom, 4 eieren, 25 cl melk, 1 tl maïzena, boter om in te vetten, 8 à 10 sprietjes verse bieslook (versiering), zout, peper
-
Bamie met sperziebonen
Categorie: Pasta's, Vegetarisch
30 min
Ingredienten: 250 g bamie, 200 g gekookte sperziebonen, 125 g kerstomaatjes, 1 rode ui, 2 knoflookteentjes, 2 el zonnebloemolie, 125 g tauge, 2 el lichte sojasaus, 1 el medium sherry, 1 el sesamolie, 1 el sesamzaadjes
-
Tomatencarpaccio met basilicum, buffelmozzarella en citroen-pestodressing
Categorie: Voorgerechten, Salades, Voorgerecht, Vegetarisch
15 min
Tomatencarpaccio met basilicum, buffelmozzarella en citroen-pestodressing
Ingredienten: pijnboompitten, snacktomaten, in plakjes, trostomaten, in plakjes, verse pesto, citroen, geraspt en uitgeperst, basilicum, buffelmozzarella, olijfolie, zout, peper
-
Groentenschotel met Boursin (magnetron, oven)
Categorie: Ovenschotels, Vegetarisch
25 min
Ingredienten: 250 gram gesneden groenten (zie opmerking), 150 gram pasta bijv tagliatelle, 100 gram zachte kruidenkaas (bijv. Boursin), 50 gram zachte kruidenkaas extra (bijv. Boursin), 2 eieren, (indien niet vegetarisch : 100 à 125 g...
Recept: Aspergeragout met ham in een bakje van bladerdeeg.....
Recept: Aspergeragout met ham in een bakje van bladerdeeg.....
Recept: Ouderwetse sukadelapjes met Bockbier
Recept: Ouderwetse sukadelapjes met Bockbier
Recept: Ouderwetse sukadelapjes met Bockbier
Recept: Mediterraanse runderstoofschotel
Recept: Mediterraanse runderstoofschotel
Recept: Stoofvlees op z`n Vlaams (de Vlaamsche Pot)
Recept: Stoofvlees op z`n Vlaams (de Vlaamsche Pot)
Gebruiker: Wilmie Willemse
Gebruiker: Wilmie Willemse
Gebruiker: Wilmie Willemse
Gebruiker: Wilmie Willemse
Recept: Appeltaart zonder deeg
Recept: Sorbet Blue Curacao