KookJij

Recept voor Hongaarse wittebonensoep

Een heerlijk hongaarse wittebonensoep recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 70 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Hongarije
Keuken: Balkan
Bron: wereldkeuken
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Zet de zure room op tafel en laat elke gast daarvan nemen.
Week de bonen 6 uur in de bouillon. Pel en snipper de uien en snijd het rookspek in blokjes.
Breng uien, spek en bonen aan de kook in de bouillon en laat ze circa 1 uur zachtjes koken. Snijd de tenen knoflook zeer fijn. Verhit de reuzel in een pan en fruit hierin de knoflook. Roer het paprikapoeder erdoor en fruit dit even mee. Voeg vervolgens de bloem toe en leng aan met een deel van het bonenkookvocht. Roer deze gebonden saus door de bonensoep evenals de tomatenpuree. Verwijder het velletje van de kolbasz en snijd deze in plakjes. Voeg 5 minuten voor het serveren de plakjes kolbasz toe en breng de soep op smaak met zout en peper.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Gerard Nelissen

Gerard Nelissen zegt:
Heerlijke soep. Ik heb er wel nog fijngesneden prei (het wit) en blokjes knolselderij toegevoegd.