KookJij
Lees meer Lees minder

De lekkerste recepten online op een rij

Inspireer, deel, leer en geniet!

Elke dag lekker eten? Koken was nog nooit zo leuk en lekker als met de online recepten van KookJij. Van basisrecept tot sterrendiner, met meer dan 24.000 recepten vind je gemakkelijk een recept dat bij jouw past.

  • Voor iedere gelegenheid
  • Voor thuiskoks van ieder niveau
  • Gevarieerde keukens
  • Dagelijks nieuwe online recepten

Met KookJij vind je iedere dag nieuwe inspiratie en recepten voor de lekkerste taarten, salades, tussendoortjes, diners en meer. Voor een speciale gelegenheid of je dagelijkse maaltijd. Van traditioneel Nederlandse en Belgische gerechten tot vernieuwende wereldgerechten. Geniet dagelijks van smaakvolle inspiratie.

Via het geavanceerde filter kun je gemakkelijk zoeken in verschillende categorieën zoals onder andere: BBQ & Grillen, Makkelijk & Snel, Hoofdgerechten of een Speciale Gelegenheid zoals Kerst. Ben je opzoek naar een recept uit een bepaalde streek of keuken, de filter wijst jou de weg!

Deel bovendien zelf je lekkerste recepten, handigste kooktips en beste kooktechnieken met andere bezoekers en inspireer!

Azie recepten

    1. Ingredienten: 200 g peulerwten, 2 paprika’s (rood en geel), 400 gr broccoli, 250 g diepgevroren rauwe gepelde garnalen, 250 g Chinese noedels van tarwemeel, 1 Knorr Bouillonketeltje Kip, 1 blik minimaïs, 3 soeplepels zonnebloemolie, s...
    2. Ingredienten: 500 gr rundstoof, kokosmelk, 3 cm verse gember of 2 bolletjes, 1 rode of groene peper, 4 teentjes knoflook, 1 ui, 1 eetlepel rode of groene currypasta, 1 groentebouillontablet
    3. Ingredienten: 1 kip van een kleine 2 kg, gehalveerd, peper en zout, 6 eetlepels sinaasappel concentraat, ontdooid, 125 cc teriyaki saus, 6 teentjes knoflook, ragfijn gesnipperd, 3 eetlepels donkere sesamolie

    4. Ingredienten: 125 cc ketjap manis (of liever de zoutarme ketjap, als die er is), 4 eetlepels rijstwijnazijn (of witte wijn azijn), 3 eetlepels lenteui, ragfijn gesnipperd, 2 eetlepels vers geraspte gemberwortel, 3 teentjes knoflook, r...
    5. Ingredienten: 300 g witte rijst, 500 g dik gesneden magere varkenslappen, 2 teentjes knoflook, 400 g prei (in ringen gesneden), 2 cm verse gember, 1 eetlepel bruine suiker of palmsuiker, sap van 1 limoen, 1 bakje shiitakes (100 g), 2...
    6. Ingredienten: 500 g varkensvlees, 1 eetl appelstroop, 2 grote uien, gesnipperd, teentje knoflook, 3 eetl bruine suiker, 5 eetl zoete ketjap, 1 eetl sambal oelek, 1 bouillonblokje, 1 klein blikje, tomatenpuree, 1 potje atjar tjampoer,...
    7. Ingredienten: 4 varkenscarbonaadjes van ± 175 gram elk, rijstolie, peper en zeezout, 4 teentjes knoflook, gesnipperd, 1 eetlepel vers geraspte gember wortel, 2 eetlepels ketjap Benteng manis, 1 eetlepel Dijon mosterd, sap van 2 sinaas...
    8. Ingredienten: 1 stengel citroengras, 1 gesmolten gula Bali (te vervangen door 1 el rietsuiker), 1 kip van 1,25 kg, 4 dl dikke kokosmelk, 4 cm galanga/laos, geschild en fijngehakt, 3 cm geelwortel, geschild en fijngehakt (te vervangen...

    9. Ingredienten: 200 g rijstnoedels, 800 ml groentebouillon, 2 stengels prei, 1 bosje koriander, 1 chilipeper, rode, 1 el zonnebloemolie, 1 limoen (sap van), 2 el sojasaus
    10. Ingredienten: 6 entrecotes van ± 250 gram per stuk, 30 cc droge mosterd poeder, 3 eetleples kokend water, 30 gram bruine basterdsuiker, 15 anchovis filetjes uit de olie, fijn gemaakt, 15 cc uienpoeder, 15 cc knoflookpoeder, 15 cc gemb...
    11. Ingredienten: 800 g filet pur van het varken, 70 g boter, 2 à 3 eieren, 6 grote aardappelen, 1 bundel fijngesneden bieslook, zout, peper, muskaatnoot, 24 jonge geschilde wortelen, 15 cl gevogeltebouillon, 6 à 8 cl olijfolie extra vier...
    12. Ingredienten: 300 g verse tonijn, eventueel 4 lange stukken citroengras, 5 eetlepels Knorr Marinade Express Curry, 12 grote scampi's, 1 gele paprika
    13. Ingredienten: 1 kilogram aubergine, met een vork geprikt (overal gaatjes), 25 cc rijstolie, 3 cc sesamolie, 2 sjalotten, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, gesnipperd, 2 eetlepel oestersaus, 1 groot ei, geklutst, paar takjes munt, blaad...

    14. Ingredienten: 32 jumbo garnalen, gepeld, ontdarmd, 125 cc rijstolie (of olijfolie extra virgine), paar lepels rijstolie extra om in te kwasten, 2 eetlepels vers citroensap, 1 eetlepel vers limoensap, 1 eetlepel vers sinaasappelsap, 1...
    15. Ingredienten: 400 g witte rijst, 5 el ketjap manis, 2 rode paprika's, 500 g spitskool of Chinese kool, 8 bosuien, 150 g pinda's, 1 klein bosje verse peterselie (ongeveer 15 g), 4 el Solo Vloeibaar
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Cannelloni
    Cannelloni Categorie Pasta's
    Cannelloni gevuld met gekruid gehakt, in tomatensaus en afgedekt met bechamelsaus met kaas Ingredienten: De vulling: 300 gr rundergehakt, 1 ei, 2 sjalotjes gesnipperd, 2 teentjes knoflook gesnippers, 35 gram tomatenpuree uit de tube , chilpoeder, paprika pikant poeder, 1 runderbouillonblokje, 10 cannellonipijpjes, De tomat
  2. Brabants roggebrood
    Brabants roggebrood Categorie Bakken
    Dit is een echt Brabants recept van roggebrood lekker met kaas of gerookte ham en bij de balkenbrij Ingredienten: roggemeel, volkorenmeel, tarwebloem, melk, gist gedroogd, zout, appelstroop, nescafe, olijfolie
  3. Simpele salade met vis
    Simpele salade met vis Categorie
    Een heerlijk simpele salade met een stukje koolvis. Natuurlijk kan er ook andere vis gebruikt worden. Ingredienten: Lenteui, Komkommer, romaine sla, Ei, Paprika, Zout, Peper, Dressing, Koolvis
  4. Volkoren pizzadeeg (Broodmachine)
    Volkoren pizzadeeg (Broodmachine) Categorie Pizza's
    Op zoek naar pizzadeeg wat je kan maken in de broodbakmachine? Dit is een heerlijk recept! Ingredienten: Volkoren-Tarwemeel, Honing, Droge gist, Zout, Water (lauw-warm), Olijfolie
  5. Volkoren croque met erwtjes, gerookt spek en oude Beemsterkaas
    Volkoren croque met erwtjes, gerookt spek en oude Beemsterkaas Categorie Warm
    De smeuïge Schot Ingredienten: Olijfolie, 1/2 sjalot, 1 teentje knoflook, 140 g diepvrieserwtjes, peper, zout, 4 plakjes gerookt spek, 4 sneden volkoren (zuurdesem)brood, 2 plakken Beemster Oud
  6. Ciabattacroque met verse pesto, Italiaanse ham, artisjok en Beemsterkaas
    Ciabattacroque met verse pesto, Italiaanse ham, artisjok en Beemsterkaas Categorie Warm
    De zwoele zuiderling Ingredienten: Voor de pesto:, 40 g Beemster Oud, 40 g cashewnoten, handvol basilicum, 1 teentje knoflook, 4 el olijfolie, peper, zout, Voor de broodjes:, 2 ciabattabroodjes, 4 artisjokharten (uit bokaal), handvol rucola, fijne Italiaa
  7. Croque van roggedesembrood met gerookte zalm, groene asperges en Beemsterkaas
    Croque van roggedesembrood met gerookte zalm, groene asperges en Beemsterkaas Categorie Warm
    De ziltige Scandinaviër Ingredienten: 100 g zure room, 4 takjes dille, 1 citroen, peper, zout, 2 roggedesembroodjes, 2 plakken Beemster jong, 8 groene mini-asperges, 100 g (warm)gerookte zalm
  8. Indiase visschotel
    Indiase visschotel Categorie Vis, schaal- en schelpdieren
    Ik wilde eens een pittige vis, nou met dit recept is het gelukt. Ik zou zeggen maak het eens en laat weten wat je er van vindt. Ingredienten: 200 gram roodbaarsfilet van de visboer, 6 gepelde tijgergarnalen(gamba) van de visboer, 4 krabsticks van de visboer, 1 citroen, chilipoeder, gemalen koriander(ketoembar), komijn(djinten), maizena of bloem, bloemkoolroos
  9. Appel, banaan en peersapje
    Appel, banaan en peersapje Categorie Slowjuicer
    Een heerlijk sapje uit de slowjuicer. Ingredienten: Elstar appel, Peer, Banaan
  10. Beenham met honing-mosterdglazuur uit de slowcooker
    Beenham met honing-mosterdglazuur uit de slowcooker Categorie Slowcooker
    Een heerlijk en relatief snel recept voor beenham uit de slowcooker. Dit keer met honing en mosterd. Ingredienten: Beenham (naturel), Honing (Lindehoning), Franse Mosterd, Kruidnagel, Whisky (Bushmills Original)