KookJij
Lees meer Lees minder

De lekkerste recepten online op een rij

Inspireer, deel, leer en geniet!

Elke dag lekker eten? Koken was nog nooit zo leuk en lekker als met de online recepten van KookJij. Van basisrecept tot sterrendiner, met meer dan 24.000 recepten vind je gemakkelijk een recept dat bij jouw past.

  • Voor iedere gelegenheid
  • Voor thuiskoks van ieder niveau
  • Gevarieerde keukens
  • Dagelijks nieuwe online recepten

Met KookJij vind je iedere dag nieuwe inspiratie en recepten voor de lekkerste taarten, salades, tussendoortjes, diners en meer. Voor een speciale gelegenheid of je dagelijkse maaltijd. Van traditioneel Nederlandse en Belgische gerechten tot vernieuwende wereldgerechten. Geniet dagelijks van smaakvolle inspiratie.

Via het geavanceerde filter kun je gemakkelijk zoeken in verschillende categorieën zoals onder andere: BBQ & Grillen, Makkelijk & Snel, Hoofdgerechten of een Speciale Gelegenheid zoals Kerst. Ben je opzoek naar een recept uit een bepaalde streek of keuken, de filter wijst jou de weg!

Deel bovendien zelf je lekkerste recepten, handigste kooktips en beste kooktechnieken met andere bezoekers en inspireer!

Filters worden geladen

Turkije recepten

    1. Lekkere saus voor bij de shoarma Ingredienten: zonnebloemolie, tomatenpuree, uien, halve komkommer, fijn gesneden peterselie en koriander, wittewijnazijn, suiker, tabasco, zout, zwarte peper naar smaak
    2. Dit is een van de variaties die je met een gevuld turks brood kan maken, maar er zijn er talloze. Je kan er eindeloos mee experimenteren. Ingredienten: 1 Turks brood, 1 courgette, 1 aubergine, blik gep. tomaten of 4 verse, 2 teentjes knoflook, 2 grote uien, evt. handje taughe, 400 gr. rundergehakt., 2 el. olijfolie, zakje belegen geraspte kaas, zout / peper, ketjap, sam...
    3. Op zaterdag 24 oktober 2015 stond mijn Turkse buurvrouw met een pannetje ASHURA voor mijn deur. Ashura of Noachse Pap is een gerecht dat op de 10de dag van... Ingredienten: 1 drinkglas (=250 cc) tarwe, 1/2 drinkglas witte bonen , 1/2 drinkglas kikkererwten, ± 220 gram gedroogd fruit (kleine stukjes abrikoos, blanke rozijnen en zwarte rozijnen, , 1 geschilde en geklokhuisde appel in stukjes...

    4. Ingredienten: 2 liter water., 4 kippeboullionblokjes,of 2 liter verse kippe of vleesboullion, 400 gram rode linzen, 1 wortel, 1 ui, 1 kleine aardappel, 2 eetlepels tomatenpuree, Boter, een eetlepel nane(gedroogde mint), Zwarte peper
    5. Ingredienten: 2 blikken met tomatenblokjes (heel goed uit laten lekken), 2 grote uien (heel fijn gesnipperd), 1 a 2 rode pepertjes (zaadjes er uit en fijn snipperen), scheutje olijfolie
    6. Ingredienten: Voor het deeg:, 1/2 kom lauw water met 4 gram gist en 1/2 tl suiker geroerd tot een soort papje, 2 tl zout, 1/2 glas water lauw water, 50 gram yoghurt of melk, 2 of 3 glazen (bekers) meel (als het te veel of te weinig is...
    7. Ingredienten: 500 gram bloem, 1 ei, 250 gram lamsgehakt, 1 ui, 1 bosje peterselie, 300 gram Turkse yoghurt, 4 knoflookteentjes, 4 eetlepels boter, zout, versgemalen peper, rode Turkse peper (te koop bij de Turkse supermarkt onder de n...
    8. Ingredienten: 500 g rundvlees zonder vet, in kleine stukjes gesneden, 3 tomaten gepeld en in stukjes gesneden of gebruik gepelde tomaten uit de blikje, 2 grote groene peper(Turkswinkel) in klein stukjes gesneden, 2 ui gepeld en in stu...

    9. Zelf gemaakte shoarmakruiden. Meng de kruiden goed door elkaar en bewaar in een goed afgesloten potje in de kast. Ingredienten: 2 eetlepels korianderpoeder, 8 eetlepels komijnpoeder, 4 eetlepels paprikapoeder, 1 eetlepel geelwortel, 1 eetlepel kaneelpoeder, 2 eetlepels zout, 1 eetlepel uienpoeder, 1 eetlepel knoflookpoeder, 1 eetlepel kerriepoede...
    10. Ingredienten: voor de kebab:, -750 gram gehakt, -1 rood pepertje fijngehakt (als je van pittig houdt dan de zaadjes meehakken), -1 klein blikje tomatenpuree, -3 eieren, -1 bosje koriander heel fijngehakt, -zout of een beetje maggie na...
    11. Ingredienten: Voor de kebabs:, 600 gram lamsgehakt (of nog beter: hoh lams- en kalfsgehakt), 1 kleine ui, geraspt., 1 kleine rode paprika, gepureerd of heel klein gesneden., 1 el boter, in hele kleine blokjes., 1/2 el koriander., 1/2...
    12. Ingredienten: Voor het deeg:, 200 ml lauwe melk, 200 ml water, 200 ml zonnebloemolie, 5 el suiker, 3 tl zout, 12 gram gist, 1000 gram meel, De vulling:, kaas (Turks: boreklik peynir), bladpeterselie, gemalen peper (pulbiber), Hoeveel...
    13. Ingredienten: 4 turkse pizza's (kant en klaar bij een Turkse winkel), 2 kropjes sla, 4 tomaten, 2 rode paprika's, 8 groene pittige puntpaprika's (turkse winkel), olijolie, 1 komkommer, 8 eetl.dikke turkse yoghurt, 1 teentje knoflook,...

    14. Ingredienten: 500 g lamsvlees (zonder bot)., 1 middelgrote ui, geraspt., 4-6 eetl olijfolie., 2 eetl citroensap., 1 eetl verse tijm fijngehakt., zout en peper naar smaak., 1/2 liter yoghurt., 2 tenen knoflook, uit de knijper., 1 klein...
    15. Ingredienten: 1 kopje linzen, 3 kopjes water, scheut olijfolie, 1 blikje tomatenpuree, 3 tenen knoflook, 2 uien (heel fijngesneden), 1 theelepel djinten, 1 theelepel gemalen chilipepertjes, 2 eetlepels gehakte verse munt, 2 bouillonbl...
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Aardappelschotel met sperziebonen
    Aardappelschotel met sperziebonen Categorie Groenten
    Ben je gebakken of gekookte aardappelen een beetje zat? Maak dan eens deze aardappelschotel met sperziebonen en paprika. Lekker, simpel en snel te bereiden.... De bereidingstijd is circa 25 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  2. Groen(t)e kerstboom van de bakplaat
    Groen(t)e kerstboom van de bakplaat Categorie Groenten, Kerst, Kerst
    Een simpel en leuk bijgerecht met groene groente in kerstsfeer. Samen met bijvoorbeeld een rollade en aardappels uit de oven is je hoofdgerecht voor het k.... De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  3. Schweinegebrat uit de Sousvide
    Schweinegebrat uit de Sousvide Categorie Vlees
    Een heerlijk mals stuk vlees gegaard in de Sous Vide. De bereidingstijd is circa 1260 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  4. Zuurkool Loempia
    Zuurkool Loempia Categorie Warm
    lekkere snack voor tijdens de winterdagen. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 3 personen.
  5. Sambal setan maken met madame jeanette pepers
    Sambal setan maken met madame jeanette pepers Categorie Sauzen
    deze gele sambal is lekker bij roti. De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 0 personen.
  6. PEBRE (CHILEENSE HETE SAUS)
    PEBRE (CHILEENSE HETE SAUS) Categorie Sauzen, Overig
    lekker bij een broodje shoarma of een ander vleesgerecht. De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 0 personen.
  7. Babi pangang van krokant spek
    Babi pangang van krokant spek Categorie Vlees
    Babi pangang van krokant spek. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  8. Sticky buikspek
    Sticky buikspek Categorie Vlees
    Sticky buikspek. De bereidingstijd is circa 40 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  9. Lemper met gehaktvulling
    Lemper met gehaktvulling Categorie Warm
    Een heerlijke snack op op voorraad in de diepvries te hebben. De bereidingstijd is circa 120 minuten en het is voor ongeveer 20 personen.
  10. kruidige aspergebouillon met balletjes
    kruidige aspergebouillon met balletjes Categorie met Groente
    Meestal maak ik een gebonden aspergeroomsoep maar gelet op de calorieën heb ik dit recept bedacht en is ook heerlijk. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 8 personen.