KookJij
Lees meer Lees minder

Tapas

Tapas, wie vind dat niet lekker! Het leuke aan tapas is, dat je veel verschillende kleine hapjes kan serveren met diverse smaken.

Reset filter

Geavanceerd filter

Subcategorie
Filters worden geladen

Tapas recepten

    1. Tapas, heerlijk om van te genieten, van de kleine smaakvolle hapjes. Ingredienten: tapas1: Mango met ricotta en ham, 1 grote rijpe mango, 200 gr stevige ricotta, 12 reepjes rauwe ham, tapas2: Tortilla met garnalentartaar, 3 grotebloemtortilla's, 300 gr gepelde gekookte garnalen in stukjes, 2 lente uitj...
    2. Ingredienten: 20 wontonvellen, 125 gr kipfilet, 125 gr krabvlees uit blik of gekookte garnalen, 20 gr ontbijtspek fijngesneden, 2 el fijn gesneden peterselie, 2 el fijn gesneden bieslook, 2 tl geraspte limoenschil, 3 el kippenbouillon...
    3. Ingredienten: 3 el olijfolie, 1 knoflookteentje, 1 chilipeper, 16 stuks gepelde rouwe garnalen, 1 paprika, stokbrood

    4. Ingredienten: 500 gr chorizo of een andere kruidige, worst., 3 dl droge rode wijn, 1 laurierblad
    5. Ingredienten: Turkse of baklava bladerdeeg 1 pak =500gr., 3 bakjes huttekase 500 gr., 1 creme fraiche 200gr., 5 eieren, 3 dl spa rood, beetje zout naar smaak
    6. Serveertip: Garneer met veel grof gehakte koriander. Ingredienten: 1 volle eetlepel piri piri kruiden: Spaanse (piri piri) pepers, sel gris (Frans zeezout), oregano, gember, kardemom, knoflook en uiensnippers, dit alles gemalen in de keukenmachine of vijzel., 2 teentjes knoflook, snufje...
    7. Ingredienten: 500 gram grote garnalen, gekookt en gepeld, 40 ml goede olijfolie, 0.7 dl droge witte wijn, 4 teentjes knoflook, verse peterselie, fijngehakt, 1 laurierblaadje, chilimix (kruiden in molentje van Silvo
    8. Ingredienten: 100 gram gerookte palingfilet, 100 gram gerookte zalmfilet, 6 radijsjes, 200 gram poffertjes mix, 1 ei, 50 gram boter, 1 bakje tuinkers, 1/8 liter zure room

    9. Geitenkaas met spek een heerlijk voorgerecht maar ook een perfect tapas hapje. Ingredienten: 8 plakjes geitenkaas, 16 plakjes ontbijtspek, 20 gr. rucola, 8 cherrytomaatjes, Voor dressing:, 3 tl Aceto balsamico, 3 tl olijfolie, 4 tl vloeibare honing
    10. Ingredienten: 500 gr rundergehakt, 2 eetl olijfolie, 1 grote ui, gesnipperd, 3 teentjes knoflook, uitgeperst, 4 tot 5 eetlepels wittebroodkruim of paneermeel, 4 eetl. sherry ( medium dry), 1 losgeklopt ei, zout, (cayenne)peper, nootmu...
    11. Ingredienten: ½ liter gazpacho:, 3 deciliter tomatensap, 3 deciliter olijfolie, 1,5 deciliter rode wijnazijn, 1,5 kilo vleestomaten, 1 teentje knoflook, 1 rode paprika, 1 komkommer, 1 ui, peper en zout, Verder:, 10 grote rauwe garnale...
    12. Ingredienten: 450 gram schoongemaakte,kleine,dunbevleesde pijlinktvis met tentakels, (zee)zout, olie om te frituren, bij voorkeur milde olijfolie, 1 citroen in partjes om erbij te serveren, Voor het beslag:, 1 ei, 12 el bier, 110 gram...
    13. Ingredienten: 2 kilo mosselen, scheutje witte wijn, 4 eetlepels mayonaise, 4 eetlepels créme fraïche, 4 teentjes knoflook, bieslook

    14. Ingredienten: 4 blikjes tonijn (op water of olie,, uitlekgewicht per blikje ca. 130 gram), 2 (rode) uitjes, 200 g roomkaas, 1 eetl. citroensap, 2 eetl. fijngehakte peterselie, 2 eetl. fijngeknipte bieslook, 1 theel. tabasco of een snu...
    15. Ingredienten: 500 gram gekookte cocktailgarnalen, 200 gram kerstomaatjes, Voor de chilisaus:, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 rode chilipepers, 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel chilipoeder, 1 theelepel koekkruiden, 1 pak gezeefde tomaten...
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Appel/Komkommer/Gember/Citroen sapje
    Appel/Komkommer/Gember/Citroen sapje Categorie Slowjuicer
    Een heerlijk fris sapje uit de slowjuicer, door de gember heeft het sapje ook wat pit. Ingredienten: Appel, Citroen, Gember, Komkommer
  2. Appel/Limoen/Komkommer/Banaan sapje
    Appel/Limoen/Komkommer/Banaan sapje Categorie Slowjuicer
    Een heerlijk sapje uit de slowjuicer. Deze is zelf bedacht en erg smaakvol. Ingredienten: Appel, Limoen, Banaan, Komkommer
  3. Open vislasagne met tuinkers
    Open vislasagne met tuinkers Categorie Vis, schaal- en schelpdieren
    Open vislasagne met tuinkers Ingredienten: citroen, peultjes, schoongemaakt, mascarpone, (verse) lasagne, a 250 g, John West Makreelfilet in water (a 125 g), uitgelekt, tuinkers, zout, peper
  4. Lekkere pittige spaghetti met vis uit de wok
    Lekkere pittige spaghetti met vis uit de wok Categorie Pasta's
    Een lekker receptje als je geen zin hebt om uitgebreid te kokkerellen Ingredienten: 150 gram spaghetti, ½ rode peper gesnipperd, ½ blikje tomatenblokjes en 1 eetl. kappertjes, 1 ui grof gesnipperd, 1 teentje knoflook fijn gesneden, 3 ansjovisjes fijn gesneden, 1 flinke scheut droge witte wijn, paar takj
  5. Chocolade banaan op de BBQ
    Chocolade banaan op de BBQ Categorie Nagerechten
    Het ideale nagerecht voor de barbecue, warme banaan met gesmolten chocolade. Super makkelijk en lekker! Ingredienten: Banaan, Chocolade
  6. Gevulde aubergine op de BBQ
    Gevulde aubergine op de BBQ Categorie Bijgerechten, Groenten
    Gevulde aubergine bereid op de kamado, een eenvoudig en lekker groente recept voor bij de barbecue. Ingredienten: Aubergine, Snoeptomaatjes, Feta in olie en kruiden (bijv. Apetina), Basilicum
  7. Pasta met tuinbonen
    Pasta met tuinbonen Categorie Pasta's, Vegetarisch
    Vrolijk gerecht met groene groente en een leuk recept om een keer te variëren met tuinbonen. Ingredienten: Verse tagliatelle, Gedopte tuinbonen, Velderwtjes, Knoflook, Olijfolie, Geraspte pecorino kaas, Citroen, Peper, Zout
  8. Broodje bal met pittige saus
    Broodje bal met pittige saus Categorie Warm
    Dit broodje eten we weleens in de stad, dus heb ik het op mijn manier gemaakt. Ingredienten: 250 gram h.o.h gehakt + 1 eierdooier, 1 kl.eetl. paprikapoeder pikant , 1 kl.eetl. worchestersaus, 1 kleine ui gesnipperd, 1 theel. sambal, zwarte peper uit de molen , paneermeel, 250 gram champignons, 3 grote uien, 1 te
  9. Kabeljauw in de braadzak
    Kabeljauw in de braadzak Categorie Vis, schaal- en schelpdieren
    Weer eens wat anders dan kip in de braadzak. Ingredienten: 300 gram kabeljauwfilet of een andere witvis, ½ rode,½ gele,½ oranje paprika , 100 gram champignons, 2 sjalotjes , 1 teentje knoflook, 150 gram sperziebonen in stukjes van1½ cm., ½ blikje tomatenblokjes, 1 eetlepel papr
  10. Macaroni, gegratineerd
    Macaroni, gegratineerd Categorie Pasta's
    Dit is een Pazablipo recept (Pakje,zakje, blikje of potje) met een eigen draai eraan want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 200 gr. Macaroni, 500 gr. Half om half gehakt, gekruid, 250 gr. Schouderham, blokjes, 1 zak Italiaanse groente, 1 zakje Jong belegen kaas, geraspt, 2 theel. Gehakte knoflook, 1 zakje Macaronimix, 1,5 dl. Water