-
Caldo Verde ( Portugese soep) à la Petra
Categorie: met Vlees
15 min
Caldo Verde, dè soep van Portugal. Op elke markt zie je de soepkommen staan. Ik heb de soep gemaakt van groene kool (savooiekool) en chorizo.
Ingredienten: 500 gram gesneden groene kool , peper, zout , 3 aardappelen , 2 uien , 3 teentjes knoflook , 250 gram chorizo in plakjes of blokjes gesneden, 1 liter vleesbouillon (van tabletten) , 100 ml slagroom , 1 theelepel karwi...
-
Passievruchtenmousse uit Madeira (mousse de Maracujá)
Categorie: Koud
30 min
Ik heb als eens eerder een toetje met passievruchten uit Madeira geplaatst.
Echter dit is weer een heel ander recept. Ook weer uit een van mijn
kookboeken...
Ingredienten: 6 passievruchten, 500 ml slagroom, 1 blikje gecondenseerde melk, 4 blaadjes gelatine, 100 gram lange vingers
-
Biefstuk op zijn Portugees
Categorie: Vlees
15 min
Ingredienten: 4 biefstukken á 150 gram, boter, 1 ui, 4 vleestomaten, 4 bananen, 1 ons pinda's
-
Portugees Gestoofd Rundvlees
Categorie: Stoofschotels
150 min
Ingredienten: 1 kilo riblappen, zout, peper, 4 eetlepels rode wijnazijn, 2 flinke uien, 3 teentjes knoflook, paprikapoeder, 100 ml rode wijn, 1 blik tomaatblokjes, 1 eetlepel tomatenpuee, 2 laurierblaadjes
-
Gebakken garnalen met knoflook (scampi, gamba's)
Categorie: Vis, schaal- en schelpdieren, Wokken
6 min
Lekkere sappige in olijfolie gebakken garnalen met gekarameliseerde knoflook. Dit eenvoudige recept heb ik van Carlos, een Portugese kennis die het weer va...
Ingredienten: 12-16 rauwe ongepelde garnalen, middelgroot (ik werk graag met tiger shrimps), 6 tenen knoflook (ongeschild), 6 eetlepels olijfolie
-
Broodsoep met tomaten
Categorie: met Groente
45 min
Ingredienten: 1 kilo rijpe tomaten, 1 flinke ui, 4 eetlepels olijfolie, 2 teentjes knoflook, 1.5 iliter runderbouillon, 4 eieren, 300 gram oudbakken brood, 75 gram mager ontbijtspek in stukjes
-
Visstoofpot Portugal-eenpans CALDEIRADA variant
Categorie: Vis, schaal- en schelpdieren, Warm
60 min
Ingredienten: -1500 gram vis (koolvis, kabeljauw, zwaardvis, etc.) in hapklare brokken, -1 1/2 (anderhalf) groot blik gepelde tomaten, -2 rode paprika's, gepeld en ontzaad, -2 rode lomboks, ontzaad en in fijne ringetjes gesneden, -50...
-
Gegrilde paprika-rolletjes met st moret
Categorie: Amuse, Koud
20 min
Ingredienten: 100gr st moret, 50gr gerookte zalm, 2 a 3 soeplepels gehakte bieslook, 3 mooie paprika's(liefst met lange vorm), peper
-
Kabeljauw op zijn portugees
Categorie: Vis, schaal- en schelpdieren
100 min
Ingredienten: 250 gram kabeljauw pp, 3 uien, 5 tomaten, 1 paprika, 2 teentjes knoflook, witte wijn, peper, cayennepeper, zout, rijst
-
Portugese roomtaartjes
Categorie: Gebak
40 min
Ingredienten: 10 plakjes diepvriesbladerdeeg,ontdooid, 6 eierdooiers, 100 gram poedersuiker, 5 deciliter créme fraïche, 11/2 theelepel maizena
-
Portugese eiervla met caramel
Categorie: Koud
30 min
Ingredienten: 500 mililiter melk, 1 stukje citoenschil, 4 eidooiers, 4 eetlepels basterdsuiker, 1 eetlepel maïzena, 100 gram poedersuiker
-
Zoete deegflappen
Categorie: Bakken, Gebak
20 min
Ingredienten: 550 gr bloem, 120 gr olijfolie, 25 gr gist, 200 gr eieren, 50 gr melk warm, 3 gr zout, 200 gr rozijnen, 5 elp suiker, 5 tlp kaneel
-
Ovenappels met yoghurtsaus
Categorie: Warm, Koud
15 min
Ingredienten: 4 appels, 250 gram yoghurt, 1 dl appelsap of sinaasappelsap (OF 0,5 dl witte wijn en 0,5 dl sap), 3 a 4 el stijfgeslagen slagroom, suiker of zoetstofpoeder naar smaak, beetje geraspte citroenschil, een paar lepels rode j...
-
Canapés met mozzarella, tomaat en pesto
Categorie: Overig, Gerecht
15 min
Ingredienten: 3 plakken wit brood, 3 tomaten, 3 eetlepels olijfolie, zakje mozzarella, 3 eetlepels pesto, 1 teentje knoflook, olijven
-
Portugees konijn met sjalotjes
Categorie: Wild
210 min
Ingredienten: 2 uien, 4 konijnenachterbouten, peper, zout, 300 gr sjalotjes, 2 teentjes knoflook, 5 kruidnagels, 2 kaneelstokjes, 3 laurierblaadjes, 2 blikjes tomatenpuree, 2 dl bouillon, 1,5 dl rode port
Recept: Heerlijke Limburgse Gehaktballen. Echt Anders
Recept: Heerlijke Limburgse Gehaktballen. Echt Anders
Recept: Heerlijke Limburgse Gehaktballen. Echt Anders
Recept: Heerlijke Limburgse Gehaktballen. Echt Anders
Gebruiker: Monique Kerkhoven
Recept: Bourgondische sukadelapjes
Recept: Alikruiken (krukkels)
Recept: Wildsoep (bouillon)
Recept: Snelle roomsaus bij vis
Recept: Limburgse Koude Schotel
Recept: Heerlijke Limburgse Gehaktballen. Echt Anders
Recept: Halve eieren in een heerlijke marinade
Recept: Halve eieren in een heerlijke marinade
Recept: Varkenshaasje Casanova
Recept: Gebraad licht gerookt met een marinade