KookJij
Lees meer Lees minder

De lekkerste recepten online op een rij

Inspireer, deel, leer en geniet!

Elke dag lekker eten? Koken was nog nooit zo leuk en lekker als met de online recepten van KookJij. Van basisrecept tot sterrendiner, met meer dan 24.000 recepten vind je gemakkelijk een recept dat bij jouw past.

  • Voor iedere gelegenheid
  • Voor thuiskoks van ieder niveau
  • Gevarieerde keukens
  • Dagelijks nieuwe online recepten

Met KookJij vind je iedere dag nieuwe inspiratie en recepten voor de lekkerste taarten, salades, tussendoortjes, diners en meer. Voor een speciale gelegenheid of je dagelijkse maaltijd. Van traditioneel Nederlandse en Belgische gerechten tot vernieuwende wereldgerechten. Geniet dagelijks van smaakvolle inspiratie.

Via het geavanceerde filter kun je gemakkelijk zoeken in verschillende categorieën zoals onder andere: BBQ & Grillen, Makkelijk & Snel, Hoofdgerechten of een Speciale Gelegenheid zoals Kerst. Ben je opzoek naar een recept uit een bepaalde streek of keuken, de filter wijst jou de weg!

Deel bovendien zelf je lekkerste recepten, handigste kooktips en beste kooktechnieken met andere bezoekers en inspireer!

Filters worden geladen

Italie recepten

    1. Een heerlijk simpel, maar zo lekker recept voor pesto-mayonaise. Ingredienten: 6 el groen pesto, 8 el mayonaise
    2. Een keer wat anders dan pasta met tonijn en tomatensaus, een heerlijke saus van creme fraiche Ingredienten: Penne, Tonijn, Champignons, Ui, Creme Fraiche, Zout, Peper, Pijnboompitten, Knoflook, Geraspte (Parmezaanse) kaas
    3. Ingredienten: 1 stokbrood, 2 eetlepels olijfolie, zout en versgemalen peper, 1 fijngesneden teentje knoflook, 4 grote tomaten, 2 eetlepels fijngesneden verse of diepvries basilicum, 2 bolletjes mozzarella

    4. Ingredienten: 450 g tagliatelle of spaghetti, olijfolie, 2 theelepels boter, 2 tenen knoflook, gepeld en in plakjes, ½ bolletje nootmuskaat, vers geraspt, 400 g verse spinazie, goed gewassen en fijngesneden, zeezout en zwarte peper ui...
    5. Heerlijk smaakvol, gewokte spinazie met champignons, zongedroogde tomaatjes en pijnboompitten! Ingredienten: Spinazie, Kastanje champignons , Zongedroogde tomaatjes, Ui, Knoflook, Rode peper, Pijnboompitten
    6. Met enige regelmaat gegeten bij de Italiaan, later kreeg ik dit recept van mijn tante. Dit recept is smullen met de hoofdletter S. Ingredienten: Knoflook, (Slag)room, Peterselie, Witte wijn, (Olijf) olie, Hamlappen, Pesto
    7. Ingredienten: 30 g verse gist of 21 g gedroogde gist (3 zakjes van 7 gram), 30 g honing (of suiker), 6 1/4 dl lauw water, 500 g bloem van harde tarwe, 500 g semolina (fijn griesmeel), 30 g zout, wat extra bloem en semolina om mee te b...
    8. Ingredienten: 150 gr penne rigate, 200 gr brie, 1 bakje cherrytomaten, 1/2 zak rucola, of in mijn geval rucola-veldsla mix, 2 flinke el kwark of yoghurt, 1 flinke el knoflookmayonaise, 1 tl pesto, zout en peper

    9. Ingredienten: 3 blaadjes witte gelatine, 125 ml slagroom, 75 g suiker, 300 g dikke yoghurt (bijv. Griekse), 1 citroen, 4 eetlepels vloeibare honing
    10. Ingredienten: 5 biologische citroenen, 400 g witte kristalsuiker, 0,5 l water, 0,5 l zuivere alcohol van 94°
    11. Ingredienten: - 5 dikke sneden oudbakken witbrood, - 2 rode uien, gesnipperd, - 5 tomaten, - 1 kleine komkommer, - 1 bosje peterselie, gehakt, - 80g zwarte olijven zonder pit, - 80g appelkappertjes, - 6 eetlepels olijfolie, - 4 eetlep...
    12. Ingredienten: 450 gr.fusilli, 20 basilicumblaadjes, 1 teentje knoflook, 2 el.parmezaanse kaas, 50 ml.olijfolie, 25 gr.boter, takjes basilicum voor de garnering, peper,zout
    13. Ingredienten: 1 pak lasagnebladen, (olijf)olie, 2 uien, 4 ons gehakt, 1 pakje gezeefde tomaten, 3 kleine blikjes tomatenpuree, 3 larierblaadjes, boter (om de vorm mee in te vetten), 1 ons (achter)ham, jonge kaas (of oud als je dat lek...

    14. Oorspronkelijk is dit een Italiaans recept, nl Escalope limona piccata (escalope is kalfsschnitzel of kalfsoester, limona is met citroen en piccata wil zeg... Ingredienten: ± 850 gram kalfsoesters of kalfslapjes tot schnitzel geslagen (dwz platter geslagen), 4 eetlepels boter, 4 eetlepels olijfolie, bloem, sap van 1 - 2 citroenen + 1 citroen in schijfjes gesneden, 1 scheutje droge witte wi...
    15. Ingredienten: 200 gr spaghetti, olijfolie, 2 teentjes knoflook, klein gesnipperd, 2 handjes geraspte kaas, 1 handje peterselie, 2 eieren, 1 eidooier
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Broodje bal met pittige saus
    Broodje bal met pittige saus Categorie Warm
    Dit broodje eten we weleens in de stad, dus heb ik het op mijn manier gemaakt. Ingredienten: 250 gram h.o.h gehakt + 1 eierdooier, 1 kl.eetl. paprikapoeder pikant , 1 kl.eetl. worchestersaus, 1 kleine ui gesnipperd, 1 theel. sambal, zwarte peper uit de molen , paneermeel, 250 gram champignons, 3 grote uien, 1 te
  2. Kabeljauw in de braadzak
    Kabeljauw in de braadzak Categorie Vis, schaal- en schelpdieren
    Weer eens wat anders dan kip in de braadzak. Ingredienten: 300 gram kabeljauwfilet of een andere witvis, ½ rode,½ gele,½ oranje paprika , 100 gram champignons, 2 sjalotjes , 1 teentje knoflook, 150 gram sperziebonen in stukjes van1½ cm., ½ blikje tomatenblokjes, 1 eetlepel papr
  3. Macaroni, gegratineerd
    Macaroni, gegratineerd Categorie Pasta's
    Dit is een Pazablipo recept (Pakje,zakje, blikje of potje) met een eigen draai eraan want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 200 gr. Macaroni, 500 gr. Half om half gehakt, gekruid, 250 gr. Schouderham, blokjes, 1 zak Italiaanse groente, 1 zakje Jong belegen kaas, geraspt, 2 theel. Gehakte knoflook, 1 zakje Macaronimix, 1,5 dl. Water
  4. Thaise roerbakmie
    Thaise roerbakmie Categorie Wokken
    Dit is een Pazablipo recept (Pakje,zakje, blikje of potje) want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 1 pakje Basis voor roerbakmie (Honig), 250 gr. Kastanje champignons, 250 gr. Fijne prei, 150 gr. Roerbakmie (Honig), 500 gr. Rundergehakt, 100 gr. Shiitake, 2 Spaanse pepers, 1 Ui, 1 eetl. Wokolie
  5. Vermicellisoep met ei
    Vermicellisoep met ei Categorie Maaltijdsoepen
    Dit is een Pazablipo recept (Pakje,zakje, blikje of potje) want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 1 pakje Basis voor vermicellisoep (Honig), 250 gr. Verse soepballetjes, 125 gr. Wortel, 3 Lente-uitjes, 2 Eieren, Peterselie
  6. Tagliatelle met broccoli-kip saus
    Tagliatelle met broccoli-kip saus Categorie Pasta's
    Dit is een Pazablipo recept (Pakje, zakje, blikje of potje) want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 1 zakje Romige tagliatellesaus (Knorr), 500 gr. Kalkoenfilet, 250 gr. Tagliatelle, ei, 500 gr. Broccoli, 125 gr. Cherrytomaatjes, 2 eetl. Margarine, vloeibaar, 250 ml. Water
  7. Kippendijen in pittige saus
    Kippendijen in pittige saus Categorie Gevogelte
    Kippendij is net iets malser dan filet. Ingredienten: 4 kippendijen, 1 gele paprika, 125 gram champignons, 1 ui, 1 teentje knoflook, ½ rood pepertje fijn gesneden zonder zaadjes of als je pittiger wilt helemaal erin, 1 flinke kneep tomatenpuree of 1 kl. blikje, 1 blikje tom
  8. Klapper Kip
    Klapper Kip Categorie Vlees
    Een eenvoudig gerechtje van kip met santen op Indonesische wijze gekruid. Ingredienten: 600 gram kippedijen zonder vel en bot in kleine stukken gesneden, 3 eetlepels kokosolie + 1 theelepel sesamolie + 1 eetlepel rijstolie voor de boemboe, 2 grote uien snipperen, 4 teentjes knoflook snipperen, 5 kemirinootj
  9. Hollands pannetje, jachtschotel
    Hollands pannetje, jachtschotel Categorie Vlees
    Dit is een Pazablipo recept (Pakje,zakje, blikje of potje) want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 1 pakje Hollands pannetje jachtschotel (Maggi), 500 gr. Sperziebonen , 500 gr. Varkenshamlap, 300 gr. Spekreepjes, gerookte, 2 Uien, 2 eetl. Olijfolie, 4 dl. koud water
  10. Balletjes gehakt in tomatensaus maar dan net iets anders!!
    Balletjes gehakt in tomatensaus maar dan net iets anders!! Categorie Pasta's
    Weer wat gemaakt met wat ik in huis had en ook nog lekker geworden. Ingredienten: 300 gram rundergehakt(mag natuurlijk alle soorten gehakt zijn), Zwarte peper uit de molen, heel veel verse geraspte nootmuskaat, ½ citroen waarvan de schil geraspt of een scheutje citroenextract, ½ ei, 100 gram mozzarell