KookJij
Lees meer Lees minder

De lekkerste recepten online op een rij

Inspireer, deel, leer en geniet!

Elke dag lekker eten? Koken was nog nooit zo leuk en lekker als met de online recepten van KookJij. Van basisrecept tot sterrendiner, met meer dan 24.000 recepten vind je gemakkelijk een recept dat bij jouw past.

  • Voor iedere gelegenheid
  • Voor thuiskoks van ieder niveau
  • Gevarieerde keukens
  • Dagelijks nieuwe online recepten

Met KookJij vind je iedere dag nieuwe inspiratie en recepten voor de lekkerste taarten, salades, tussendoortjes, diners en meer. Voor een speciale gelegenheid of je dagelijkse maaltijd. Van traditioneel Nederlandse en Belgische gerechten tot vernieuwende wereldgerechten. Geniet dagelijks van smaakvolle inspiratie.

Via het geavanceerde filter kun je gemakkelijk zoeken in verschillende categorieën zoals onder andere: BBQ & Grillen, Makkelijk & Snel, Hoofdgerechten of een Speciale Gelegenheid zoals Kerst. Ben je opzoek naar een recept uit een bepaalde streek of keuken, de filter wijst jou de weg!

Deel bovendien zelf je lekkerste recepten, handigste kooktips en beste kooktechnieken met andere bezoekers en inspireer!

Filters worden geladen

Azie recepten

    1. Ingredienten: 125 cc ketjap manis (of liever de zoutarme ketjap, als die er is), 4 eetlepels rijstwijnazijn (of witte wijn azijn), 3 eetlepels lenteui, ragfijn gesnipperd, 2 eetlepels vers geraspte gemberwortel, 3 teentjes knoflook, r...
    2. Ingredienten: 1 stengel citroengras, 1 gesmolten gula Bali (te vervangen door 1 el rietsuiker), 1 kip van 1,25 kg, 4 dl dikke kokosmelk, 4 cm galanga/laos, geschild en fijngehakt, 3 cm geelwortel, geschild en fijngehakt (te vervangen...
    3. Ingredienten: 300 g witte rijst, 500 g dik gesneden magere varkenslappen, 2 teentjes knoflook, 400 g prei (in ringen gesneden), 2 cm verse gember, 1 eetlepel bruine suiker of palmsuiker, sap van 1 limoen, 1 bakje shiitakes (100 g), 2...

    4. Ingredienten: 1 kip van een kleine 2 kg, gehalveerd, peper en zout, 6 eetlepels sinaasappel concentraat, ontdooid, 125 cc teriyaki saus, 6 teentjes knoflook, ragfijn gesnipperd, 3 eetlepels donkere sesamolie
    5. Ingredienten: 32 jumbo garnalen, gepeld, ontdarmd, 1 sjalotje, grof gehakt, 6 teentjes knoflook, grof gehakt, 3 serehstengels, het witte en lichtgroene deel, grof gehakt, 10 cm gember wortel, vers geraspt, 125 cc rijstolie, 1 eetlepe...
    6. Ingredienten: 4 stukken zalm van ± 200 gram per stuk, ontveld, ontgraat, 6 eetlepels ketjap Benteng, 3 eetlepels Ahorn stroop (maple syrup), 3 eetlepels sesam olie, 5 cm gemberwortel, geschild, geraspt, 2 teentjes knoflook, gesnipperd...
    7. Ingredienten: 4 tonijn steaks van ± 175 gram per stuk, 10 cc wasabi, 3 eetlepels crême fraiche, 1 eetlepel rijstolie, SAUS en DIPSAUS:, 4 eetlepels ketjap Benteng, 1 eetlepel honing, 1 eetlepel mirin, 2 eetlepels sesam olie, 1 eetlepe...
    8. Ingredienten: 300 g verse tonijn, eventueel 4 lange stukken citroengras, 5 eetlepels Knorr Marinade Express Curry, 12 grote scampi's, 1 gele paprika

    9. Ingredienten: 450 g gestoomde boontjes, 1 portie Sojascheuten, 4 eetlepels Sesamolie, 1 eetlepel Sherryazijn, 4 eetlepels sesamzaadjes, 1 eetlepel sojasaus, kerstomaten, bieslook
    10. Ingredienten: 4 varkenscarbonaadjes van ± 175 gram elk, rijstolie, peper en zeezout, 4 teentjes knoflook, gesnipperd, 1 eetlepel vers geraspte gember wortel, 2 eetlepels ketjap Benteng manis, 1 eetlepel Dijon mosterd, sap van 2 sinaas...
    11. Ingredienten: 400 g witte rijst, 5 el ketjap manis, 2 rode paprika's, 500 g spitskool of Chinese kool, 8 bosuien, 150 g pinda's, 1 klein bosje verse peterselie (ongeveer 15 g), 4 el Solo Vloeibaar
    12. Ingredienten: 200 g peulerwten, 2 paprika’s (rood en geel), 400 gr broccoli, 250 g diepgevroren rauwe gepelde garnalen, 250 g Chinese noedels van tarwemeel, 1 Knorr Bouillonketeltje Kip, 1 blik minimaïs, 3 soeplepels zonnebloemolie, s...
    13. Ingredienten: 500 gr rundstoof, kokosmelk, 3 cm verse gember of 2 bolletjes, 1 rode of groene peper, 4 teentjes knoflook, 1 ui, 1 eetlepel rode of groene currypasta, 1 groentebouillontablet

    14. Ingredienten: 6 entrecotes van ± 250 gram per stuk, 30 cc droge mosterd poeder, 3 eetleples kokend water, 30 gram bruine basterdsuiker, 15 anchovis filetjes uit de olie, fijn gemaakt, 15 cc uienpoeder, 15 cc knoflookpoeder, 15 cc gemb...
    15. Ingredienten: 750 gram kip, zonder bot, zonder vel, in blokjes van 3 à 4 cm, 2 eetlepels Nam Pla, 3 eetlepels rijstolie, 125 cc kippenbouiilon, 500 gram asperges, geschild en in schuine stukjes van 3 cm, 1 eetlepel oester saus, 2 eetl...
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Mini-krieltjes met warmgerookte zalm en ricotta-yoghurtspread
    Mini-krieltjes met warmgerookte zalm en ricotta-yoghurtspread Categorie Hoofdgerecht, Vis, schaal- en schelpdieren, Salades, Low Budget
    Mini-krieltjes met warmgerookte zalm en ricotta-yoghurtspread, glutenvrij. De bereidingstijd in cira 15 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  2. Griekse Bonensalade met feta
    Griekse Bonensalade met feta Categorie Salades
    Dit is een heerlijke frisse zomersalade met twee soorten bonen en tomaten met fetakaas. De bereidingstijd in cira 30 minuten en is voor ongeveer 6 personen.
  3. Kabeljauw uit de römertopf
    Kabeljauw uit de römertopf Categorie Ovenschotels
    Gewoon een erg makkelijk recept wat je zeker eens moet maken. Laat weten wat je ervan vindt.. De bereidingstijd in cira 50 minuten en is voor ongeveer 2 personen.
  4. Varkenshaas met een korstje van Corsendonkse kaas en een saus van Belgisch bier
    Varkenshaas met een korstje van Corsendonkse kaas en een saus van Belgisch bier Categorie Vlees
    Varkenshaas met een korstje van Corsendonkse kaas en een saus van Belgisch bier. De bereidingstijd in cira 30 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  5. Viskoekjes met frisse remouladesaus
    Viskoekjes met frisse remouladesaus Categorie Overig
    Viskoekjes met frisse remouladesaus. De bereidingstijd in cira 60 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  6. Broodje kippenragout
    Broodje kippenragout Categorie Beleg, Gevogelte
    Broodje kippenragout. De bereidingstijd in cira 35 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  7. Shakshuka met salami en geroosterde paprika
    Shakshuka met salami en geroosterde paprika Categorie Vlees
    Shakshuka met salami en geroosterde paprika. De bereidingstijd in cira 20 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  8. Aziatische bowl met runderfiletlapjes, zoetzure komkommer, broccolirijst en cashewnoten
    Aziatische bowl met runderfiletlapjes, zoetzure komkommer, broccolirijst en cashewnoten Categorie Salades, Hoofdgerecht, Salades
    Aziatische bowl met runderfiletlapjes, zoetzure komkommer, broccolirijst en cashewnoten. De bereidingstijd in cira 25 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  9. Tomatencarpaccio met basilicum, buffelmozzarella en citroen-pestodressing
    Tomatencarpaccio met basilicum, buffelmozzarella en citroen-pestodressing Categorie Voorgerechten, Salades, Voorgerecht, Vegetarisch
    Tomatencarpaccio met basilicum, buffelmozzarella en citroen-pestodressing. De bereidingstijd in cira 15 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  10. Zuurkoolstamppot uit de oven met appel, hamblokjes en gevulde brie
    Zuurkoolstamppot uit de oven met appel, hamblokjes en gevulde brie Categorie Stamppot, Vlees, Ovenschotels
    Zuurkoolstamppot uit de oven met appel, hamblokjes en gevulde brie. De bereidingstijd in cira 30 minuten en is voor ongeveer 4 personen.