KookJij
Lees meer Lees minder

De lekkerste recepten online op een rij

Inspireer, deel, leer en geniet!

Elke dag lekker eten? Koken was nog nooit zo leuk en lekker als met de online recepten van KookJij. Van basisrecept tot sterrendiner, met meer dan 24.000 recepten vind je gemakkelijk een recept dat bij jouw past.

  • Voor iedere gelegenheid
  • Voor thuiskoks van ieder niveau
  • Gevarieerde keukens
  • Dagelijks nieuwe online recepten

Met KookJij vind je iedere dag nieuwe inspiratie en recepten voor de lekkerste taarten, salades, tussendoortjes, diners en meer. Voor een speciale gelegenheid of je dagelijkse maaltijd. Van traditioneel Nederlandse en Belgische gerechten tot vernieuwende wereldgerechten. Geniet dagelijks van smaakvolle inspiratie.

Via het geavanceerde filter kun je gemakkelijk zoeken in verschillende categorieën zoals onder andere: BBQ & Grillen, Makkelijk & Snel, Hoofdgerechten of een Speciale Gelegenheid zoals Kerst. Ben je opzoek naar een recept uit een bepaalde streek of keuken, de filter wijst jou de weg!

Deel bovendien zelf je lekkerste recepten, handigste kooktips en beste kooktechnieken met andere bezoekers en inspireer!

Filters worden geladen

Filipijnen recepten

    1. Hiermee wordt bedoeld dat het vlees eerst wordt gemarineerd in de adobo-marinade.Dat bestaat uit ketjap of soja saus met een azijnachtige stof en diverse s... Ingredienten: ADOBO is een gerecht uit de Filippijnen waarin kip en varkensvlees wordt verwerkt met azijn en ketjap., 600 gram varkensvlees,in blokken van 4x4 cm, 400 gram kippenvlees (drumsticks), rijstolie, 2 grote uien,gesnipperd,...
    2. Ingredienten: 400 gr quinoa, 1 flespompoen, 4 tl honing, 4 teentjes knoflook, 4 tl sojasaus, 8 el extra vergine olijfolie, 2 takjes verse tijm, 700 ml groentebouillon (van bouillonblokje), 2 el pompoenpitten, 1 el komijnzaad, 2 el she...
    3. In de Filipino keuken wordt met Pancit of Pansit gewoon noedels bedoeld. Noedels is een deegwaar dat gemaakt wordt met deeg zonder gist. Er worden verschil... Ingredienten: 250 gram rijst-vermicelli (bihoen), 200 cc hete kippenbouillon, 250 gram pancit Canton (Chinese tarwe noedels), 2 eetlepels pinda olie (of kokosolie), 1 eetlepel sesam-olie, 3 teentjes knoflook snipperen, 3 sjalotten s...

    4. Ingredienten: 4 loempiavellen, 50 g pindas, 200 g kippenvlees, 200 g ham, zout, peper, 1 lepel maizena, 1 ei, 1/2 theelepel sambal oelek, 4 gesnipperde voorjaarsuitjes, frituurolie
    5. Ingredienten: 1 kilo runderlappen, 1 grote ui, 3 teentjes knoflook, 5 eetlepels olie, 2 theelepels annatto,( natuurlijke kleurstof, geisoleerd uit de zaden van de annattoboom en is afkomstig uit zuid amerika), 1 vleesbouillontablet, 2...
    6. Ingredienten: 1/2 liter soja-yogurt met vruchtjes (bosvruchten voor bosvruchten taart),, -4 eetlepels vruchtenjam,, -eventueel nog extra zoetigheid (bijv. ahornsiroop of rietsuiker),, -5-8 gram agar agar of andere rode kleurstof,, -2...
    7. In Hawaii wordt deze saus - marinade - dressing meestal gebruikt bij kip. Ingredienten: 250 cc ananas sap, 125 cc Ketchup, 60 cc Ketjap manis, 60 cc honing, 4 eetlepels gula Djawa, 2 eetlepels rijstwijnazijn, 1 eetlepel getoaste sesamolie, 3 eetlepels vers geraspte gemberwortel, 3 teentjes knoflook snippere...
    8. Ingredienten: 2 eetlepels olie, 500 gram runderlappen, in stukjes gesneden, 1 grote ui, grof gesnipperd, 2 teentjes knoflook, fijngehakt, 1 eetlepel chilipoeder, 1 pot vleesfond, 25 gram witte rijst, 40 gram pinda's, 250 gram sperzieb...

    9. Tonkatsu in Japan verwijst naar gebakken gepaneerde varkenskotelet en de Tonkatsu saus. In dit recept braden we de kip gepaneerd en maken we er een saus bi... Ingredienten: 6 kippendijen zonder bot en netjes opgerold, 1 bord met bloem, 1 bord met Panko kruimels, 1 bord met geklutste eieren ( en een beetje water), SAUS :, 3 eetlepels appelmoes, 2 eetlepels Heinz tomatenketchup, 1 eetlepel Wo...
    10. Ingredienten: 150 gram zelfrijzend bakmeel, 3 bosuien, 2 eieren, 120 gram gekookte hollandse garnalen, 2 teentjes knoflook, 2 deciliter olie, 1/2 krop sla, 1 deciliter koud water, 1 theelepel zout, 1/2 theelepel zwarte peper
    11. Adobo = Spaans (Portugees) voor een soort marinade, bestaande uit KETJAP, AZIJN, smaakstoffen (paprika, oregano, knoflook bv). Het komt voor in Spanje, Por... Ingredienten: 1 kilogram varkensschouder in hapklare blokjes, 100 cc lichte soja saus, 100 cc appelcider azijn, 2 grote uien snipperen, 4 tenen knoflook snipperen, 225 cc water, 10 cc hining, 3 cc vers gemalen zwarte peper, 1 blaadje...
    12. Zo'n beetje de meest eenvoudige loempia die er is. Ingredienten: 1 kilo varkensgehakt, 4 lenteuien klein snijden, 1 kopje vol met wortel rasp, 1 grote bombay ui snipperen, 4 teentjes knoflook snipperen, 4 eetlepels vol gesnipperde platte peterselie, 2 eieren, 5 gram zeezout, 5 cc vers...
    13. Adobo / Adobar / Inadobo = Slaat op een kooktechniek uit de Spaans sprekende landen. Het houdt in dat het ongekookte voedsel eerst wordt gemarineerd (adobo... Ingredienten: 125 cc witte azijn, 65 cc ketjap manis Benteng, 8 teentjes knoflook. gesnipperd, 3 blaadjes daun salam, 5 cc zwarte peperkorrels, 6 kippendijen

    14. De kip wordt eerst gemarineerd in de typische marinade, bestaande uit ketjap (of soja saus), azijn en smaakstoffen. Ingredienten: ADOBO:, 5 eetlepels ketjap manis (liever nog een soja saus met een lager gehalte aan natrium), 3 eetlepels rode wijn azijn, 1 eetlepel palmsuiker of bruine basterdsuiker, 1 eetlepel sriracha saus, 1 flinke eetlepel geras...
    15. Ingredienten: ananas en mangoblokjes, aardbeien en schijfjes, peer, druiven, mandarijn, 2 el ongezouten boter gesmolten, geraspteschil en sap van 1 sinaasappel, suiker naar smaak, mespuntje kaneel, yoghurt, zure room om te serveren
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Indonesische groentebowl met een sambal eitje en gebakken uitjes
    Indonesische groentebowl met een sambal eitje en gebakken uitjes Categorie Hoofdgerecht, Wokken
    Indonesische groentebowl met een sambal eitje en gebakken uitjes. De bereidingstijd in cira 20 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  2. Pulled pork met BBQ-colasaus en gepofte aardappelen met verse kruidenroom
    Pulled pork met BBQ-colasaus en gepofte aardappelen met verse kruidenroom Categorie Gerechten
    Pulled pork met BBQ-colasaus en gepofte aardappelen met verse kruidenroom. De bereidingstijd in cira 50 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  3. Gefermenteerde chilisaus
    Gefermenteerde chilisaus Categorie Sauzen, Koud
    Een heerlijke chilisaus gemaakt met gefermenteerde pepers.. De bereidingstijd in cira 45 minuten en is voor ongeveer 10 personen.
  4. Spaanse sperziebonenstoof met chorizo, tomaat en kerrierijst
    Spaanse sperziebonenstoof met chorizo, tomaat en kerrierijst Categorie Vlees, Rijst
    Spaanse sperziebonenstoof met chorizo, tomaat en kerrierijst. De bereidingstijd in cira 30 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  5. Mango-paprikacurry met kipschnitzel en kruidenrijst
    Mango-paprikacurry met kipschnitzel en kruidenrijst Categorie Vlees, Rijst
    Mango-paprikacurry met kipschnitzel en kruidenrijst. De bereidingstijd in cira 30 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  6. Frisse wraps met verse prei, mais en gerookte forel
    Frisse wraps met verse prei, mais en gerookte forel Categorie Vis, schaal- en schelpdieren
    Frisse wraps met verse prei, mais en gerookte forel. De bereidingstijd in cira 20 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  7. Tacobowls met biefstuk, oude kaas en een frisse salade
    Tacobowls met biefstuk, oude kaas en een frisse salade Categorie Groenten, Vlees, Salades
    Tacobowls met biefstuk, oude kaas en een frisse salade. De bereidingstijd in cira 25 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  8. Blauwe bessen ontbijtkoekjes
    Blauwe bessen ontbijtkoekjes Categorie Koud
    Blauwe bessen ontbijtkoekjes. De bereidingstijd in cira 10 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  9. Uienkotelet met mosterdcrème
    Uienkotelet met mosterdcrème Categorie Vlees
    Weer een lekker maar simpel gerecht wat je toch eens moet proberen. Zeker de mosterdcrème is een aanrader. . De bereidingstijd in cira 35 minuten en is voor ongeveer 2 personen.
  10. Chocolade crème brûlée met vanille ijs
    Chocolade crème brûlée met vanille ijs Categorie Warm
    Chocolade crème brûlée met vanille ijs. De bereidingstijd in cira 30 minuten en is voor ongeveer 4 personen.