KookJij

Recept voor Hongaarse Laos balletjes

Een heerlijk hongaarse laos balletjes recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Hongarije
Keuken: Balkan
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Neem een pond halfom- of runder gehakt, doe het in een schaal doe daar wat peper en zout en paprikapoeder bij, hak 5 verse tenen knoflook fijn, doe die erbij en voeg 1 ei toe. Mix alles goed door elkaar dan paneermeel erbij zoveel dat het een vast geheel wordt, en maak kleine balletjes en braad die voorzichtig aan, laat de balletjes ronddraaien in de pan tot ze lekker bruin zijn geworden. Doe de deksel op de pan en laat ze op een klein pitje lekker pruttelen en draai na 5 minuten de balletjes om zodat ze mooi bruin en gaar worden. Herhaal dit af en toe. Na ongeveer 20 minuten zijn de balletjes gaar!

Mijn kookverhaal (Taco Fortgens)

Ben eigenlijk mijn hele leven al aan het koken en probeer nieuwe dingen uit, soms zoek ik heel oude recepten uit kookboeken en kijk of ik daar wat mee kan! Kortom, ik maak kroketten, nasiballen allemaal zelf, alles is kwestie van uitproberen en geduldig zijn tot je de goede smaak te pakken hebt!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

keesie

keesie zegt:
Beste Hilde
Denk jij dat jonnie boer ook zo kookt????????????????????????????
Wel lastig voor zijn personeel, hahaha
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Beste Keesie, er zijn mensen die op smaak de gerechten bereiden, voor de ene mag het wat pikanter en voor de andere niet.
Zou zeggen volg je smaakpapillen en het komt zeker goed met dit heerlijk gerecht.
Groetjes
keesie

keesie zegt:
Waarom zet je er geen hoeveelheden van de kruiden bij?
Is iets makkelijker werken.
jenny

jenny zegt:
Dan zal ik het zeeeeer zeker maken als borrelhapje....!!! En later 'ns proberen als hoofdgerecht!! Dan je wel!!
Taco Fortgens

Taco Fortgens zegt:
Je kan het als hoofdgerecht gebruiken, b.v.b. met gebakken aardappeltjes of patat met een heerlijke frisse salade erbij!
Zelf gebruik ik het vaak als borrelhap inplaats van bitterballen!
Op de vraag van Gea inderdaad laospoeder flink meer als peper en paprika poeder om de lekkere smaak te krijgen!
Jenny Camps

Jenny Camps zegt:
Hoort dit bij een hoofdgerecht? Wat is dan lekker erbij?
Of kan ik het ook als hapje maken? :)
Gea Bruining

Gea Bruining zegt:
Ik neem aan dat de laospoeder ook door het gehakt moet worden gekneed.....
Groet, Gea.