-
Dipsaus voor Tempura Gerechten
Categorie: Sauzen, Koud
15 min
Ingredienten: 125 cc ketjap manis (of liever de zoutarme ketjap, als die er is), 4 eetlepels rijstwijnazijn (of witte wijn azijn), 3 eetlepels lenteui, ragfijn gesnipperd, 2 eetlepels vers geraspte gemberwortel, 3 teentjes knoflook, r...
-
Zalm met een Glazuur van Ketjap-Sesam-Maple
Categorie: Gerechten
215 min
Ingredienten: 4 stukken zalm van ± 200 gram per stuk, ontveld, ontgraat, 6 eetlepels ketjap Benteng, 3 eetlepels Ahorn stroop (maple syrup), 3 eetlepels sesam olie, 5 cm gemberwortel, geschild, geraspt, 2 teentjes knoflook, gesnipperd...
-
Thaise runderstoofpot
Categorie: Gerechten, Vlees
30 min
Ingredienten: 500 gr rundstoof, kokosmelk, 3 cm verse gember of 2 bolletjes, 1 rode of groene peper, 4 teentjes knoflook, 1 ui, 1 eetlepel rode of groene currypasta, 1 groentebouillontablet
-
Carbonaadjes met een Gember-Sinaasappelsaus
Categorie: Bijgerechten, Vlees
30 min
Ingredienten: 4 varkenscarbonaadjes van ± 175 gram elk, rijstolie, peper en zeezout, 4 teentjes knoflook, gesnipperd, 1 eetlepel vers geraspte gember wortel, 2 eetlepels ketjap Benteng manis, 1 eetlepel Dijon mosterd, sap van 2 sinaas...
-
Tongrolletjes met kokos en kerrie
Categorie: Vis, schaal- en schelpdieren
25 min
Ingredienten: 2 th lepels mild kerriepoeder, 800 gr tongfilets, 2 dl dikke kokosmelk, 1 th lepel gedroogde basilicum, 1 teentje knoflook, 1 bosje lente-ui, peper en zout, 250 gr rijst of mie, 1/2 rood pepertje, sap van 1 limoen, 1 el...
-
Nasi met groente en pinda's
Categorie: Vegetarisch
20 min
Ingredienten: 400 g witte rijst, 5 el ketjap manis, 2 rode paprika's, 500 g spitskool of Chinese kool, 8 bosuien, 150 g pinda's, 1 klein bosje verse peterselie (ongeveer 15 g), 4 el Solo Vloeibaar
-
Spies van citroengras en kip met Oosterse zoetzure saus en jasmijnrijst
Categorie: Gevogelte, Rijst
20 min
Ingredienten: 4 stengels citroengras, 600 g kipfilet, Solo Light Vloeibaar, 1 stuk gember, 1 rode chilipeper, 1 ui, 1 teentje look, 1 eetlepel honing, 4 eetlepels mirin, 1 eetlepel witte balsamiek azijn, 1 scheut ketchup, 150 g jasmij...
-
Tempura van Quorn in een Aziatische kruidenmix, fijne groentjes
Categorie: Warm
45 min
Ingredienten: 150 g Quorn stukjes, 1 limoen, 1 el geraspte verse gember, 1 tl suiker, 2 el soyasaus, 100 g tempurabloem, 150 g bruisend water, 1 courgette, 1 aubergine, 1 zoete ui, 2 rode paprika’s, 4 takjes tijm, Een scheutje shiso,...
-
Kip met Teriyaki-Sinaasappel Saus
Categorie: Bijgerechten, Gevogelte
540 min
Ingredienten: 1 kip van een kleine 2 kg, gehalveerd, peper en zout, 6 eetlepels sinaasappel concentraat, ontdooid, 125 cc teriyaki saus, 6 teentjes knoflook, ragfijn gesnipperd, 3 eetlepels donkere sesamolie
-
Brochette met scampi en tonijn, gemarineerd in curry
Categorie: Warm
20 min
Ingredienten: 300 g verse tonijn, eventueel 4 lange stukken citroengras, 5 eetlepels Knorr Marinade Express Curry, 12 grote scampi's, 1 gele paprika
-
Boontjessla met sojascheuten
Categorie: Salades
10 min
Ingredienten: 450 g gestoomde boontjes, 1 portie Sojascheuten, 4 eetlepels Sesamolie, 1 eetlepel Sherryazijn, 4 eetlepels sesamzaadjes, 1 eetlepel sojasaus, kerstomaten, bieslook
-
Wok met garnalen met noedels en groenten
Categorie: Wokken
20 min
Ingredienten: 200 g peulerwten, 2 paprika’s (rood en geel), 400 gr broccoli, 250 g diepgevroren rauwe gepelde garnalen, 250 g Chinese noedels van tarwemeel, 1 Knorr Bouillonketeltje Kip, 1 blik minimaïs, 3 soeplepels zonnebloemolie, s...
-
Aromatische rijst met rozijnen en amandelen en kipspiesjes
Categorie: Rijst
40 min
Ingredienten: 6 eetlepels rozijnen, 2 stokken prei, 2 rode paprika's, 3 eetlepels vloeibare margarine, 2 Knorr Bouillonketeltjes Kip, 2 theelepels kaneel, 400 g basmatirijst, 0.5 l druivensap, 300 g kipfilets, 50 g geroosterde amandel...
-
Saté van Gegrillde Garnalen
Categorie: Voorgerechten, Warm
750 min
Ingredienten: 32 jumbo garnalen, gepeld, ontdarmd, 1 sjalotje, grof gehakt, 6 teentjes knoflook, grof gehakt, 3 serehstengels, het witte en lichtgroene deel, grof gehakt, 10 cm gember wortel, vers geraspt, 125 cc rijstolie, 1 eetlepe...
-
Kip uit de Wok met Asperges en Cashewnoten
Categorie: Gevogelte, Wokken
45 min
Ingredienten: 750 gram kip, zonder bot, zonder vel, in blokjes van 3 à 4 cm, 2 eetlepels Nam Pla, 3 eetlepels rijstolie, 125 cc kippenbouiilon, 500 gram asperges, geschild en in schuine stukjes van 3 cm, 1 eetlepel oester saus, 2 eetl...
Recept: Pate au foie gras met saus Monegask
Recept: Pate au foie gras met saus Monegask
Recept: Pate au foie gras met saus Monegask
Recept: Gehaktbroodje pikant
Recept: Brabantse balkenbrij
Recept: Magro con Tomate uit Andalusië
Recept: Magro con Tomate uit Andalusië
Recept: Magro con Tomate uit Andalusië
Recept: Magro con Tomate uit Andalusië
Recept: Magro con Tomate uit Andalusië
Recept: Gebraden varkensfricandeau met veenbessensaus
Recept: Gebraden varkensfricandeau met veenbessensaus
Recept: Baldadig Lekker Broodje Bal
Recept: Baldadig Lekker Broodje Bal
Gebruiker: Monique Kerkhoven