KookJij
Lees meer Lees minder

Dagschotel recepten & gerechten

Hier vind je de lekkerste dagschotels, grotendeels toegevoegd door onze Belgische thuiskoks, variërend van vlees, kip tot vegetarisch.

Reset filter

Geavanceerd filter

Subcategorie
Filters worden geladen

Dagschotel recepten

    1. Een leuke variatie met rode bietjes, de champignons maken het wat minder eentonig en de kruiden geven een leuke twist aan zowel de geur als de smaak van he... Ingredienten: Rode bieten, Kastanje champignons, Gezeefde tomaten, Rode peper, Gemberwortel, Knoflook, Mosterd, Gemalen komijnzaad, Olie, Peper en zout, Ui
    2. Eenvoudige kost: bloemkool in een sausje met natuuraardappelen en bouletjes. Ingredienten: 4 aardappelen, +/- 400 gr bloemkool, 1 tomaat, 200 ml melk, 400 gr kalfsgehakt, chapelure, oregano, pure coco's olie, peper , zout, muskaatnoot, bloem & boter om te binden
    3. Heerlijk stukje vlees met een frisse salade Ingredienten: 4 aardappelen, 400 gr varkenshaasje, 1 pijl witloof, 1 wortel, 1 tomaat, een handvol rucola, 1 sjalotje, 1 soeplepel drambuie, 100 gr brie, 2 soeplepels mayonaise, 1 soeplepel mosterd, harissa kruiden, 1 soeplepel vloeib...

    4. Een feestje om te eten, alleen van de kleuren word je al vrolijk! Ingredienten: Snijbietstelen, Tomaat, Lente-uitjes, Rode peper, Peterselie, Bouillonblokje (kip), Boter, Peper en zout
    5. Moet niet altijd vidé zijn!! Ingredienten: prei, wortel, knoflook, spekblokjes, kippenfilet, olijfolie, bloem, broccoli, gezeefde tomaten, basilicum, kippenbouillon, zwarte peper, zout, kipruiden
    6. Ingredienten: 2 forellen, mierikswortelpasta, peper, zeezout, 250 gr lintpasta, enkele roosjes bloemkool, enkele roosjes broccoli, 2 sjalotjes, 2 teentjes look, een handvol zongedroogde kerstomaatjes op olie, olijfolie, boter
    7. Ingredienten: 125 gr gerookte spekblokjes, 150 gr kalkoenblokjes, 150 gr kalkoengehakt, chapelure, 1 eike ( dooier ) vers van de pers, cajunkruiden, 1 soeplepel pijnboompitten, 1 soeplepel rozijnen, 2 sjalotjes, 2 teentjes look, 2 st...
    8. Ingredienten: 300gr Ardeense oester, 200gr erwten en wortelen, 100gr mais, 1/2 ui, 4 snoeptomaatjes, peper en zout, boter, 4 aardappelen, radijsscheuten, peterselie

    9. Schelvis is een zoutwatervis en behoort tot de familie van de kabeljauwachtigen. Het seizoen van de schelvis loopt van september tot januari. Ingredienten: 2 schelvisfilets +/- 300 gr het stuk, 6 scampi's, viskruiden, bloem, 4 pijlen witloof, 2 tomaten concassé, 1/2 citroen uitgeperst, oregano, 4 aardappelen, boter, 100 gr philadelphia kaas met fijne kruiden
    10. De zoete aardappelen worden gebruikt in de Surinaamse keuken. Ook staat de zoete aardappel op het traditionele menu voor Thanksgiving Day in de Verenigde S... Ingredienten: +/- 400 gr varkenshaasje, peper, zout, 100 ml kokosmelk, 1/2 tomaat concassé, 2 zoete aardappelen, groenten: 1 tomaat, 1 stengel porei, 1/2 rode ajuin, 2 pijlen witloof, harissakruiden, zonnebloemolie
    11. Voetselder of ook bleekselder genoemd. Ingredienten: 2 kalkoensteaks, chapelure, 2 eikes vers van de pers, oregano, mespuntje chilipoeder, currypoeder, 4 aardappelen, 2 stuks voetselder, muskaatnoot , peper, zout, 185 gr Philadelfhia met bieslook, 150 ml room, boter
    12. Dit is een heerlijke dagschotel van spruitenpuree met heerlijke varkenshaasjes en portsaus. Ingredienten: 4 aardappelen, 150 gr spruiten, 2 teentjes look, 1 kleine ajuin, peper, zout, muskaatnoot, zonnebloemolie, 400 gr varkenshaasje, peper, zout, 100 ml rode porto, 125 gr gerookt spek zeer fijn gesneden, 1 sjalotje, bindmid...
    13. Moet niet altijd bloemkool met worst zijn. Ingredienten: bloemkool, ui (klein), gehakt, boter, kerriepoeder, bloem, tomatenpuree, bouillon, room, peper, zout, peterselie

    14. Er zijn verschillende soorten wortelen, waspeen, bospeen en winterpeen. Ingredienten: 400 gr runds-kalfsgehakt, 1 eike vers van de pers, peper, zout, provenvecaalse kruiden, chapelure, 2 soeplepels mosterd met rode pepers en provencaalse kruiden, 4 aardappelen, 100 ml melk, een flinke klont boter, 4 worte...
    15. Tarbot is een echte viseter, in het najaar en in de winter is tarbot echter op zijn lekkerst. Ingredienten: tarbot +/- 600 gr, zeezout, dille, citroenpeper, bloem, boter, groenten naar keuze, 150 gr wilde rijst
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Griekse Bonensalade met feta
    Griekse Bonensalade met feta Categorie Salades
    Dit is een heerlijke frisse zomersalade met twee soorten bonen en tomaten met fetakaas. De bereidingstijd in cira 30 minuten en is voor ongeveer 6 personen.
  2. Kabeljauw uit de römertopf
    Kabeljauw uit de römertopf Categorie Ovenschotels
    Gewoon een erg makkelijk recept wat je zeker eens moet maken. Laat weten wat je ervan vindt.. De bereidingstijd in cira 50 minuten en is voor ongeveer 2 personen.
  3. Varkenshaas met een korstje van Corsendonkse kaas en een saus van Belgisch bier
    Varkenshaas met een korstje van Corsendonkse kaas en een saus van Belgisch bier Categorie Vlees
    Varkenshaas met een korstje van Corsendonkse kaas en een saus van Belgisch bier. De bereidingstijd in cira 30 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  4. Viskoekjes met frisse remouladesaus
    Viskoekjes met frisse remouladesaus Categorie Overig
    Viskoekjes met frisse remouladesaus. De bereidingstijd in cira 60 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  5. Broodje kippenragout
    Broodje kippenragout Categorie Beleg, Gevogelte
    Broodje kippenragout. De bereidingstijd in cira 35 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  6. Shakshuka met salami en geroosterde paprika
    Shakshuka met salami en geroosterde paprika Categorie Vlees
    Shakshuka met salami en geroosterde paprika. De bereidingstijd in cira 20 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  7. Aziatische bowl met runderfiletlapjes, zoetzure komkommer, broccolirijst en cashewnoten
    Aziatische bowl met runderfiletlapjes, zoetzure komkommer, broccolirijst en cashewnoten Categorie Salades, Hoofdgerecht, Salades
    Aziatische bowl met runderfiletlapjes, zoetzure komkommer, broccolirijst en cashewnoten. De bereidingstijd in cira 25 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  8. Tomatencarpaccio met basilicum, buffelmozzarella en citroen-pestodressing
    Tomatencarpaccio met basilicum, buffelmozzarella en citroen-pestodressing Categorie Voorgerechten, Salades, Voorgerecht, Vegetarisch
    Tomatencarpaccio met basilicum, buffelmozzarella en citroen-pestodressing. De bereidingstijd in cira 15 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  9. Zuurkoolstamppot uit de oven met appel, hamblokjes en gevulde brie
    Zuurkoolstamppot uit de oven met appel, hamblokjes en gevulde brie Categorie Stamppot, Vlees, Ovenschotels
    Zuurkoolstamppot uit de oven met appel, hamblokjes en gevulde brie. De bereidingstijd in cira 30 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  10. Aziatische maaltijdsalade van rode kool met kip en pinda's
    Aziatische maaltijdsalade van rode kool met kip en pinda's Categorie Gevogelte, Salades
    Aziatische maaltijdsalade van rode kool met kip en pinda's. De bereidingstijd in cira 20 minuten en is voor ongeveer 4 personen.