KookJij
Lees meer Lees minder

Recepten

De lekkerste zelfgemaakte recepten op een rij om je recept keuze te vergemakkelijken. Via het geavanceerde filter kan je gemakelijk zoeken in verschillende categorieën zoals onder andere; BBQ & Grillen, Makkelijk & Snel, Hoofdgerechten of een Speciale Gelegenheid zoals Kerst. Ben je opzoek naar een recept uit een bepaalde streek of keuken, dan kan je deze gemakkelijk via het filter vinden..

Filters worden geladen

India recepten

    1. Een super gemakkelijk, supersnel en super lekker wokgerecht. Ik zou dit zelf niet zo bedacht hebben. Toen in het recept las dacht ik: gewoon eens proberen.... Ingredienten: 1 ui in grove flinters , scheutje olie , 350 gram gehakt naar keuze , eventueel handje Thaise basilicum (heb ik niet gebruikt omdat ik het niet in huis had), 500 gram spruitjes (gehalveerd) , 200 ml kokosmelk , 2 eetlepe...
    2. Ingredienten: 2 kipfilets, 2 uien, 1 teentje knoflook, 100 ml water, 2 eetlepels azijn, 4 eetlepels tomatenketchup, 4 eetlepels ketjap manis, 4 eetlepels pindakaas, 125 gram taugé, 1 eetlepel basterdsuiker
    3. Toen ik dit recept zag dacht ik in eerst instantie dat het een geintje was; Een Indiase stoofpot van rundvlees uit het land van de 'heilige' koe. Maar toen... Ingredienten: 1 kg runderstoofvlees (riblappen of sukadelappen), 700 gram voorgekookte krielen, 3 rode puntpaprika's, 3 flinke uien, 1 rode peper, 1 blik gepelde tomaten, 2 kruidnagels, olijfolie (of zonnebloemolie), zout, 250 gram yo...

    4. Reepjes gebakken kipfilet met verse mango en mango-chutney in roomsaus. Heerlijk met rijst. Hier blijf je van eten. Ingredienten: 400 gram kipfilet, 1 rijpe mango, 2 uien, 1 teentje knoflook, 1 Spaanse peper, 1 eetlepel arachideolie, 2 theelepels kerriepoeder, 250 ml slagroom, 1 dl kippenbuillon (van tablet), 3 eelepels mango-chutney, mespunt cayen...
    5. Een eenvoudig groentegerecht uit India, in ieder geval op z'n Indiaas gekruid. De versie met de wilde spinazie vind ik het lekkerst. Ingredienten: 1 kg wilde spinazie schoonmaken en klein hakken, 1 -2 eetlepels rijstolie (met 3cc sesam olie), 1 rode ui snipperen, 6 teentjes knoflook snipperen, 5 cm gemberwortel schillen en raspen, 1 x 5 cc gemalen ketumbar, 3 cc ge...
    6. Heerlijke Indiase kip met garam masala en yoghurt Ingredienten: 500 g kipfilet, in stukken, 1 duimgroot stukje gember, geraspt, 2 rode uien, fijngehakt, 2 el zonnebloemolie, 2 tl komijnzaad, 2 tl kurkuma, 2 tl gedroogde chilivlokken, 1 el garam masala, 1 el tomatenpuree, 1 el bruin...
    7. Pittige kippendijtjes met o.a. garam masala, curry madras, tomatenblokjes en kokosmelk. Het heerlijke van een slowcooker is dat je 's morgens je ingredi&eu... Ingredienten: 8 kipdijfilets , Peper, zout , 2 eetlepels arachideolie of zonnebloemolie, 1 flinke ui, gepeld en gesnipperd , 2 teentjes knoflook, gepeld en gesnipperd, ½ blikje tomatenblokjes (200 gram) Mutti , 200 ml kokosmelk , 1 t...
    8. Ingredienten: 200 gr rode linzen, 500 ml groentebouillon (ongeveer), 1 winterpeen, 2 uien, 1 blik tomatenblokjes, 2 teentje knoflook, 3 el olijfolie, 3 el gemalen komijn, 3 el gemalen koriander, 2 el koenjit, 1 citroen, 1 pakje mag...

    9. Ingredienten: - 450 gram victoriabaarsfilet (vers), - 2 el olijfolie, - 1 el milde currypasta (Patak's)
    10. Een heerlijke curry van kipfilet die je in slechts 25 minuten op tafel tovert Ingredienten: 500 gr kipfilet - , 1 ui - , 2 teentjes knoflook -, 2 el olie - , 2 el garam masala of kerriepoeder - , 1 el geraspte gemberwortel - , 1 a 2 rode pepers -, 4 dl kokosmelk -, zout - peper - , citroensap - , 3 el koriand...
    11. Ingredienten: kikkererwtenmeel, zout, water, olie
    12. Ik ben gek op soepen en soepjes. Probeer van alles. Met de spinazie en paprika uit m´n groentepakket werd dit het. Ingredienten: 1 ui grofgesneden, 1 teen knoflook grofgesneden, 300 gram verse spinazie, 1 rode puntpaprika in stukjes gesneden, half litertje bouillon, 1 eierlepel curry madras/garam masala, chilipoeder naar smaak, 50 gram feta, klein...
    13. Ingredienten: 2 kilogram varkensschouder, zonder bot, in stukken van 4 - 5 cm gesneden, zeezout en vers gemalen zwarte peper, 1 grote ui, gesnipperd, 4 teentjes knoflook, gesnipperd, 3 eetlepels vers geraspte gemberwortel, 5 cc kunyit...

    14. Ingredienten: 500 gram varkenspoulet, 500 gram hele champginons, 4 stuk(s) uien, 2 eetlepel(s) pindakaas, 1 kop(pen) azijn, 1 kop(pen) ketjap, 1 eetlepel(s) tomatenketchup, 1 kop(pen) bruine suiker, 1 mespunt(en) sambal, kerrie, peper...
    15. Heerlijk stoofpotje die wij vaak maken bij de " Nasi die jezelf speciaal maakt!! ". Ingredienten: * 500 gr. magere runderlappen ( in stukjes ), * 3 uien, * 1 kopje geraspte kokos, * 2 eetlepels (kokos)olie, * warme bouillon ( van 1 bouillonblokje ), * gemalen zout en peper, * 2 eetlepels kruidenazijn, * 1 dessertlep...
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Scholfilet á la Milanese
    Scholfilet á la Milanese Categorie Vis, schaal- en schelpdieren
    Ooit aten we deze scholfilet in een restaurant in Vorarlberg in Oostenrijk. Thuis nagemaakt en als we nu thuis scholfilet eten wil mijn man niets anders d.... De bereidingstijd is circa 10 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  2. Spaghetti aglio e olio ( met knoflook, pepers en olijfolie)
    Spaghetti aglio e olio ( met knoflook, pepers en olijfolie) Categorie Overig, Pasta's
    Deze spaghetti at mijn man tijdens onze korte vakantie in Berlijn. Hij vond deze spaghetti zo lekker dat ik de spaghetti heb nagemaakt. Heerlijk met gebakk.... De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  3. Rode mulfilet met tomaten, knoflook en balsamico uit de oven
    Rode mulfilet met tomaten, knoflook en balsamico uit de oven Categorie Vis, schaal- en schelpdieren
    Vis op de bakplaat, gekruid en met tijm of rozemarijn en tomaatjes in de voorverwarmde oven. Kan ht nog gemakkelijker ?. De bereidingstijd is circa 10 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  4. Gebakken coquilles met gembersaus
    Gebakken coquilles met gembersaus Categorie Koud
    De coquilles worden kort gebakken in olijfolie. De gembersaus kun je ruim tevoren maken van o.a. stemgember met crème fraîche. Al voorgerecht.... De bereidingstijd is circa 10 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  5. Risotto met witte asperges en zalm
    Risotto met witte asperges en zalm Categorie Vis, schaal- en schelpdieren, Rijst
    Met dit heerlijke gerecht komt je direct in lentesferen. Risotto lijkt een moeilijk gerecht maar als je er bij blijft kan er in feite niks fout gaan. De wi.... De bereidingstijd is circa 45 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  6. Appeltaart in een glaasje (no-bake)
    Appeltaart in een glaasje (no-bake) Categorie Koud, Warm, Low Budget
    Lekker en snel toetje dat je van te voren al heel goed kunt voorbereiden zodat je er vlak voor je het op tafel zet alleen nog maar wat slagroom op hoeft te.... De bereidingstijd is circa 10 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  7. Maaltijdsalade met spinazie en brie
    Maaltijdsalade met spinazie en brie Categorie Salades, Koud
    Dit is een salade die niet alleen heel erg lekker is maar ook nog eens super gezond want spinazie bevat behalve veel ijzer ook nog een heleboel mineralen e.... De bereidingstijd is circa 10 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  8. Supersnelle Hollandaisesaus (basisrecept)
    Supersnelle Hollandaisesaus (basisrecept) Categorie Warm
    Het aspergeseizoen komt er weer gauwgenoeg aan en daarmee ook de Hollandaisesaus want dat is voor mij toch wel DE ultieme saus voor bij asperges. Maar zelf.... De bereidingstijd is circa 10 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  9. Marokkaanse kikkererwten/linzensoep Harira
    Marokkaanse kikkererwten/linzensoep Harira Categorie met Groente
    Deze heerlijke comfortfood-soep wordt in Marokko als nationaal gerecht gezien. Beetje vergelijkbaar dus met onze erwtensoep die ook wel onze Nederlandse tr.... De bereidingstijd is circa 45 minuten en het is voor ongeveer 8 personen.
  10. Basisrecept soezendeeg met zoete en hartige tips
    Basisrecept soezendeeg met zoete en hartige tips Categorie Gebak
    Soezendeeg is een kookdeeg en gemakkelijk te maken. Vier ingredienten: boter, bloem water, eieren. Hier dus het basisrecept voor het zelf bakken van soesje.... De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 25 personen.