-
Italiaanse witte bonen met pesto en gedroogde tomaten
Categorie: Vegetarisch
20 min
Wat restjes groenten uit de koelkast wokken. Voeg er een potje of blikje uitgelekte witte bonen en wat stukjes gedroogde tomaten aan toe. Op smaak maken me...
Ingredienten: Grote pot witte bonen (uitgelekt en afgespoeld) , 1 flinke ui , 2 teentjes knoflook , 1 flinke prei , 1 stengel bleekselderij , 1/2 rode paprika , 100 gram champignons , 3 gedroogde tomaten op olie (fijn gesneden) , 2 fl...
-
Spinazie met eieren en uien
Categorie: Vegetarisch, Warm
20 min
Ingredienten: 300 à 400 gram verse spinazie of blokjes uit de diepvries (zie bereiding en kookverhaal), 4 eieren, 1 el fijngehakte peterselie, 25 gram boter/margarine, 1 grote ui, 1 grote rode ui, 3 kleine sjalotjes, 1 teentje knofloo...
-
Gevulde patisson met couscous
Categorie: Vegetarisch
40 min
Ingredienten: 1 grote patisson, 2 courgettes, 4 tomaten, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 koppen couscous (+ anderhalve kop water), 2 el olijfolie, 2 tl basilicum, 2 tl oregano, snuifje rozemarijn, zout & peper
-
Jamie's Tagliatelle met spinazie, mascarpone etc
Categorie: Pasta's, Vegetarisch
30 min
Ingredienten: 450 g tagliatelle of spaghetti, olijfolie, 2 theelepels boter, 2 tenen knoflook, gepeld en in plakjes, ½ bolletje nootmuskaat, vers geraspt, 400 g verse spinazie, goed gewassen en fijngesneden, zeezout en zwarte peper ui...
-
Pasta met eekhoorntjesbrood (Pasta con funghi)
Categorie: Vegetarisch, Pasta's
20 min
Ingredienten: Als je gedroogde eekhoorntjesbrood gebruikt, moet dat wel 2 uur weken., 200 gram verse of (zakje van ) 15 gram gedroogde, 100 à 150 gram pasta, wat dikkere soort bijv. penne, 2 à 3 tomaten, 30 gram geraspte, Parmezaanse...
-
Roergebakken paksoi met courgettes
Categorie: Courgettes, Vegetarisch
20 min
Ingredienten: 200 g paksoi, 15 g boter, 50 g (jonge) kaas, ½ courgette, 65 ml crème fraîche, zout en peper
-
Tortellini met kruidenkaas en prei
Categorie: Pasta's, Vegetarisch
20 min
Ingredienten: 1 pak tortellini met kaas, 2 preitjes, 1 pakje kruidenroomkaas, 1 ui, klein zakje pijnboompitten, olijfolie
-
Gewokte spinazie
Categorie: Vegetarisch, Warm
10 min
Gewokte spinazie met knoflook en ui, een heerlijke basis voor de lekkerste spinazie uit de wok!
Ingredienten: 600 gram spinazie, 2 teentje knoflook, klein uitje, een beetje olijf olie
-
Hartige Taart Spinazie
Categorie: Ovenschotels, Vegetarisch
50 min
Ingredienten: Porties: 4, 4-6 velletjes bladerdeeg, 450 gr diepvriesspinazie, ontdooid, 4 eieren, 220 gr creme fraiche, 1 mespuntje verse tijmblaadjes, 1 snufje gemalen nootmuskaat, zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
-
Dadar of Indonesische omelet
Categorie: Vegetarisch, Overig
20 min
Ingredienten: pp 2 eieren, wat melk, wat water, sambal oelek, 2 kleine lombok rawit rood, wat trassi dat is garnalenpoeder, beetje zout, peper, Javaanse suiker, of basterdsuiker, wat knoflookbolletjes
-
Gratin van bloemkool, prei en blauwe kaas
Categorie: Ovenschotels, Vegetarisch
45 min
Ingredienten: 1 kleine bloemkool (ca. 450 gr), 2 preien (ca. 350 gr), 1 eetl olijfolie, 1 teentje knoflook, uitgeperst, 2 eetl fijngehakte verse bieslook, 3 eetl witte wijn, 15 gr boter, 15 gr bloem, 150 ml halfvolle melk, 150 gr crèm...
-
Pittige pronkbonen met roast potatoes
Categorie: Vegetarisch, Hoofdgerecht
60 min
Pittige pronkbonen en aardappeltjes uit de oven. Heerlijk met een stukje vis, vlees of vegaburger.
Ingredienten: Aardappelen, Paprikapoeder (pikante), Balsamicoazijn, Olijfolie, Zout en peper, Pronkbonen, Ui, Sambal, Vlees/vis naar keuze
-
Tajine vegetarisch
Categorie: Tajine, Vegetarisch
40 min
Ingredienten: 2 wortelen, 1 kleine courgette, 150 gr boontjes, 1 stengel porei, 1 raapje, 8 aardappelen, tajinekruiden, gember, komijn, half flesje Jessenhofke trippel
-
Gevulde patisson
Categorie: Vegetarisch
45 min
Ingredienten: 1/2 courgette in blokjes gesneden, 1 th lepel gedroogde tijm, 650 gr gemengd gehakt, 2 teentjes look, fijngehakt, olijfolie, 2 tot 4 patissons (afhankelijk van de grootte), peper en zout, 1/2 rode paprika, in blokjes ges...
-
Bladerdeeg hapje speciaal voor Tantelief
Categorie: Warm, Vegetarisch
60 min
Ik wilde tantelief en oom eens lekker vertroetelen met hapjes, vandaag. Dit was een warme versie en geloof dat hij goed in de smaak is gevallen. Een klein...
Ingredienten: bladerdeeg, 1 bakje vegetarisch gehakt (175 gram), 3 uien, 1 rode (punt) paprika, 1 aubergine, 1 bakje champignons, 3 tomaten, 2 teentjes knoflook, gember, vers of concentraat, basilicum, oregano, scherpe paprikapoeder,...
Recept: Heerlijke Limburgse Gehaktballen. Echt Anders
Recept: Heerlijke Limburgse Gehaktballen. Echt Anders
Recept: Heerlijke Limburgse Gehaktballen. Echt Anders
Recept: Heerlijke Limburgse Gehaktballen. Echt Anders
Gebruiker: Monique Kerkhoven
Recept: Bourgondische sukadelapjes
Recept: Alikruiken (krukkels)
Recept: Wildsoep (bouillon)
Recept: Snelle roomsaus bij vis
Recept: Limburgse Koude Schotel
Recept: Heerlijke Limburgse Gehaktballen. Echt Anders
Recept: Halve eieren in een heerlijke marinade
Recept: Halve eieren in een heerlijke marinade
Recept: Varkenshaasje Casanova
Recept: Gebraad licht gerookt met een marinade