KookJij
Lees meer Lees minder

Dagschotel recepten & gerechten

Hier vind je de lekkerste dagschotels, grotendeels toegevoegd door onze Belgische thuiskoks, variërend van vlees, kip tot vegetarisch.

Reset filter

Geavanceerd filter

Subcategorie
Filters worden geladen

Dagschotel recepten

  1. Wat schaft de pot vandaag
    Wat schaft de pot vandaag
    Eenvoudige kost: bloemkool in een sausje met natuuraardappelen en bouletjes. Ingredienten: 4 aardappelen, +/- 400 gr bloemkool, 1 tomaat, 200 ml melk, 400 gr kalfsgehakt, chapelure, oregano, pure coco's olie, peper , zout, muskaatnoot, bloem & boter om te binden
  2. Dagschotel: spitskool met gehaktbroodje, natuuraardappelen en een ontbijtspeksausje
    Dagschotel: spitskool met gehaktbroodje, natuuraardappelen en een ontbijtspeksausje
    Een beetje gehakt over een beetje spitskool over en enkele schijfjes ontbijtspek. Ingredienten: 4 aardappelen, +/- 300 gr spitskool, +/- 300 gr gemengd gehakt, chapelure, peper, zout, muskaatnoot, 1 koffielepel mosterd, 4 schijven ontbijtspek, 1/2 ajuin, 1 teentje look, 100 ml vleesbouillon, bindmiddel, boter
  3. Ardeense oester met eenvoudige patatjes en groenten
    Ardeense oester met eenvoudige patatjes en groenten
    Ingredienten: 300gr Ardeense oester, 200gr erwten en wortelen, 100gr mais, 1/2 ui, 4 snoeptomaatjes, peper en zout, boter, 4 aardappelen, radijsscheuten, peterselie

  1. Dagschotel: visstick met groenten en aardappelpuree
    Dagschotel: visstick met groenten en aardappelpuree
    Ingredienten: 12 tal aardappelen, 2 soeplepels grove mosterd, 3 stengels porei, 1 eike vers van de pers, muskaatnoot, olijfolie, boter, peper, zout, 3 wortelen, 2 stengels wit van porei, 4 vissticks, 4 schijven citroen, enkele takjes...
  2. Gestoofde snijbietstelen
    Gestoofde snijbietstelen
    Een feestje om te eten, alleen van de kleuren word je al vrolijk! Ingredienten: Snijbietstelen, Tomaat, Lente-uitjes, Rode peper, Peterselie, Bouillonblokje (kip), Boter, Peper en zout
  3. Dagschotel: gebakken forel met pasta
    Dagschotel: gebakken forel met pasta
    Ingredienten: 2 forellen, mierikswortelpasta, peper, zeezout, 250 gr lintpasta, enkele roosjes bloemkool, enkele roosjes broccoli, 2 sjalotjes, 2 teentjes look, een handvol zongedroogde kerstomaatjes op olie, olijfolie, boter
  4. Rode bieten champignon stoof
    Rode bieten champignon stoof
    Een leuke variatie met rode bietjes, de champignons maken het wat minder eentonig en de kruiden geven een leuke twist aan zowel de geur als de smaak van he... Ingredienten: Rode bieten, Kastanje champignons, Gezeefde tomaten, Rode peper, Gemberwortel, Knoflook, Mosterd, Gemalen komijnzaad, Olie, Peper en zout, Ui
  5. Dagschotel: spruitenpuree met varkenshaasje en portosaus
    Dagschotel: spruitenpuree met varkenshaasje en portosaus
    Dit is een heerlijke dagschotel van spruitenpuree met heerlijke varkenshaasjes en portsaus. Ingredienten: 4 aardappelen, 150 gr spruiten, 2 teentjes look, 1 kleine ajuin, peper, zout, muskaatnoot, zonnebloemolie, 400 gr varkenshaasje, peper, zout, 100 ml rode porto, 125 gr gerookt spek zeer fijn gesneden, 1 sjalotje, bindmid...
  6. Dagschotel: groenlandse heilbot op een bedje van pasta
    Dagschotel: groenlandse heilbot op een bedje van pasta
    Ingredienten: 400 gr groenlandse heilbot, viskruiden, 250 gr lintpasta, enkele roosjes bloemkool, 4 trostomaatjes, 1 stengel porei, 2 sjalotjes, 2 soeplepels pesto rosso Bertolli, 2 scampi's, 2 schijven citroen, 2 takjes verse basilic...
  7. Dagschotel: gevuld witloof met zalm op een bedje van puree
    Dagschotel: gevuld witloof met zalm op een bedje van puree
    Ingredienten: 4 aardappelen, 1 kleine zoete rode paprika, 1/2 rood pepertje zaadjes verwijderd, 1 pijl witloof, 2 sjalotjes, 1 teentje look, peper, zeezout, dille, muskaatnoot, gemalen venkelzaad, gemalen citroengras, citroenolie, 1...
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Spaghettipizza
    Spaghettipizza Categorie Vegetarisch
    . Ingredienten: spaghetti : 300 g (volkoren), wortel: 4, courgette: 2, paprika: 2, ui: 2, parmezaanse kaas: 40 g, ei: 2, teen look: 2, olijfolie, oregano, peper, zout
  2. Pizza met boerenkool, champignons en ricotta
    Pizza met boerenkool, champignons en ricotta Categorie Vegetarisch, Pizza's
    . Ingredienten: pizzadeeg: 4, boerenkool: 1, champignons: 500 g, passata: 400 g, ricotta: 250 g, mozzarella: 200 g (geraspt), ui: 2, teen look: 2, olijfolie, Provençaalse kruiden, peper, zout
  3. Ovenschotel met spinazie en aardappelen
    Ovenschotel met spinazie en aardappelen Categorie Ovenschotels
    Ook lekker met kip of gehakt. Ingredienten: aardappelen: 1000 g (bloemige), spinazie: 500 g, champignons: 250 g, ei: 1, teen look: 2, melk: 2 eetlepel, boter: 1 eetlepel, olijfolie, nootmuskaat, peper, zout
  4. Gepofte zoete aardappel met een slaatje
    Gepofte zoete aardappel met een slaatje Categorie Vegetarisch
    Tip: Heb je grote honger? Meng dan wat afgekoelde couscous onder de salade. Ook lekker op de BBQ! Wikkel de zoete aardappelen dan in aluminiumfolie om ze... Ingredienten: zoete aardappel: 4 (grote), brie: 200 g, tomaat: 6, olijven: 50 g, pijpajuintje: 2, rode paprika: 1, rode ui: 1, spinazie: 2 (handvol), rode peper: 0.5, olijfolie, paprikapoeder, peterselie, peper, zout
  5. Auberginespies met krielaardappeltjes
    Auberginespies met krielaardappeltjes Categorie Vegetarisch
    . Ingredienten: krielaardappelen: 16 (in de schil), kerstomaten: 200 g, aubergine: 1, zongedroogde tomaat: 100 g, basilicum (vers), olijfolie, peper
  6. Tagliatelle met kruidenroomsaus
    Tagliatelle met kruidenroomsaus Categorie Pasta's
    . Ingredienten: gerookte zalm: 300 g, tagliatelle : 300 g, bloemkool: 400 g, erwten: 200 g (diepvries), room: 100 ml (soja ), kruidenkaas: 4 eetlepel, dille, peterselie, peper, zout