KookJij
Lees meer Lees minder

De lekkerste recepten online op een rij

Vlees is een onmisbaar ingredient in de Zuid-Afrikaanse keuken. Zuid-Afrikanen zijn dol op BBQ-en, daarvoor maken zij gebruik van de inmiddels ook bij ons zeer populaire "Skottelbraai".

Filters worden geladen

Zuid afrika recepten

    1. Ingredienten: 3 ½ dl. champagne, 75 gram suiker, 30 gram custardpoeder, 75 gram eidooiers, 50 gram suiker, 6 blaadjes gelatine, 5 dl. slagroom
    2. Ingredienten: 1 ui, 1 eetlepel fijngehakte verse koriander, 250 gram gare kip, 1 theelepel garam masala ( mengsel van geroosterde kruiden), 250 gram gemengde groenten, 1/2 theelepel kurkuma, 2 teentjes knoflook, limoen of citroensap,...
    3. Ik heb de rupsen gekocht via internet (levende) en tevens ook sprinkhanen. Weet niet wat ik daar mee doen moet, maar vind wel een gerecht. Binnenkort worde... Ingredienten: 2 kopjes gedroogde rupsen (toko), zout, 2 eetlepels olijfolie, 1 ui in ringen gesneden, 1 tomaat in vieren gesneden, 1 eetlepel chilipoeder

    4. Ingredienten: VOOR BOBOTIE:, 1 kg lams of mager rundergehakt, 2 grote uien, fijn, 1 snij brood zonder korst in 1 kop melk geweekt, 2 eieren, 1 vol e kerriepoeder, een en een half e suiker, 2 t zout, half t peper, 1 vol t geelwortel -...
    5. Ingredienten: 30 g Boter, 2 el gesnipperde ui, 1 dessertlepel kerriepoeder, 1 el bloem, 1 l kippebouillon, 4 eierdooiers,losgeklopt, 1/4 l slagroom, 100 g kippevlees,gekookt en in stukjes gesneden, of 100 g gekookte,gepelde Hollandse...
    6. Ingredienten: -1 kilogram lamsgehakt, -1 volkoren boterham, ietsje dikker dan normaal, ontkorst, -500 gram sperziebonen,in 2cm grote stukjes, -125 cc melk, -3 eetlepels rijstolie, -2 grote uien, gesnipperd, -4 teentjes knoflook, fijn...
    7. Ingredienten: 3 middelgrote uien, 4 bananen, niet te rijp, 1,5 liter gepelde tomaten(mag eventueel ook uit blik), 1 liter halfvolle melk, 3 blokjes kippenbouillon, 2 theelepels currypoeder, peper en zout
    8. Ingredienten: 2,5 kg yams, 1 l water

    9. Ingredienten: 1 zoete aardappel, 350 g gedroogde bonen, 750 g snijbiet, 250 g pompoen, 500 g runderschenkel, 2 mergpijpen, 1 theel. zout, 1 theel. gemalen witte peper, 3 l water, 12 teentjes knoflook, gepeld, 1 theel. paprikapoeder, 1...
    10. Ingredienten: 3 eetl. olijfolie, 1 rode ui, gehakt, 3 tenen knoflook, uit de knijper, 125 g zoete aardappel, geschild en in blokjes, 3 Afrikaanse aubergines of 1 grote aubergine, in blokjes, 450 g kikkererwten uit blik, uitgelekt, 1 t...
    11. Ingredienten: 4 struisvogelbiefstukjes (a ca. 100 g), 2 theelepels gemalen piment, chilipeper uit de molen, 1 ui, 2 eetlepels olie, 1 teen knoflook, 1/2 eetlepel kerriepoeder, 2 eetlepels azijn, 6 eetlepels abrikozenjam, zout en peper...
    12. Ingredienten: Snufje peper, snufje zout, 1 eiwit (losgeklopt), 1 sjalot (fijngehakt), 1 varkensfiletrollade (ca. 750 g), 1/2 theelepel kaneel, 150 g gehakt, 25 g dadels (gedroogde, in stukjes), 25 g pistachenoten (zonder schil), 25 g...
    13. Ingredienten: •500 gram mager lams- of rundvlees (of een combinatie), •70 gram magere bacon in plakjes, •1 grote ui, •0,5 eetlepel kerriepoeder, •peper, •1 teentje knoflook, •3 - 4 eetlepels olie (zonnebloem- of olijfolie), •1 eetlepe...

    14. Ingredienten: 450 g bataten, in blokjes van 2 cm, 6 eetl. olie, 1 grote ui, fijngehakt, 6 tenen knoflook, uitgeperst, 5 cm gemberwortel, geschild en fijngehakt, 4 zwarte peperkorrels, grof gemalen, 6 kruidnagels, grofgemalen, 4 kardem...
    15. Ingredienten: 2 teentjes knoflook,in stukjes, 2 cm gember, fijngesneden, 100 g pinda's, gepelde, 1/2 theelepel cayennepeper, 1 theelepel paprikapoeder, 400 g kipfilet, in blokjes van 2 cm, 2 eetlepels olie, 1 rode ui, in flinterdunne...
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Zuurkool Loempia
    Zuurkool Loempia Categorie Warm
    lekkere snack voor tijdens de winterdagen. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 3 personen.
  2. Sambal setan maken met madame jeanette pepers
    Sambal setan maken met madame jeanette pepers Categorie Sauzen
    deze gele sambal is lekker bij roti. De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 0 personen.
  3. PEBRE (CHILEENSE HETE SAUS)
    PEBRE (CHILEENSE HETE SAUS) Categorie Sauzen, Overig
    lekker bij een broodje shoarma of een ander vleesgerecht. De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 0 personen.
  4. Babi pangang van krokant spek
    Babi pangang van krokant spek Categorie Vlees
    Babi pangang van krokant spek. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  5. Sticky buikspek
    Sticky buikspek Categorie Vlees
    Sticky buikspek. De bereidingstijd is circa 40 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  6. Lemper met gehaktvulling
    Lemper met gehaktvulling Categorie Warm
    Een heerlijke snack op op voorraad in de diepvries te hebben. De bereidingstijd is circa 120 minuten en het is voor ongeveer 20 personen.
  7. kruidige aspergebouillon met balletjes
    kruidige aspergebouillon met balletjes Categorie met Groente
    Meestal maak ik een gebonden aspergeroomsoep maar gelet op de calorieën heb ik dit recept bedacht en is ook heerlijk. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 8 personen.
  8. aspergebroodjes
    aspergebroodjes Categorie Warm
    Een lekkere snack óf lunchgerechtje. De bereidingstijd is circa 40 minuten en het is voor ongeveer 6 personen.
  9. Pannenkoekjes met pekingeend
    Pannenkoekjes met pekingeend Categorie Vlees
    Pekingeend pannenkoekjes Pannenkoekjes met Pekingeend blijven mijn absolute favoriet bij de Chinees. In goede restaurants krijg je vooral het vel geserveer.... De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  10. Krokante kippennuggets met knoflook-yoghurtsaus
    Krokante kippennuggets met knoflook-yoghurtsaus Categorie Vlees
    Krokante kippennuggets met knoflook-yoghurtsaus. De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.