-
Portugese gamba's in tomaten-knoflooksaus
Categorie: Warm
20 min
Gamba's of grote garnalen worden gegaard in een lekkere pittige tomaten-knoflooksaus. Snel klaar en verrukkelijk. Een heerlijk voorgerecht of lunchgerecht.
Ingredienten: 20 gamba's of grote garnalen, 3 sjalotjes, 2 teentjes knoflook, 3 rijpe trostomaten, 1 eetlepel tomtenpuree, 1 dl witte wijn, peper zout, 2 eetlepels olijfolie, 1 theelepel honing , paar druppels tabasco, basilicum of pe...
-
Cataplana
Categorie: Gevogelte
30 min
Ingredienten: 3 eetl olijolie, 500 gr. kipfilets, 100 gr.spekblokjes, 3 uien, 3 knoflook, 3 pepers, 3 vleestomaten of 1 blik tomaten blokjes, 1 spitskool, 2 of 3 kip bouillon tabl., grote witte bonen of gewoon blik witte bonen
-
Espetada (specialiteit van Madeira)
Categorie: Gerechten, Vlees
20 min
Een van de meest populaire gerechten op Madeira is deze vleesspies. Vaak gemaakt van bief maar ook wel van varkenshaas of kipfilet. Ideaal voor op de bbq m...
Ingredienten: 1 kg varkenshaas (bief of kipfilet), 4 tenen knoflook, 3 grote of 6 kleine laurierblaadjes (vers is nog beter), grof zeezout (niet te zuinig)
-
Biefstuk op zijn Portugees
Categorie: Vlees
15 min
Ingredienten: 4 biefstukken á 150 gram, boter, 1 ui, 4 vleestomaten, 4 bananen, 1 ons pinda's
-
Portugese stoofpot (Carne à Jardineira)
Categorie: Stoofschotels
180 min
Heerlijk herfstig en winters gerecht. Deze stevige stoofpot vol tuingroentes
(zoals erwtjes, worteltjes, boontjes) en rundvlees is een soort 'stew'
vergeli...
Ingredienten: 800 gram rundvlees (riblappen of sukadelappen), 2 uien, 2 teentjes knoflook, 1 blik gepelde tomaten, 6 bospeentjes, 200 gram erwtjes (diepvries), 300 gram sperzieboontjes (of snijbonen), 4 aardappelen (vastkokend), 2 lau...
-
Portugese- en Spaanse garnalen
Categorie: Bijgerechten, Overig
15 min
Ingredienten: 24 reuzengarnalen (zak 500 g, rauw en ongepeld, diepvries), ontdooid, 1/2 pak koolvisfilet (a 400 g), ontdooid, 2 rode pepers, zaadlijsten verwijderd, 100 ml olijfolie, 2 tenen knoflook, 1 bakje rozemarijn (15 g), 100 g...
-
Mijn schoonmoeders Madeira cake
Categorie: Gebak
90 min
Ingredienten: 240 g zachte ongezouten boter, 200 g suiker, suiker om te garneren, 1 citroen (zest & sap), 3 grote eieren, 210 g zelfrijzend bakmeel, 90 g bloem
-
Bacalhau á Gomes de Sa
Categorie: Vis, schaal- en schelpdieren, met Vis
30 min
Ingredienten: 450 g gezouten kabeljauw, geweekt, 675 g aardappelen, ongeschild, 1 Spaanse ui, in dunne ringen, gesneden, 3 el olijfolie, 16 olijven in olie, zonder pit, ca. 25 g peterselie, peper, 2 hardgekookte eieren, gepeld en over...
-
Gebakken garnalen met knoflook (scampi, gamba's)
Categorie: Vis, schaal- en schelpdieren, Wokken
6 min
Lekkere sappige in olijfolie gebakken garnalen met gekarameliseerde knoflook. Dit eenvoudige recept heb ik van Carlos, een Portugese kennis die het weer va...
Ingredienten: 12-16 rauwe ongepelde garnalen, middelgroot (ik werk graag met tiger shrimps), 6 tenen knoflook (ongeschild), 6 eetlepels olijfolie
-
Visstoofpot Portugal-eenpans CALDEIRADA variant
Categorie: Vis, schaal- en schelpdieren, Warm
60 min
Ingredienten: -1500 gram vis (koolvis, kabeljauw, zwaardvis, etc.) in hapklare brokken, -1 1/2 (anderhalf) groot blik gepelde tomaten, -2 rode paprika's, gepeld en ontzaad, -2 rode lomboks, ontzaad en in fijne ringetjes gesneden, -50...
-
Kabeljauw op zijn portugees
Categorie: Vis, schaal- en schelpdieren
100 min
Ingredienten: 250 gram kabeljauw pp, 3 uien, 5 tomaten, 1 paprika, 2 teentjes knoflook, witte wijn, peper, cayennepeper, zout, rijst
-
Slasoep op Portugese wijze
Categorie: Warm
25 min
Ingredienten: 60 g Solo, 1 l groentebouillon, zout, 200 g aardappelen, 1 ui, 2 teentjes look, 2 kroppen sla, peper
-
Piri Piri Saus- Marinade
Categorie: Sauzen
10 min
Ingredienten: 225 ml. olijfolie, 225 ml. whisky, handvol goed hete, gedroogde pepers
-
Portugese Kip Piri Piri
Categorie: Tapas, Gevogelte
60 min
Serveertip: Garneer met veel grof gehakte koriander.
Ingredienten: 1 volle eetlepel piri piri kruiden: Spaanse (piri piri) pepers, sel gris (Frans zeezout), oregano, gember, kardemom, knoflook en uiensnippers, dit alles gemalen in de keukenmachine of vijzel., 2 teentjes knoflook, snufje...
-
Caldo Verde ( Portugese soep) à la Petra
Categorie: met Vlees
15 min
Caldo Verde, dè soep van Portugal. Op elke markt zie je de soepkommen staan. Ik heb de soep gemaakt van groene kool (savooiekool) en chorizo.
Ingredienten: 500 gram gesneden groene kool , peper, zout , 3 aardappelen , 2 uien , 3 teentjes knoflook , 250 gram chorizo in plakjes of blokjes gesneden, 1 liter vleesbouillon (van tabletten) , 100 ml slagroom , 1 theelepel karwi...
Recept: Zuurkool ovenschotel met rundergehakt
Recept: Carameltaart
Recept: Gegrilde springbok steak met zijn garnituren
Recept: Spaghetti à la Sonja Bakker
Gebruiker: Petra Wiggers
Gebruiker: Petra Wiggers
Recept: Beenham met honing-mosterdglazuur uit de slowcooker
Recept: Kerrie soep
Recept: Kerrie soep
Recept: Yaki udon
Recept: Kerrierijst
Gebruiker: Els Meeuwsen
Recept: Romige gegratineerde gyros met champignons en paprika
Gebruiker: Els Meeuwsen
Recept: Pittige Indiase lamscurry