KookJij
Lees meer Lees minder

De lekkerste recepten online op een rij

Vlees is een onmisbaar ingredient in de Zuid-Afrikaanse keuken. Zuid-Afrikanen zijn dol op BBQ-en, daarvoor maken zij gebruik van de inmiddels ook bij ons zeer populaire "Skottelbraai".

Filters worden geladen

Zuid afrika recepten

    1. Ingredienten: 1 ui, 1 eetlepel fijngehakte verse koriander, 250 gram gare kip, 1 theelepel garam masala ( mengsel van geroosterde kruiden), 250 gram gemengde groenten, 1/2 theelepel kurkuma, 2 teentjes knoflook, limoen of citroensap,...
    2. Ik heb de rupsen gekocht via internet (levende) en tevens ook sprinkhanen. Weet niet wat ik daar mee doen moet, maar vind wel een gerecht. Binnenkort worde... Ingredienten: 2 kopjes gedroogde rupsen (toko), zout, 2 eetlepels olijfolie, 1 ui in ringen gesneden, 1 tomaat in vieren gesneden, 1 eetlepel chilipoeder
    3. Ingredienten: 3 ½ dl. champagne, 75 gram suiker, 30 gram custardpoeder, 75 gram eidooiers, 50 gram suiker, 6 blaadjes gelatine, 5 dl. slagroom

    4. Ingredienten: 250 gr. paddestoelen,, 3 theel. bloem,, 4 teentjes knoflook,, zout naar smaak,, 1 kleine ui,, versgemalen zwarte peper naar smaak,, 2 eetl. olijfolie,, 12 velletjes filodeeg,, 2 eetl. fijngehakte gladde peterselie,, plan...
    5. Ingredienten: 4 struisvogelbiefstukjes (a ca. 100 g), 2 theelepels gemalen piment, chilipeper uit de molen, 1 ui, 2 eetlepels olie, 1 teen knoflook, 1/2 eetlepel kerriepoeder, 2 eetlepels azijn, 6 eetlepels abrikozenjam, zout en peper...
    6. Ingredienten: 30 g Boter, 2 el gesnipperde ui, 1 dessertlepel kerriepoeder, 1 el bloem, 1 l kippebouillon, 4 eierdooiers,losgeklopt, 1/4 l slagroom, 100 g kippevlees,gekookt en in stukjes gesneden, of 100 g gekookte,gepelde Hollandse...
    7. Ingredienten: -1 kilogram lamsgehakt, -1 volkoren boterham, ietsje dikker dan normaal, ontkorst, -500 gram sperziebonen,in 2cm grote stukjes, -125 cc melk, -3 eetlepels rijstolie, -2 grote uien, gesnipperd, -4 teentjes knoflook, fijn...
    8. Ingredienten: 3 eetl. olijfolie, 1 rode ui, gehakt, 3 tenen knoflook, uit de knijper, 125 g zoete aardappel, geschild en in blokjes, 3 Afrikaanse aubergines of 1 grote aubergine, in blokjes, 450 g kikkererwten uit blik, uitgelekt, 1 t...

    9. Ingredienten: fruit, Amarula, slagroom/crème fraîche
    10. Ingredienten: 2,5 kg yams, 1 l water
    11. Ingredienten: 2 teentjes knoflook,in stukjes, 2 cm gember, fijngesneden, 100 g pinda's, gepelde, 1/2 theelepel cayennepeper, 1 theelepel paprikapoeder, 400 g kipfilet, in blokjes van 2 cm, 2 eetlepels olie, 1 rode ui, in flinterdunne...
    12. Ingredienten: 100 gram geraspte amandelen, 250 gram abrikozen jam, 300 gram bladerdeeg (uit de diepvries), 1 eierdooier, 125 gram suiker, 250 ml melk, 1 ½ theelepel kaneel, 1 eetlepel boter, 125 ml sherry, 3 theelepels maïsmeel, 1 sin...
    13. Ingredienten: •500 gram mager lams- of rundvlees (of een combinatie), •70 gram magere bacon in plakjes, •1 grote ui, •0,5 eetlepel kerriepoeder, •peper, •1 teentje knoflook, •3 - 4 eetlepels olie (zonnebloem- of olijfolie), •1 eetlepe...

    14. Ingredienten: 3 middelgrote uien, 4 bananen, niet te rijp, 1,5 liter gepelde tomaten(mag eventueel ook uit blik), 1 liter halfvolle melk, 3 blokjes kippenbouillon, 2 theelepels currypoeder, peper en zout
    15. Ingredienten: 1 zoete aardappel, 350 g gedroogde bonen, 750 g snijbiet, 250 g pompoen, 500 g runderschenkel, 2 mergpijpen, 1 theel. zout, 1 theel. gemalen witte peper, 3 l water, 12 teentjes knoflook, gepeld, 1 theel. paprikapoeder, 1...
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Makkelijke Tomatensoep
    Makkelijke Tomatensoep Categorie Ontbijt & Lunch, Warm, met Groente
    Dit is een vrij basic tomatensoep, maar wel erg smakelijk en makkelijk om te maken. Ook lekker om als lunch te serveren.. De bereidingstijd in cira 30 minuten en is voor ongeveer 3 personen.
  2. Bospaddenstoelenragout
    Bospaddenstoelenragout Categorie Warm, Warm
    Een eenvoudig recept voor bospaddenstoelenragout, vul het pasteibakje, garneer met bieslook en het dakje en je hebt snel een heerlijk hapje of voorafje op.... De bereidingstijd in cira 25 minuten en is voor ongeveer 6 personen.
  3. Snelle bospaddenstoelensoep
    Snelle bospaddenstoelensoep Categorie met Groente, Warm
    Een makkelijk en snel te bereiden soep. Naast de paddenstoelenmelange heb je nog maar een paar basis ingrediënten nodig.. De bereidingstijd in cira 20 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  4. Dagschotel: gevulde paprika op een bedje van rijst
    Dagschotel: gevulde paprika op een bedje van rijst Categorie Dagschotel
    Wintersgerechtje . Het afkomstig uit de Belgische keuken met een bereidingstijd van +/- 60 minuten en het is voor zo'n 3 personen.
  5. Tajine met parelcouscous voor baby’s
    Tajine met parelcouscous voor baby’s Categorie Babyhapjes
    Een tajine gerecht voor je kleintje met diverse groente, stoofvlees en parelcouscous een gezond recept met veel verschillende groente.. De bereidingstijd in cira 135 minuten en is voor ongeveer 3 personen.
  6. Courgette risotto voor baby's
    Courgette risotto voor baby's Categorie Babyhapjes
    Vrolijke risotto voor de kleintjes, dit recept is met courgette en verse kruiden. De wortel geeft een vrolijke twist aan het babyhapje.. Het afkomstig uit de Europese keuken met een bereidingstijd van +/- 30 minuten en het is voor zo'n 3 personen.
  7. Tajine: kippenbouten en zijn garnituren
    Tajine: kippenbouten en zijn garnituren Categorie Tajine
    Heerlijk gerecht voor de wintermaanden. Zeer goed en erg lekker. Het is geschikt voor 2 personen en de bereidingstijd is circa 140 minuten. Het afkomstig uit Belgie, uit de Belgische keuken.
  8. Quiche met gerookte zalm, geitenkaas en verrassingen
    Quiche met gerookte zalm, geitenkaas en verrassingen Categorie Overig
    Zeker het proberen waard!. Het afkomstig uit de Belgische keuken met een bereidingstijd van +/- 40 minuten en het is voor zo'n 3 personen.
  9. Cannelloni
    Cannelloni Categorie Pasta's
    Cannelloni gevuld met gekruid gehakt, in tomatensaus en afgedekt met bechamelsaus met kaas . De bereidingstijd in cira 60 minuten en is voor ongeveer 2 personen.
  10. Brabants roggebrood
    Brabants roggebrood Categorie Bakken
    Dit is een echt Brabants recept van roggebrood lekker met kaas of gerookte ham en bij de balkenbrij. De bereidingstijd in cira 90 minuten en is voor ongeveer 8 personen.