KookJij
Lees meer Lees minder

Dagschotel recepten & gerechten

Hier vind je de lekkerste dagschotels, grotendeels toegevoegd door onze Belgische thuiskoks, variërend van vlees, kip tot vegetarisch.

Reset filter

Geavanceerd filter

Subcategorie
Filters worden geladen

Dagschotel recepten

  1. Dagschotel: vis-videe met frietjes en groenten
    Dagschotel: vis-videe met frietjes en groenten
    Ingredienten: 1 dorade royal +/- 500gr, halve rode ajuin in ringen gesneden, een stuk zoete puntpaprika in ringen gesneden, enkele champignons schijven, een stuk gele paprika in ringen gesneden, een stuk groene paprika in ringen gesne...
  2. Dagschotel: visstick met groenten en aardappelpuree
    Dagschotel: visstick met groenten en aardappelpuree
    Ingredienten: 12 tal aardappelen, 2 soeplepels grove mosterd, 3 stengels porei, 1 eike vers van de pers, muskaatnoot, olijfolie, boter, peper, zout, 3 wortelen, 2 stengels wit van porei, 4 vissticks, 4 schijven citroen, enkele takjes...
  3. Ardeense oester met eenvoudige patatjes en groenten
    Ardeense oester met eenvoudige patatjes en groenten
    Ingredienten: 300gr Ardeense oester, 200gr erwten en wortelen, 100gr mais, 1/2 ui, 4 snoeptomaatjes, peper en zout, boter, 4 aardappelen, radijsscheuten, peterselie

  1. Kippenragout met groenten
    Kippenragout met groenten
    Moet niet altijd vidé zijn!! Ingredienten: prei, wortel, knoflook, spekblokjes, kippenfilet, olijfolie, bloem, broccoli, gezeefde tomaten, basilicum, kippenbouillon, zwarte peper, zout, kipruiden
  2. Kabeljauw met erwten en wortelen
    Kabeljauw met erwten en wortelen
    gewoon een eerlijk en lekker gerecht Ingredienten: kabeljauwfilet, mosterd, paneermeel, erwten, wortelen, peper, zout, boter, olijfolie
  3. Broccoli met gember
    Broccoli met gember
    Lekker fris met die gember Ingredienten: broccoli, olijfolie, gember, zwarte peper, water, zout, sesamolie
  4. Gestoofde snijbietstelen
    Gestoofde snijbietstelen
    Een feestje om te eten, alleen van de kleuren word je al vrolijk! Ingredienten: Snijbietstelen, Tomaat, Lente-uitjes, Rode peper, Peterselie, Bouillonblokje (kip), Boter, Peper en zout
  5. Wat schaft de pot vandaag
    Wat schaft de pot vandaag
    Eenvoudige kost: bloemkool in een sausje met natuuraardappelen en bouletjes. Ingredienten: 4 aardappelen, +/- 400 gr bloemkool, 1 tomaat, 200 ml melk, 400 gr kalfsgehakt, chapelure, oregano, pure coco's olie, peper , zout, muskaatnoot, bloem & boter om te binden
  6. Pasta-ovenschotel met pizzasaus
    Pasta-ovenschotel met pizzasaus
    Ingredienten: olijfolie, 3 teentjes knoflook, 200 gr. gepelde tomaten, 50 gr. zwarte olijven, 1 bosje basilicum, 2 tl oregano, 500 gr. farfalle, 1 groene paprika, 1 aubergine, 1 rode peper, 1 bol mozzarella, 50 gr parmezaanse kaas
  7. Gebakken zalm met pasta en zeekraal speciaal
    Gebakken zalm met pasta en zeekraal speciaal
    Ingredienten: 2 wilde zalmfilets +/- 400 gr, 200 gr inktvispasta, 1 rode ajuin, 150 gr zeekraal, 100 gr half zongedroogde tomaten, bloem, peperbolletjes, venkelzaad, dillezaad, mosterdzaad, boter, olijfolie, grijs garnalen, bladpeters...
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. RIJST Hong Kong
    RIJST Hong Kong Categorie Warm, Rijst, Warm
    In plaats van een originele nasi goreng is het eigenlijk erg smakelijk om zelf wat door elkaar te husselen. Ingredienten: 5 koppen gekookte rijst van de vorige dag, 4 eetlepels geklaarde boter, 4 eieren loskloppen, 3 sjalotten snipperen, 1 kop wortel in brunoise (zo groot als de doperwtjes), 1 kop doperwten uit de diepvries, 3 teentjes knof
  2. Barbecuesaus
    Barbecuesaus Categorie Sauzen
    Lekker bij vlees gerechten van de barbecue Ingredienten: grote ui , olijfolie, knoflook ( fijngeperst), vleestomaten , rode paprika ( fijngehakt), groene paprika ( fijngehakt), zout ( naar smaak), vers gemalen zwarte peper ( naar smaak), paprikapoeder, cayennepeper, geraspte
  3. Gorgonzola saus
    Gorgonzola saus Categorie Sauzen
    Deze saus is lekker bij varkenshaas of biefstuk Ingredienten: oesterzwammen, boter, zout, vers gemalen witte peper, room, vleesboillon, gorgonzola
  4. Surinaamse Bami met Kip
    Surinaamse Bami met Kip Categorie Gevogelte
    Een lekkere en smeuige bami-hap voor de liefhebbers. Het is verstandig om je enigszins te houden aan de hoeveelheden in dit recept om niet voor smaak-verra... Ingredienten: 400 gram spaghetti, 350 gram kippendijen zonder bot in kleine blokjes, 50 ml + 1 x 5cc ketjap manis, 100 ml + 1 x 5 cc ketjap asin (zout), een paar takjes bladselderij, 1 x 5 cc 5-kruidenpoeder + 5cc vers gemalen zwart
  5. Garnalenflensjes
    Garnalenflensjes Categorie Warm, Koud, Warm, Koud
    Een typisch In(dones)isch gerechtje om zo te snoepen of om bij de borrel te nuttigen Ingredienten: 300 gram garnalen klein hakken, 2 teentjes knoflook snipperen, 6 sjalotjes snipperen, 1 prei snipperen, 1 eetlepel platte peterselie snipperen, 200 cc kokosmelk, 75 gram maizena, 2 x 5 cc ketoembar, 1 x 5 cc djahé, 1 fli
  6. Roti masala met lamsvlees
    Roti masala met lamsvlees Categorie Vlees
    Lekker Surinaams gerecht Ingredienten: lamsbout ( zonder bot), archide of olijfolie , ui grof gesnipperd, vleestomaat, knoflook fijngehakt, kerrie masala, groenteboullon, gele peper fijngehakt met zaad, aardappels in blokjes gesneden en geschild, hardgekookte