KookJij
Lees meer Lees minder

Tapas

Tapas, wie vind dat niet lekker! Het leuke aan tapas is, dat je veel verschillende kleine hapjes kan serveren met diverse smaken.

Reset filter

Geavanceerd filter

Subcategorie
Filters worden geladen

Tapas recepten

    1. Ingredienten: 20 wontonvellen, 125 gr kipfilet, 125 gr krabvlees uit blik of gekookte garnalen, 20 gr ontbijtspek fijngesneden, 2 el fijn gesneden peterselie, 2 el fijn gesneden bieslook, 2 tl geraspte limoenschil, 3 el kippenbouillon...
    2. Ingredienten: 3 el olijfolie, 1 knoflookteentje, 1 chilipeper, 16 stuks gepelde rouwe garnalen, 1 paprika, stokbrood
    3. Ingredienten: 450 gram schoongemaakte, kleine, dunbevleesde pijlinktvis met tentakels, 2 eieren losgeklopt met 1 tl water, 12 el bloem, (zee)zout, olie om in te frituren, bij voorkeur milde olijfolie, 1 citroen in partjes

    4. Ingredienten: Turkse of baklava bladerdeeg 1 pak =500gr., 3 bakjes huttekase 500 gr., 1 creme fraiche 200gr., 5 eieren, 3 dl spa rood, beetje zout naar smaak
    5. Ingredienten: 2 kg Greenshell mosselen, 2 Limoenen, 1 rode peper (of 2 naar smaak), bosje lente ui, Olijfolie, thaise visaus (Nam Pla)
    6. Ingredienten: 500 gram sjalotjes, 5 tot 10 blaadjes salie, 2 eetlepels olijfolie, 4 eetlepels balsamico azijn, 2 eetlepels rode wijn, 2 theelepels honing peper en zout
    7. Ingredienten: 500 gr chorizo of een andere kruidige, worst., 3 dl droge rode wijn, 1 laurierblad
    8. Ingredienten: 500 gram grote garnalen, gekookt en gepeld, 40 ml goede olijfolie, 0.7 dl droge witte wijn, 4 teentjes knoflook, verse peterselie, fijngehakt, 1 laurierblaadje, chilimix (kruiden in molentje van Silvo

    9. Heerlijk gerecht! Gisteren gekookt en er is uitermate van genoten. Perfect als voorgerecht of bij pasta! Ingredienten: Tapenade:, 500 gram zongedroogde tomaten, 5 dl olijfolie, 250 gram verse tomaten, 8 fijngehakte knoflooktenen, 75 gram Parmezaanse kaas, evt. kappertjes, Gehakt:, 400 gram gehakt, 1 ui, beetje kesbour Marokaanse winkel,...
    10. Ingredienten: 2 kilo mosselen, scheutje witte wijn, 4 eetlepels mayonaise, 4 eetlepels créme fraïche, 4 teentjes knoflook, bieslook
    11. Ingredienten: 1 blikje tonijn (150 gram), 1 eetlepel jalapeno (of andere scherpe) peper zeer fijn gehakt zonder zaadlijsten en zaadjes, 2 eetlepels rode paprika zeer fijn gehakt, 2 eetlepels gele paprika zeer fijn gehakt, 4 eetlepels...
    12. Ingredienten: 25 Champignons, kruidenboter, katenspek.
    13. Ingredienten: 4 blikjes tonijn (op water of olie,, uitlekgewicht per blikje ca. 130 gram), 2 (rode) uitjes, 200 g roomkaas, 1 eetl. citroensap, 2 eetl. fijngehakte peterselie, 2 eetl. fijngeknipte bieslook, 1 theel. tabasco of een snu...

    14. Tapas, heerlijk om van te genieten, van de kleine smaakvolle hapjes. Ingredienten: tapas1: Mango met ricotta en ham, 1 grote rijpe mango, 200 gr stevige ricotta, 12 reepjes rauwe ham, tapas2: Tortilla met garnalentartaar, 3 grotebloemtortilla's, 300 gr gepelde gekookte garnalen in stukjes, 2 lente uitj...
    15. Leuk als amuse, voorgerecht of als lekker tapas hapje. Ingredienten: 250 g Mascarpone, 2 Courgettes, 2 Kipfilets, 50 g Pijnboompitjes, 10 cl Olijfolie, Provençaalse kruiden, 4 takjes Bieslook, zout, peper
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Vindaloo
    Vindaloo Categorie Vlees
    Een vindaloo is een Indiase curry uit de buurt van Goa, welke zurig is, pittig met nogal een nadrukkelijke knoflook smaak. Het komt van het Portugese "... Ingredienten: 1250 gram procureur in hapklare brokken gesneden, 150 cc appelazijn, 100 cc dikke santen in blik, 2 grote blikken gepelde tomaat, 2 blokjes kippenbouillon, 2 eetlepels fenegriek, 1 afgestreken eetlepel cayennepeper, 1 af
  2. Foo Yong Nep
    Foo Yong Nep Categorie Overig, Warm
    Het lijkt er op, maar het is het niet. Best wel smakelijk. Ingredienten: FOO YONG NEP :, 8 eieren klutsen, Voldoende rijstolie met sesamolie om in te bakken, 150 gram fijne doperwtjes, 100 gram paddestoelen snipperen, 1 prei snipperen, 2 teentjes knoflook snipperen, 2 eetlepels selderijblad s
  3. Oven Gegaarde Bloemkool
    Oven Gegaarde Bloemkool Categorie Bijgerechten, Groenten
    Een eenvoudige wijze om een bloemkool gerecht te prepareren. Ingredienten: 600 gram bloemkool roosjes, 50 cc gesmolten boter, 3 cc zeezout + 5 cc vers gemalen zwarte peper, 100 gram geraspte Parmezaanse kaas, handje volgesnipperde peterselie
  4. Kip met Gember en Limoen
    Kip met Gember en Limoen Categorie Gevogelte
    Kip is het pienterste stukje vlees, dus maar weer iets verzonnen met allerlei kruiden.. Ingredienten: 4 ontvelde hele kippendijen, 5 cc kunyit, 5 cc pimenton, 5 cc witte peper, sap van 4 limoentjes, 1 eetlepel gerspte gemberwortel, 8 eetlepels ketja manis, 16 kerstomaatjes halveren, 1 grote ui snipperen, 2 teentjes knofl
  5. Thaise Varkensstoof
    Thaise Varkensstoof Categorie Vlees
    Heerlijk gekruid varkensvlees. Er zullen veel recepten zijn, die er enigszins op lijken. Elk huis zal z'n eigen recept hebben, dat net een beetje anders is... Ingredienten: 6 stukken varkensschouder van ongeveer 200 gram elk, 4 eetlepels rijstolie, 2 eetlepels sesamolie, 3 uien snipperen, 3 teentjes knoflook snipperen, 3 x 5 cc Nam Prik Pao, 3 theelepels vers geraspte gember, 3 x 5 cc 5 kru
  6. Pikante maiskoekjes
    Pikante maiskoekjes Categorie Overig
    Deze heb ik gemaakt bij de nieuwjaarsborrel, maar is ook lekker bij de oosterse of Indische keuken. Wel met hulp van Youtube gemaakt Ingredienten: 120 gram bloem, 1 eetlepel bakpoeder, 2 eieren, 100 ml melk, ½ rode paprika in blokjes, 2 lente of bosuitjes in ringetjes, 1 eetlepel jalapenõs, 1 teentje knoflook fijngehakt, 2 eetlepels koriander fijngehakt, 250 gram m
  7. Varkensoester 'tonnato-style'
    Varkensoester 'tonnato-style' Categorie Vis, schaal- en schelpdieren
    Varkensoester 'tonnato-style' Ingredienten: John West Pure & Nature Tonijnmoot met een vleugje water (a 130 g), John West ansjovisfilets in olijfolie (a 50 g), mayonaise (light), droge witte wijn, kappertjes, gehakt, olijfolie, varkensoesters a 150 g, op kamertem
  8. Kabeljauw-preischotel met aardappelkroketjes
    Kabeljauw-preischotel met aardappelkroketjes Categorie Ovenschotels
    Vis en prei zijn altijd een goede combinatie Ingredienten: 300 gram kabeljauwfilet, 3 preien, 2 eetl. kerrie( probeer de marrokkaanse eens), 200 ml. room-culinair of slagroom, 150 gram geraspte pittige kaas, citroen of citroensap, olijf- of arachideolie, zwarte peper en zout uit
  9. Spinaziestamppot
    Spinaziestamppot Categorie Stamppot
    . Ingredienten: 500 gr. Aardappels , 750 gr. Spinazie, gehakt, (diepvries), 2 eetl. Knoflook, gehakt, 300 gr. Gerookte spekreepjes, 2 eetl. Mosterdsaus (Calvé), 100 gr. Oude kaas, geraspt, 1 Ui
  10. Gegratineerde makreelfilet
    Gegratineerde makreelfilet Categorie Warm
    Gegratineerde makreelfilet Ingredienten: knoflook, geperst of, Easy knoflook (Silvo, tube a 75 g), olijfolie, gezeefde tomaten, John West Makreelfilets in Gekruide Tomatensaus (a 125 g), basilicum, in reepjes, mozzarella, Parmezaanse kaas, geraspt, Ciabatta o