KookJij
Lees meer Lees minder

Dagschotel recepten & gerechten

Hier vind je de lekkerste dagschotels, grotendeels toegevoegd door onze Belgische thuiskoks, variërend van vlees, kip tot vegetarisch.

Reset filter

Geavanceerd filter

Subcategorie
Filters worden geladen

Dagschotel recepten

    1. Voetselder of ook bleekselder genoemd. Ingredienten: 2 kalkoensteaks, chapelure, 2 eikes vers van de pers, oregano, mespuntje chilipoeder, currypoeder, 4 aardappelen, 2 stuks voetselder, muskaatnoot , peper, zout, 185 gr Philadelfhia met bieslook, 150 ml room, boter
    2. Confit de Canard du Sud-Quest France. Heerlijke eendenbillen uit blik, ben geen liefhebber van vlees uit bik maar deze zijn wel echt super lekker. Ingredienten: 1 blik eend van +/- 750 gr, voor de saus:, 200 ml wildfond, 100 ml cognac, peper, marjolein, thijm, rozemarijn, 1 teentje look, 1 ajuin, 4 aardappelen, een handvol rucola, 1 tomaat, 1 eike vers van de pers, muskaatnoot,...
    3. Ingredienten: 12 tal aardappelen, 2 soeplepels grove mosterd, 3 stengels porei, 1 eike vers van de pers, muskaatnoot, olijfolie, boter, peper, zout, 3 wortelen, 2 stengels wit van porei, 4 vissticks, 4 schijven citroen, enkele takjes...

    4. Een leuke variatie met rode bietjes, de champignons maken het wat minder eentonig en de kruiden geven een leuke twist aan zowel de geur als de smaak van he... Ingredienten: Rode bieten, Kastanje champignons, Gezeefde tomaten, Rode peper, Gemberwortel, Knoflook, Mosterd, Gemalen komijnzaad, Olie, Peper en zout, Ui
    5. Koninginnehapje – Vol Au Vent – Videe als het gerechtje maar een naam heeft. Ingredienten: 300 gr kippenblokjes, 150 gr boursin met fijne kruiden, curry poeder naar smaak, 200 ml room, klontje boter & een beetje bloem voor te binden, 1 wortel, 1 tomaat verwijderd van vel, enkele roosjes broccoli, enkele roosje...
    6. Ingredienten: 1 dorade royal +/- 500gr, halve rode ajuin in ringen gesneden, een stuk zoete puntpaprika in ringen gesneden, enkele champignons schijven, een stuk gele paprika in ringen gesneden, een stuk groene paprika in ringen gesne...
    7. Ingredienten: 2 steaks, 200 gr spaghetti, 6 groene asperges, 6 witte asperges, 1 tomaat, peper, zout, muskaatnoot, 2 soeplepels boursin met fijne kruiden, 200 ml room, olijfolie
    8. Ingredienten: +/- 800 gr varkenshaasje, 1 kg verse spinazie, 200 gr gryère kaas, peper, zout, thijm, muskaatnoot, 15 tal aardappelen, 250 ml room, 250 ml melk, boter

    9. Ingredienten: 2 forellen, mierikswortelpasta, peper, zeezout, 250 gr lintpasta, enkele roosjes bloemkool, enkele roosjes broccoli, 2 sjalotjes, 2 teentjes look, een handvol zongedroogde kerstomaatjes op olie, olijfolie, boter
    10. Ingredienten: 400 gr groenlandse heilbot, viskruiden, 250 gr lintpasta, enkele roosjes bloemkool, 4 trostomaatjes, 1 stengel porei, 2 sjalotjes, 2 soeplepels pesto rosso Bertolli, 2 scampi's, 2 schijven citroen, 2 takjes verse basilic...
    11. Boontjes opgestoofd met tomaat en ajuin, spekblokjes met kalkoenblokjes opgebakken met patatjes. Ingredienten: 250 gr boontjes, 2 roma tomaatjes, 1 ajuin, 200 gr kalkoenblokjes, 150 gr gerookte spekblokjes, 4 aardappelen, paprikapoeder, pili pili, peper, himalaya zout, koffielepel mierikswortel pasta, 1 soeplepel vloeibare honing...
    12. Een cordon bleu of schnitzel cordon bleu is een gepaneerd of ongepaneerd stuk kippenvlees, rundvlees of varkensvlees, gelijk aan een schnitzel, maar gevuld... Ingredienten: 2 cordon bleu's, 4 aardappelen, 400 gr rode kool, 2 soeplepels suiker, een scheutje azijn, 3 appels, peper, zout, muskaatnoot, een flinke soeplepel perensiroop, boter
    13. Niet exclusief maar gewoon een no nonsense combinatie is dit gehaktpannetje met witte- en kastanje champignons en een paar bos uitjes. Simpel, lekker, snel... Ingredienten: 500 gram rundergehakt, 250 gram witte champignons, 250 gram kastanje champignons, 4 bos uitjes, 1 of 2 paddenstoelen bouillontabletten, 500 gram gnocchi, 3 el olijfolie, 1 sjalotje, 2 t knoflook, peper en zout

    14. Ingredienten: 800 gr varkenshaasje, 4 pijlen witloof, 1 appel, 4 sjalotjes, een handvol rucola, gemalen zwarte peper, zout, muskaatnoot, 4 koffielepels candysuiker, olijfolie, appelazijn, boter
    15. De zoete aardappelen worden gebruikt in de Surinaamse keuken. Ook staat de zoete aardappel op het traditionele menu voor Thanksgiving Day in de Verenigde S... Ingredienten: +/- 400 gr varkenshaasje, peper, zout, 100 ml kokosmelk, 1/2 tomaat concassé, 2 zoete aardappelen, groenten: 1 tomaat, 1 stengel porei, 1/2 rode ajuin, 2 pijlen witloof, harissakruiden, zonnebloemolie
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Atjar van komkommer en rode paprika
    Atjar van komkommer en rode paprika Categorie Salades
    Lekkere salade bij Oosterse gerechten bestaande uit komkommer, paprika en sjalotjes. De dressing gaat warm over de salade.. De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  2. Rosbiefrolletjes metgedroogde tomaatjes, roomkaas en rucola
    Rosbiefrolletjes metgedroogde tomaatjes, roomkaas en rucola Categorie Koud
    Dit borrelhapje (of voorgerecht) bestaat uit plakjes rosbief, gevuld met een mengsel van roomkaas en gedroogde tomaatjes en wat rucola. . De bereidingstijd is circa 10 minuten en het is voor ongeveer 20 personen.
  3. Portugese gamba's in tomaten-knoflooksaus
    Portugese gamba's in tomaten-knoflooksaus Categorie Warm
    Gamba's of grote garnalen worden gegaard in een lekkere pittige tomaten-knoflooksaus. Snel klaar en verrukkelijk. Een heerlijk voorgerecht of lunchgerecht.. De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  4. Pittige Indonesische hartige taart zonder kaas, zonder room.
    Pittige Indonesische hartige taart zonder kaas, zonder room. Categorie Overig
    Een heerlijke hartige taart gevuld met kipfilet en groenten zonder kaas of room. . De bereidingstijd is circa 40 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  5. Kip, Kerrie, Ananas
    Kip, Kerrie, Ananas Categorie Gevogelte
    Snel en slank gerecht uit onze 3 kg minder periode volgens de methode dagmenu's van Project Gezond. Heel lekker en snel.. De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  6. Gehaktballetjes Stroganoff
    Gehaktballetjes Stroganoff Categorie Vlees
    Gemaakt, speciaal voor onze kleinkinderen, die dol zijn op gehakt , paprika en champignons. Serveertip Een scheut wodka toevoegen. Ik heb dat nu achterwege.... De bereidingstijd is circa 60 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  7. Ketjapballetjes in licht pittige zoetzure saus.
    Ketjapballetjes in licht pittige zoetzure saus. Categorie Vlees
    Ook lekker als borrelballetjes.. De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  8. Biefstuk puntjes in Stroganoff saus
    Biefstuk puntjes in Stroganoff saus Categorie Vlees, Stoofschotels
    Een klassiek gerecht waar ik mijn eigen draai aan heb gegeven. Doordat de biefstuk puntjes door de saus heen gaan is dit gerecht heerlijk op rijst of past.... De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 5 personen.
  9. Pittige Spaanse tomaten paprikasoep
    Pittige Spaanse tomaten paprikasoep Categorie met Groente, Warm
    Een heerlijke verwarmende soep die de hoognodige vitamines bevat door de vele verse groenten die erin zitten. Maak een grote pan in een keer want de volgen.... De bereidingstijd is circa 45 minuten en het is voor ongeveer 8 personen.
  10. Limburgs zuurvlees met chocolade
    Limburgs zuurvlees met chocolade Categorie Vlees, Stoofschotels, Valentijnsdag
    Een leuk gerecht om bijvoorbeeld met Valentijnsdag te maken voor je lief. Natuurlijk eet je dit niet alleen met Valentijnsdag maar kun je veel vaker snoepe.... De bereidingstijd is circa 180 minuten en het is voor ongeveer 5 personen.