KookJij
Lees meer Lees minder

De lekkerste recepten online op een rij

Inspireer, deel, leer en geniet!

Elke dag lekker eten? Koken was nog nooit zo leuk en lekker als met de online recepten van KookJij. Van basisrecept tot sterrendiner, met meer dan 24.000 recepten vind je gemakkelijk een recept dat bij jouw past.

  • Voor iedere gelegenheid
  • Voor thuiskoks van ieder niveau
  • Gevarieerde keukens
  • Dagelijks nieuwe online recepten

Met KookJij vind je iedere dag nieuwe inspiratie en recepten voor de lekkerste taarten, salades, tussendoortjes, diners en meer. Voor een speciale gelegenheid of je dagelijkse maaltijd. Van traditioneel Nederlandse en Belgische gerechten tot vernieuwende wereldgerechten. Geniet dagelijks van smaakvolle inspiratie.

Via het geavanceerde filter kun je gemakkelijk zoeken in verschillende categorieën zoals onder andere: BBQ & Grillen, Makkelijk & Snel, Hoofdgerechten of een Speciale Gelegenheid zoals Kerst. Ben je opzoek naar een recept uit een bepaalde streek of keuken, de filter wijst jou de weg!

Deel bovendien zelf je lekkerste recepten, handigste kooktips en beste kooktechnieken met andere bezoekers en inspireer!

Filters worden geladen

Filipijnen recepten

    1. Hiermee wordt bedoeld dat het vlees eerst wordt gemarineerd in de adobo-marinade.Dat bestaat uit ketjap of soja saus met een azijnachtige stof en diverse s... Ingredienten: ADOBO is een gerecht uit de Filippijnen waarin kip en varkensvlees wordt verwerkt met azijn en ketjap., 600 gram varkensvlees,in blokken van 4x4 cm, 400 gram kippenvlees (drumsticks), rijstolie, 2 grote uien,gesnipperd,...
    2. In de Filipino keuken wordt met Pancit of Pansit gewoon noedels bedoeld. Noedels is een deegwaar dat gemaakt wordt met deeg zonder gist. Er worden verschil... Ingredienten: 250 gram rijst-vermicelli (bihoen), 200 cc hete kippenbouillon, 250 gram pancit Canton (Chinese tarwe noedels), 2 eetlepels pinda olie (of kokosolie), 1 eetlepel sesam-olie, 3 teentjes knoflook snipperen, 3 sjalotten s...
    3. Ingredienten: 1 kilo runderlappen, 1 grote ui, 3 teentjes knoflook, 5 eetlepels olie, 2 theelepels annatto,( natuurlijke kleurstof, geisoleerd uit de zaden van de annattoboom en is afkomstig uit zuid amerika), 1 vleesbouillontablet, 2...

    4. Ingredienten: 400 gr quinoa, 1 flespompoen, 4 tl honing, 4 teentjes knoflook, 4 tl sojasaus, 8 el extra vergine olijfolie, 2 takjes verse tijm, 700 ml groentebouillon (van bouillonblokje), 2 el pompoenpitten, 1 el komijnzaad, 2 el she...
    5. Ingredienten: 4 loempiavellen, 50 g pindas, 200 g kippenvlees, 200 g ham, zout, peper, 1 lepel maizena, 1 ei, 1/2 theelepel sambal oelek, 4 gesnipperde voorjaarsuitjes, frituurolie
    6. Ingredienten: 1/2 liter soja-yogurt met vruchtjes (bosvruchten voor bosvruchten taart),, -4 eetlepels vruchtenjam,, -eventueel nog extra zoetigheid (bijv. ahornsiroop of rietsuiker),, -5-8 gram agar agar of andere rode kleurstof,, -2...
    7. Ingredienten: ananas en mangoblokjes, aardbeien en schijfjes, peer, druiven, mandarijn, 2 el ongezouten boter gesmolten, geraspteschil en sap van 1 sinaasappel, suiker naar smaak, mespuntje kaneel, yoghurt, zure room om te serveren
    8. Adobo / Adobar / Inadobo = Slaat op een kooktechniek uit de Spaans sprekende landen. Het houdt in dat het ongekookte voedsel eerst wordt gemarineerd (adobo... Ingredienten: 125 cc witte azijn, 65 cc ketjap manis Benteng, 8 teentjes knoflook. gesnipperd, 3 blaadjes daun salam, 5 cc zwarte peperkorrels, 6 kippendijen

    9. De kip wordt eerst gemarineerd in de typische marinade, bestaande uit ketjap (of soja saus), azijn en smaakstoffen. Ingredienten: ADOBO:, 5 eetlepels ketjap manis (liever nog een soja saus met een lager gehalte aan natrium), 3 eetlepels rode wijn azijn, 1 eetlepel palmsuiker of bruine basterdsuiker, 1 eetlepel sriracha saus, 1 flinke eetlepel geras...
    10. Zo'n beetje de meest eenvoudige loempia die er is. Ingredienten: 1 kilo varkensgehakt, 4 lenteuien klein snijden, 1 kopje vol met wortel rasp, 1 grote bombay ui snipperen, 4 teentjes knoflook snipperen, 4 eetlepels vol gesnipperde platte peterselie, 2 eieren, 5 gram zeezout, 5 cc vers...
    11. In Hawaii wordt deze saus - marinade - dressing meestal gebruikt bij kip. Ingredienten: 250 cc ananas sap, 125 cc Ketchup, 60 cc Ketjap manis, 60 cc honing, 4 eetlepels gula Djawa, 2 eetlepels rijstwijnazijn, 1 eetlepel getoaste sesamolie, 3 eetlepels vers geraspte gemberwortel, 3 teentjes knoflook snippere...
    12. Ingredienten: 150 gram zelfrijzend bakmeel, 3 bosuien, 2 eieren, 120 gram gekookte hollandse garnalen, 2 teentjes knoflook, 2 deciliter olie, 1/2 krop sla, 1 deciliter koud water, 1 theelepel zout, 1/2 theelepel zwarte peper
    13. Ingredienten: 2 eetlepels olie, 500 gram runderlappen, in stukjes gesneden, 1 grote ui, grof gesnipperd, 2 teentjes knoflook, fijngehakt, 1 eetlepel chilipoeder, 1 pot vleesfond, 25 gram witte rijst, 40 gram pinda's, 250 gram sperzieb...

    14. Tonkatsu in Japan verwijst naar gebakken gepaneerde varkenskotelet en de Tonkatsu saus. In dit recept braden we de kip gepaneerd en maken we er een saus bi... Ingredienten: 6 kippendijen zonder bot en netjes opgerold, 1 bord met bloem, 1 bord met Panko kruimels, 1 bord met geklutste eieren ( en een beetje water), SAUS :, 3 eetlepels appelmoes, 2 eetlepels Heinz tomatenketchup, 1 eetlepel Wo...
    15. Adobo = Spaans (Portugees) voor een soort marinade, bestaande uit KETJAP, AZIJN, smaakstoffen (paprika, oregano, knoflook bv). Het komt voor in Spanje, Por... Ingredienten: 1 kilogram varkensschouder in hapklare blokjes, 100 cc lichte soja saus, 100 cc appelcider azijn, 2 grote uien snipperen, 4 tenen knoflook snipperen, 225 cc water, 10 cc hining, 3 cc vers gemalen zwarte peper, 1 blaadje...
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Speklapjes uit Indonesie
    Speklapjes uit Indonesie Categorie Vlees
    Hollandser indonesisch kan haast niet en het smaakt net even anders. Ingredienten: 4 flinke speklapjes, 3 eetlepels rijstolie, 1 bombay-ui snipperen, 4 teentjes knoflook snipperen, 5 tomaten ontvellen en ontzaden en daarna in kleine blokjes snijden, 2 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels hoisin saus, 2
  2. Bami met Sesam - Katjang Saus
    Bami met Sesam - Katjang Saus Categorie Pasta's
    Komt oorspronkelijk uit Sichuan. Het is een snelle, eenvoudige en voedzame hap Ingredienten: 500 gram bami, 4 eetlepels katjang olie, 1 eetlepel witte sesam zaadjes roosteren, 1 eetlepel zwarte sesam zaadjes roosteren, 4 lente uien klein snijden, SESAM SAUS :, 5 eetlepels tahini (=sesam pasta), 2 eetlepels pinda
  3. Chinese Steak
    Chinese Steak Categorie Vlees
    Het gaat er om dat het vlees goed is gesneden en dat de saus een diepe smaak geeft Ingredienten: 750 gram mooi vlees : vinkenlap (=vanglap of bavette) jodenbiefstuk (=jodenhaas of longhaas), 5 - 6 eetlepels maizena + 2 theelepels maizena, 5 eetlepels pindaolie of rijstolie + 10 cc sesamolie, 4 tenen knoflook snippe
  4. Vindaloo
    Vindaloo Categorie Vlees
    Een vindaloo is een Indiase curry uit de buurt van Goa, welke zurig is, pittig met nogal een nadrukkelijke knoflook smaak. Het komt van het Portugese "... Ingredienten: 1250 gram procureur in hapklare brokken gesneden, 150 cc appelazijn, 100 cc dikke santen in blik, 2 grote blikken gepelde tomaat, 2 blokjes kippenbouillon, 2 eetlepels fenegriek, 1 afgestreken eetlepel cayennepeper, 1 af
  5. Foo Yong Nep
    Foo Yong Nep Categorie Overig, Warm
    Het lijkt er op, maar het is het niet. Best wel smakelijk. Ingredienten: FOO YONG NEP :, 8 eieren klutsen, Voldoende rijstolie met sesamolie om in te bakken, 150 gram fijne doperwtjes, 100 gram paddestoelen snipperen, 1 prei snipperen, 2 teentjes knoflook snipperen, 2 eetlepels selderijblad s
  6. Oven Gegaarde Bloemkool
    Oven Gegaarde Bloemkool Categorie Bijgerechten, Groenten
    Een eenvoudige wijze om een bloemkool gerecht te prepareren. Ingredienten: 600 gram bloemkool roosjes, 50 cc gesmolten boter, 3 cc zeezout + 5 cc vers gemalen zwarte peper, 100 gram geraspte Parmezaanse kaas, handje volgesnipperde peterselie
  7. Kip met Gember en Limoen
    Kip met Gember en Limoen Categorie Gevogelte
    Kip is het pienterste stukje vlees, dus maar weer iets verzonnen met allerlei kruiden.. Ingredienten: 4 ontvelde hele kippendijen, 5 cc kunyit, 5 cc pimenton, 5 cc witte peper, sap van 4 limoentjes, 1 eetlepel gerspte gemberwortel, 8 eetlepels ketja manis, 16 kerstomaatjes halveren, 1 grote ui snipperen, 2 teentjes knofl
  8. Thaise Varkensstoof
    Thaise Varkensstoof Categorie Vlees
    Heerlijk gekruid varkensvlees. Er zullen veel recepten zijn, die er enigszins op lijken. Elk huis zal z'n eigen recept hebben, dat net een beetje anders is... Ingredienten: 6 stukken varkensschouder van ongeveer 200 gram elk, 4 eetlepels rijstolie, 2 eetlepels sesamolie, 3 uien snipperen, 3 teentjes knoflook snipperen, 3 x 5 cc Nam Prik Pao, 3 theelepels vers geraspte gember, 3 x 5 cc 5 kru
  9. Pikante maiskoekjes
    Pikante maiskoekjes Categorie Overig
    Deze heb ik gemaakt bij de nieuwjaarsborrel, maar is ook lekker bij de oosterse of Indische keuken. Wel met hulp van Youtube gemaakt Ingredienten: 120 gram bloem, 1 eetlepel bakpoeder, 2 eieren, 100 ml melk, ½ rode paprika in blokjes, 2 lente of bosuitjes in ringetjes, 1 eetlepel jalapenõs, 1 teentje knoflook fijngehakt, 2 eetlepels koriander fijngehakt, 250 gram m
  10. Varkensoester 'tonnato-style'
    Varkensoester 'tonnato-style' Categorie Vis, schaal- en schelpdieren
    Varkensoester 'tonnato-style' Ingredienten: John West Pure & Nature Tonijnmoot met een vleugje water (a 130 g), John West ansjovisfilets in olijfolie (a 50 g), mayonaise (light), droge witte wijn, kappertjes, gehakt, olijfolie, varkensoesters a 150 g, op kamertem