-
Dagschotel: spruitenpuree met varkenshaasje en portosaus
Categorie: Dagschotel
30 min
Dit is een heerlijke dagschotel van spruitenpuree met heerlijke varkenshaasjes en portsaus.
Ingredienten: 4 aardappelen, 150 gr spruiten, 2 teentjes look, 1 kleine ajuin, peper, zout, muskaatnoot, zonnebloemolie, 400 gr varkenshaasje, peper, zout, 100 ml rode porto, 125 gr gerookt spek zeer fijn gesneden, 1 sjalotje, bindmid...
-
Dagschotel: visstick met groenten en aardappelpuree
Categorie: Dagschotel
40 min
Ingredienten: 12 tal aardappelen, 2 soeplepels grove mosterd, 3 stengels porei, 1 eike vers van de pers, muskaatnoot, olijfolie, boter, peper, zout, 3 wortelen, 2 stengels wit van porei, 4 vissticks, 4 schijven citroen, enkele takjes...
-
Dagschotel: voetselder met een romig sausje, kalkoenburger met natuuraardappelen
Categorie: Dagschotel
47 min
Voetselder of ook bleekselder genoemd.
Ingredienten: 2 kalkoensteaks, chapelure, 2 eikes vers van de pers, oregano, mespuntje chilipoeder, currypoeder, 4 aardappelen, 2 stuks voetselder, muskaatnoot , peper, zout, 185 gr Philadelfhia met bieslook, 150 ml room, boter
-
Dagschotel: Confit de Canard in een sausje met puree, witloof en wortel
Categorie: Dagschotel
40 min
Confit de Canard du Sud-Quest France. Heerlijke eendenbillen uit blik, ben geen liefhebber van vlees uit bik maar deze zijn wel echt super lekker.
Ingredienten: 1 blik eend van +/- 750 gr, voor de saus:, 200 ml wildfond, 100 ml cognac, peper, marjolein, thijm, rozemarijn, 1 teentje look, 1 ajuin, 4 aardappelen, een handvol rucola, 1 tomaat, 1 eike vers van de pers, muskaatnoot,...
-
Dagschotel: vis-videe met frietjes en groenten
Categorie: Dagschotel
20 min
Ingredienten: 1 dorade royal +/- 500gr, halve rode ajuin in ringen gesneden, een stuk zoete puntpaprika in ringen gesneden, enkele champignons schijven, een stuk gele paprika in ringen gesneden, een stuk groene paprika in ringen gesne...
-
Rode bieten champignon stoof
Categorie: Groenten, Dagschotel
90 min
Een leuke variatie met rode bietjes, de champignons maken het wat minder eentonig en de kruiden geven een leuke twist aan zowel de geur als de smaak van he...
Ingredienten: Rode bieten, Kastanje champignons, Gezeefde tomaten, Rode peper, Gemberwortel, Knoflook, Mosterd, Gemalen komijnzaad, Olie, Peper en zout, Ui
-
Dagschotel: mienestjes met kip en groenten vergezeld van een sausje pittig gekruid
Categorie: Dagschotel
40 min
Mie wordt op authentieke wijze gemaakt van de beste kwaliteit tarwe, zonder extra toevoegingen.
Ingredienten: 400 gr mienestjes, klontje boter, 200 gr pompoen, 100 gr courgette, 2 teentjes look, 2 sjalotjes, 300 ml kippenbouillon, cayennepeper , klontje boter extra voor de saus, 150 gr sojascheuten, 1/2 gele paprika, 150 gr cham...
-
Dagsschotel: kabeljauwfilet met pasta in een curry sausje
Categorie: Dagschotel
30 min
Ingredienten: 200 gr kabeljauwfilet, 200 gr st- jacobsvruchten, 200 gr halve clams, 250 gr lintpasta, 1/2 soeplepel boter, 1 1/2 soeplepel bloem, 1 soeplepel curry poeder, 100 ml room, 100 ml melk, 1 ajuin, viskruiden, een handvol fij...
-
Dagschotel: blinde vink met aardappelen en gestoofde groenten
Categorie: Dagschotel
40 min
Blinde vink is een Nederlands en Belgisch gerecht, gemaakt van gekruid gehakt omwikkeld met een dun lapje vlees.
Ingredienten: 2 blinde vinken, 4 aardappelen, kurkuma, zout, 2 wortelen, 2 pijlen witloof, enkele roosjes broccoli, 1 sjalotje, peper, fleur de sel, muskaatnoot, peterselie, boter
-
Dagschotel: schorseneren in een melksausje met gehaktballetjes en aardappelen
Categorie: Dagschotel, Schorseneer
40 min
Eenvoudige gehaktballetjes met een overheerlijk vergeten groenten
Ingredienten: 500 gr schorseneren, 4 aardappelen, 400 gr kalfs gehakt, chapelure, 1 eike vers van de pers, muskaatnoot, peper, zout, 1 koffielepel mosterd, 150 ml melk, klontje goede boter, een soeplepel bloem, 1 uitgeperste citroen m...
-
Dagschotel: broccoli puree met vissticks vergezeld met een tartaarsausje
Categorie: Dagschotel
30 min
Een super snelle maaltijd.
Ingredienten: 4 aardappelen, 300 gr broccoli, 1 eike vers van de pers, 10 tal vissticks, een klontje goede boter , peper, zout, muskaatnoot, boter om te bakken, twee roosjes broccoli (gaar)voor afgarnering, saus: 2 soeplepels moyonai...
-
Dagschotel: varkenshaasje met groenten en opgebakken zoete aardappel
Categorie: Dagschotel
30 min
De zoete aardappelen worden gebruikt in de Surinaamse keuken. Ook staat de zoete aardappel op het traditionele menu voor Thanksgiving Day in de Verenigde S...
Ingredienten: +/- 400 gr varkenshaasje, peper, zout, 100 ml kokosmelk, 1/2 tomaat concassé, 2 zoete aardappelen, groenten: 1 tomaat, 1 stengel porei, 1/2 rode ajuin, 2 pijlen witloof, harissakruiden, zonnebloemolie
-
Dagschotel: echte boerenkost
Categorie: Dagschotel
25 min
Puree met zuurkool en zwanworstjes.
Ingredienten: 4 aardappelen, 1 eike vers van de pers, peper, zout, muskaatnoot, 14 tal sliches ( zoet-zure augurken schijven ), 6 zwanworstjes, 400 gr zuurkool bereid met witte wijn, mosterd
-
Wat schaft de pot vandaag
Categorie: Dagschotel
30 min
Eenvoudige kost: bloemkool in een sausje met natuuraardappelen en bouletjes.
Ingredienten: 4 aardappelen, +/- 400 gr bloemkool, 1 tomaat, 200 ml melk, 400 gr kalfsgehakt, chapelure, oregano, pure coco's olie, peper , zout, muskaatnoot, bloem & boter om te binden
-
Kippenragout met groenten
Categorie: Dagschotel
30 min
Moet niet altijd vidé zijn!!
Ingredienten: prei, wortel, knoflook, spekblokjes, kippenfilet, olijfolie, bloem, broccoli, gezeefde tomaten, basilicum, kippenbouillon, zwarte peper, zout, kipruiden
Recept: Groen(t)e kerstboom van de bakplaat
Recept: Chinese kippensoep
Recept: Gehaktbroodje met rode biet
Recept: Indonesische Loempia's
Recept: Indische Hachee
Gebruiker: joop bels
Recept: Reebiefstuk met wilde spinazie
Recept: Aardbeien Babs
Recept: Taco Dip
Recept: Kleverige kip uit de oven
Recept: Aardappel anders
Recept: Pika Natural (ZEER HEET)
Recept: Grog met rum en honing
Recept: Stoofpotje van varkenshaasje
Recept: Schweinegebrat uit de Sousvide