KookJij
Lees meer Lees minder

Tapas

Tapas, wie vind dat niet lekker! Het leuke aan tapas is, dat je veel verschillende kleine hapjes kan serveren met diverse smaken.

Reset filter

Geavanceerd filter

Subcategorie
Filters worden geladen

Tapas recepten

    1. Ingredienten: 450 gram schoongemaakte, kleine, dunbevleesde pijlinktvis met tentakels, 2 eieren losgeklopt met 1 tl water, 12 el bloem, (zee)zout, olie om in te frituren, bij voorkeur milde olijfolie, 1 citroen in partjes
    2. Ingredienten: 250 gr champignons (kleintjes), 2 teentjes knoflook, 12 zwarte olijven zonder pit, 3 eetlepels balsamico-azijn, 2 eetlepels olijfolie, 4 takjes tijm, zout, versgemalen peper
    3. Ingredienten: Stokbrood, Geitenkaas, Serranoham, Honing, Knoflookolie

    4. Ingredienten: 200.gr.roomkaas naturel (light mag ook), 2.5.dl salsa saus uit een fles, zak taco chips nacho cheese, 1 tomaat ,4 blaadjes ijsbergsla 1 groene paprika,, 1 ui ,geraspte kaas.
    5. Ingredienten: 20 wontonvellen, 125 gr kipfilet, 125 gr krabvlees uit blik of gekookte garnalen, 20 gr ontbijtspek fijngesneden, 2 el fijn gesneden peterselie, 2 el fijn gesneden bieslook, 2 tl geraspte limoenschil, 3 el kippenbouillon...
    6. Ingredienten: 450 gram schoongemaakte,kleine,dunbevleesde pijlinktvis met tentakels, (zee)zout, olie om te frituren, bij voorkeur milde olijfolie, 1 citroen in partjes om erbij te serveren, Voor het beslag:, 1 ei, 12 el bier, 110 gram...
    7. Ingredienten: 5 eieren, 50 gram gepelde garnalen, 3 eetl (plantaardige) olie, ½ ui, 5 stengels Chinese bieslook, ½ theel. gemberpoeder (djahé), ½ theel zwarte peper, 1 mespunt zout, 2 eetl water
    8. Ingredienten: 500 gram sjalotjes, 5 tot 10 blaadjes salie, 2 eetlepels olijfolie, 4 eetlepels balsamico azijn, 2 eetlepels rode wijn, 2 theelepels honing peper en zout

    9. Tapas, heerlijk om van te genieten, van de kleine smaakvolle hapjes. Ingredienten: tapas1: Mango met ricotta en ham, 1 grote rijpe mango, 200 gr stevige ricotta, 12 reepjes rauwe ham, tapas2: Tortilla met garnalentartaar, 3 grotebloemtortilla's, 300 gr gepelde gekookte garnalen in stukjes, 2 lente uitj...
    10. Geitenkaas met spek een heerlijk voorgerecht maar ook een perfect tapas hapje. Ingredienten: 8 plakjes geitenkaas, 16 plakjes ontbijtspek, 20 gr. rucola, 8 cherrytomaatjes, Voor dressing:, 3 tl Aceto balsamico, 3 tl olijfolie, 4 tl vloeibare honing
    11. Ingredienten: 250 g gerookte makreelfilet, 2 eieren, hard gekookt, 250 g mascarpone, 1 eetlepel kappertjes, grof gehakt, 20 g verse peterselie, 320 g soft tortilla's, cherrytomaatjes
    12. Ingredienten: 2 kg Greenshell mosselen, 2 Limoenen, 1 rode peper (of 2 naar smaak), bosje lente ui, Olijfolie, thaise visaus (Nam Pla)
    13. Serveertip: Garneer met veel grof gehakte koriander. Ingredienten: 1 volle eetlepel piri piri kruiden: Spaanse (piri piri) pepers, sel gris (Frans zeezout), oregano, gember, kardemom, knoflook en uiensnippers, dit alles gemalen in de keukenmachine of vijzel., 2 teentjes knoflook, snufje...

    14. Ingredienten: 100 gram gerookte palingfilet, 100 gram gerookte zalmfilet, 6 radijsjes, 200 gram poffertjes mix, 1 ei, 50 gram boter, 1 bakje tuinkers, 1/8 liter zure room
    15. Ingredienten: Gemarineerde gamba's met citroen en knoflook, 500 gr. gekookte mini gamba’s, Dressing:, ½ citroen,, 1 tn knoflook,, 2tl zout,, 1tl sambal,, 5 druppels salsa worcestershire,, gehakte peterselie, 2 e.l. tomatenketchup,, 3...
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Aardappelschotel met sperziebonen
    Aardappelschotel met sperziebonen Categorie Groenten
    Ben je gebakken of gekookte aardappelen een beetje zat? Maak dan eens deze aardappelschotel met sperziebonen en paprika. Lekker, simpel en snel te bereiden.... De bereidingstijd is circa 25 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  2. Groen(t)e kerstboom van de bakplaat
    Groen(t)e kerstboom van de bakplaat Categorie Groenten, Kerst, Kerst
    Een simpel en leuk bijgerecht met groene groente in kerstsfeer. Samen met bijvoorbeeld een rollade en aardappels uit de oven is je hoofdgerecht voor het k.... De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  3. Schweinegebrat uit de Sousvide
    Schweinegebrat uit de Sousvide Categorie Vlees
    Een heerlijk mals stuk vlees gegaard in de Sous Vide. De bereidingstijd is circa 1260 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  4. Zuurkool Loempia
    Zuurkool Loempia Categorie Warm
    lekkere snack voor tijdens de winterdagen. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 3 personen.
  5. Sambal setan maken met madame jeanette pepers
    Sambal setan maken met madame jeanette pepers Categorie Sauzen
    deze gele sambal is lekker bij roti. De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 0 personen.
  6. PEBRE (CHILEENSE HETE SAUS)
    PEBRE (CHILEENSE HETE SAUS) Categorie Sauzen, Overig
    lekker bij een broodje shoarma of een ander vleesgerecht. De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 0 personen.
  7. Babi pangang van krokant spek
    Babi pangang van krokant spek Categorie Vlees
    Babi pangang van krokant spek. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  8. Sticky buikspek
    Sticky buikspek Categorie Vlees
    Sticky buikspek. De bereidingstijd is circa 40 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  9. Lemper met gehaktvulling
    Lemper met gehaktvulling Categorie Warm
    Een heerlijke snack op op voorraad in de diepvries te hebben. De bereidingstijd is circa 120 minuten en het is voor ongeveer 20 personen.
  10. kruidige aspergebouillon met balletjes
    kruidige aspergebouillon met balletjes Categorie met Groente
    Meestal maak ik een gebonden aspergeroomsoep maar gelet op de calorieën heb ik dit recept bedacht en is ook heerlijk. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 8 personen.