KookJij
Lees meer Lees minder

Tapas

Tapas, wie vind dat niet lekker! Het leuke aan tapas is, dat je veel verschillende kleine hapjes kan serveren met diverse smaken.

Reset filter

Geavanceerd filter

Subcategorie
Filters worden geladen

Tapas recepten

    1. Ingredienten: 20 wontonvellen, 125 gr kipfilet, 125 gr krabvlees uit blik of gekookte garnalen, 20 gr ontbijtspek fijngesneden, 2 el fijn gesneden peterselie, 2 el fijn gesneden bieslook, 2 tl geraspte limoenschil, 3 el kippenbouillon...
    2. Ingredienten: 450 gram schoongemaakte, kleine, dunbevleesde pijlinktvis met tentakels, 2 eieren losgeklopt met 1 tl water, 12 el bloem, (zee)zout, olie om in te frituren, bij voorkeur milde olijfolie, 1 citroen in partjes
    3. Ingredienten: 4 blikjes tonijn (op water of olie,, uitlekgewicht per blikje ca. 130 gram), 2 (rode) uitjes, 200 g roomkaas, 1 eetl. citroensap, 2 eetl. fijngehakte peterselie, 2 eetl. fijngeknipte bieslook, 1 theel. tabasco of een snu...

    4. Ingredienten: 3 el olijfolie, 1 knoflookteentje, 1 chilipeper, 16 stuks gepelde rouwe garnalen, 1 paprika, stokbrood
    5. Ingredienten: 500 gr chorizo of een andere kruidige, worst., 3 dl droge rode wijn, 1 laurierblad
    6. Ingredienten: -750 gram calamares in ringen gesneden, inktvis-ringen,als u het eng vindt laat dit dan doen door de visboer., -400 gram gewone bloem, in kom gezeefd, -100 gram maïzena in kom gezeefd, -5 cc bakpoeder=baksoda=bicarbonas...
    7. Ingredienten: 100 gram gerookte palingfilet, 100 gram gerookte zalmfilet, 6 radijsjes, 200 gram poffertjes mix, 1 ei, 50 gram boter, 1 bakje tuinkers, 1/8 liter zure room
    8. Ingredienten: 100 gram sushirijst, 1 bakje shii-takes (100 gram), 3 eetlepels suiker, 2 eetlepels japanse sojasaus, 2 eetlepels sherry, 2 eieren, mespuntje wasabipoeder, 4 takjes selderij, 50 gram hollandse garnalen, 1 eetlepel boter,...

    9. Ingredienten: Turkse of baklava bladerdeeg 1 pak =500gr., 3 bakjes huttekase 500 gr., 1 creme fraiche 200gr., 5 eieren, 3 dl spa rood, beetje zout naar smaak
    10. Ingredienten: 500 gram grote garnalen, gekookt en gepeld, 40 ml goede olijfolie, 0.7 dl droge witte wijn, 4 teentjes knoflook, verse peterselie, fijngehakt, 1 laurierblaadje, chilimix (kruiden in molentje van Silvo
    11. Tapas, heerlijk om van te genieten, van de kleine smaakvolle hapjes. Ingredienten: tapas1: Mango met ricotta en ham, 1 grote rijpe mango, 200 gr stevige ricotta, 12 reepjes rauwe ham, tapas2: Tortilla met garnalentartaar, 3 grotebloemtortilla's, 300 gr gepelde gekookte garnalen in stukjes, 2 lente uitj...
    12. Ingredienten: 225 gram champignons, 4 teentjes knoflook, 2 tl citroensap, 2 el droge Spaanse sherry (fino), 2 el bouillon (rund - kip), 1/2 tl paprikapoeder, 1/2 tl gedroogde Spaanse peper OF mespunt chilipeper, peper en zout, 1 el pe...
    13. Ingredienten: 1 blikje tonijn (150 gram), 1 eetlepel jalapeno (of andere scherpe) peper zeer fijn gehakt zonder zaadlijsten en zaadjes, 2 eetlepels rode paprika zeer fijn gehakt, 2 eetlepels gele paprika zeer fijn gehakt, 4 eetlepels...

    14. Ingredienten: 12 scampi's gaar (evt.uit de vriezer), ½ ui, 1 teentje knoflook, ½ bl.tomatenpuree (van 36 gr.), ±12 tastytom tomaatjes of 2 romatomaten, 1½ dl. droge witte wijn, peterselie, olijfolie, 2 sneetjes casinobrood, tabasco, p...
    15. Serveertip: Garneer met veel grof gehakte koriander. Ingredienten: 1 volle eetlepel piri piri kruiden: Spaanse (piri piri) pepers, sel gris (Frans zeezout), oregano, gember, kardemom, knoflook en uiensnippers, dit alles gemalen in de keukenmachine of vijzel., 2 teentjes knoflook, snufje...
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Broodje bal met pittige saus
    Broodje bal met pittige saus Categorie Warm
    Dit broodje eten we weleens in de stad, dus heb ik het op mijn manier gemaakt. Ingredienten: 250 gram h.o.h gehakt + 1 eierdooier, 1 kl.eetl. paprikapoeder pikant , 1 kl.eetl. worchestersaus, 1 kleine ui gesnipperd, 1 theel. sambal, zwarte peper uit de molen , paneermeel, 250 gram champignons, 3 grote uien, 1 te
  2. Kabeljauw in de braadzak
    Kabeljauw in de braadzak Categorie Vis, schaal- en schelpdieren
    Weer eens wat anders dan kip in de braadzak. Ingredienten: 300 gram kabeljauwfilet of een andere witvis, ½ rode,½ gele,½ oranje paprika , 100 gram champignons, 2 sjalotjes , 1 teentje knoflook, 150 gram sperziebonen in stukjes van1½ cm., ½ blikje tomatenblokjes, 1 eetlepel papr
  3. Macaroni, gegratineerd
    Macaroni, gegratineerd Categorie Pasta's
    Dit is een Pazablipo recept (Pakje,zakje, blikje of potje) met een eigen draai eraan want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 200 gr. Macaroni, 500 gr. Half om half gehakt, gekruid, 250 gr. Schouderham, blokjes, 1 zak Italiaanse groente, 1 zakje Jong belegen kaas, geraspt, 2 theel. Gehakte knoflook, 1 zakje Macaronimix, 1,5 dl. Water
  4. Thaise roerbakmie
    Thaise roerbakmie Categorie Wokken
    Dit is een Pazablipo recept (Pakje,zakje, blikje of potje) want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 1 pakje Basis voor roerbakmie (Honig), 250 gr. Kastanje champignons, 250 gr. Fijne prei, 150 gr. Roerbakmie (Honig), 500 gr. Rundergehakt, 100 gr. Shiitake, 2 Spaanse pepers, 1 Ui, 1 eetl. Wokolie
  5. Vermicellisoep met ei
    Vermicellisoep met ei Categorie Maaltijdsoepen
    Dit is een Pazablipo recept (Pakje,zakje, blikje of potje) want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 1 pakje Basis voor vermicellisoep (Honig), 250 gr. Verse soepballetjes, 125 gr. Wortel, 3 Lente-uitjes, 2 Eieren, Peterselie
  6. Tagliatelle met broccoli-kip saus
    Tagliatelle met broccoli-kip saus Categorie Pasta's
    Dit is een Pazablipo recept (Pakje, zakje, blikje of potje) want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 1 zakje Romige tagliatellesaus (Knorr), 500 gr. Kalkoenfilet, 250 gr. Tagliatelle, ei, 500 gr. Broccoli, 125 gr. Cherrytomaatjes, 2 eetl. Margarine, vloeibaar, 250 ml. Water
  7. Kippendijen in pittige saus
    Kippendijen in pittige saus Categorie Gevogelte
    Kippendij is net iets malser dan filet. Ingredienten: 4 kippendijen, 1 gele paprika, 125 gram champignons, 1 ui, 1 teentje knoflook, ½ rood pepertje fijn gesneden zonder zaadjes of als je pittiger wilt helemaal erin, 1 flinke kneep tomatenpuree of 1 kl. blikje, 1 blikje tom
  8. Klapper Kip
    Klapper Kip Categorie Vlees
    Een eenvoudig gerechtje van kip met santen op Indonesische wijze gekruid. Ingredienten: 600 gram kippedijen zonder vel en bot in kleine stukken gesneden, 3 eetlepels kokosolie + 1 theelepel sesamolie + 1 eetlepel rijstolie voor de boemboe, 2 grote uien snipperen, 4 teentjes knoflook snipperen, 5 kemirinootj
  9. Hollands pannetje, jachtschotel
    Hollands pannetje, jachtschotel Categorie Vlees
    Dit is een Pazablipo recept (Pakje,zakje, blikje of potje) want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 1 pakje Hollands pannetje jachtschotel (Maggi), 500 gr. Sperziebonen , 500 gr. Varkenshamlap, 300 gr. Spekreepjes, gerookte, 2 Uien, 2 eetl. Olijfolie, 4 dl. koud water
  10. Balletjes gehakt in tomatensaus maar dan net iets anders!!
    Balletjes gehakt in tomatensaus maar dan net iets anders!! Categorie Pasta's
    Weer wat gemaakt met wat ik in huis had en ook nog lekker geworden. Ingredienten: 300 gram rundergehakt(mag natuurlijk alle soorten gehakt zijn), Zwarte peper uit de molen, heel veel verse geraspte nootmuskaat, ½ citroen waarvan de schil geraspt of een scheutje citroenextract, ½ ei, 100 gram mozzarell