-
Wok met garnalen met noedels en groenten
Categorie: Wokken
20 min
Ingredienten: 200 g peulerwten, 2 paprika’s (rood en geel), 400 gr broccoli, 250 g diepgevroren rauwe gepelde garnalen, 250 g Chinese noedels van tarwemeel, 1 Knorr Bouillonketeltje Kip, 1 blik minimaïs, 3 soeplepels zonnebloemolie, s...
-
Thaise runderstoofpot
Categorie: Gerechten, Vlees
30 min
Ingredienten: 500 gr rundstoof, kokosmelk, 3 cm verse gember of 2 bolletjes, 1 rode of groene peper, 4 teentjes knoflook, 1 ui, 1 eetlepel rode of groene currypasta, 1 groentebouillontablet
-
Zalm met een Glazuur van Ketjap-Sesam-Maple
Categorie: Gerechten
215 min
Ingredienten: 4 stukken zalm van ± 200 gram per stuk, ontveld, ontgraat, 6 eetlepels ketjap Benteng, 3 eetlepels Ahorn stroop (maple syrup), 3 eetlepels sesam olie, 5 cm gemberwortel, geschild, geraspt, 2 teentjes knoflook, gesnipperd...
-
Dipsaus voor Tempura Gerechten
Categorie: Sauzen, Koud
15 min
Ingredienten: 125 cc ketjap manis (of liever de zoutarme ketjap, als die er is), 4 eetlepels rijstwijnazijn (of witte wijn azijn), 3 eetlepels lenteui, ragfijn gesnipperd, 2 eetlepels vers geraspte gemberwortel, 3 teentjes knoflook, r...
-
Tongrolletjes met kokos en kerrie
Categorie: Vis, schaal- en schelpdieren
25 min
Ingredienten: 2 th lepels mild kerriepoeder, 800 gr tongfilets, 2 dl dikke kokosmelk, 1 th lepel gedroogde basilicum, 1 teentje knoflook, 1 bosje lente-ui, peper en zout, 250 gr rijst of mie, 1/2 rood pepertje, sap van 1 limoen, 1 el...
-
Aubergine met een Eitje Geroerbakt
Categorie: Groenten
90 min
Ingredienten: 1 kilogram aubergine, met een vork geprikt (overal gaatjes), 25 cc rijstolie, 3 cc sesamolie, 2 sjalotten, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, gesnipperd, 2 eetlepel oestersaus, 1 groot ei, geklutst, paar takjes munt, blaad...
-
Carbonaadjes met een Gember-Sinaasappelsaus
Categorie: Bijgerechten, Vlees
30 min
Ingredienten: 4 varkenscarbonaadjes van ± 175 gram elk, rijstolie, peper en zeezout, 4 teentjes knoflook, gesnipperd, 1 eetlepel vers geraspte gember wortel, 2 eetlepels ketjap Benteng manis, 1 eetlepel Dijon mosterd, sap van 2 sinaas...
-
Kip met Teriyaki-Sinaasappel Saus
Categorie: Bijgerechten, Gevogelte
540 min
Ingredienten: 1 kip van een kleine 2 kg, gehalveerd, peper en zout, 6 eetlepels sinaasappel concentraat, ontdooid, 125 cc teriyaki saus, 6 teentjes knoflook, ragfijn gesnipperd, 3 eetlepels donkere sesamolie
-
Saté van Gegrillde Garnalen
Categorie: Voorgerechten, Warm
750 min
Ingredienten: 32 jumbo garnalen, gepeld, ontdarmd, 1 sjalotje, grof gehakt, 6 teentjes knoflook, grof gehakt, 3 serehstengels, het witte en lichtgroene deel, grof gehakt, 10 cm gember wortel, vers geraspt, 125 cc rijstolie, 1 eetlepe...
-
Gegrilde Garnalen met een Dressing van Hete Citrus
Categorie: Voorgerechten, Warm
30 min
Ingredienten: 32 jumbo garnalen, gepeld, ontdarmd, 125 cc rijstolie (of olijfolie extra virgine), paar lepels rijstolie extra om in te kwasten, 2 eetlepels vers citroensap, 1 eetlepel vers limoensap, 1 eetlepel vers sinaasappelsap, 1...
-
Kip in gekruide kokosmelk
Categorie: Gevogelte
50 min
Ingredienten: 1 stengel citroengras, 1 gesmolten gula Bali (te vervangen door 1 el rietsuiker), 1 kip van 1,25 kg, 4 dl dikke kokosmelk, 4 cm galanga/laos, geschild en fijngehakt, 3 cm geelwortel, geschild en fijngehakt (te vervangen...
-
Azie in de keuken
Categorie: Vlees
30 min
Ingredienten: 500 g varkensvlees, 1 eetl appelstroop, 2 grote uien, gesnipperd, teentje knoflook, 3 eetl bruine suiker, 5 eetl zoete ketjap, 1 eetl sambal oelek, 1 bouillonblokje, 1 klein blikje, tomatenpuree, 1 potje atjar tjampoer,...
-
Entrecôte op Aziatische wijze
Categorie: Vlees
180 min
Ingredienten: 6 entrecotes van ± 250 gram per stuk, 30 cc droge mosterd poeder, 3 eetleples kokend water, 30 gram bruine basterdsuiker, 15 anchovis filetjes uit de olie, fijn gemaakt, 15 cc uienpoeder, 15 cc knoflookpoeder, 15 cc gemb...
-
Kip uit de Wok met Asperges en Cashewnoten
Categorie: Gevogelte, Wokken
45 min
Ingredienten: 750 gram kip, zonder bot, zonder vel, in blokjes van 3 à 4 cm, 2 eetlepels Nam Pla, 3 eetlepels rijstolie, 125 cc kippenbouiilon, 500 gram asperges, geschild en in schuine stukjes van 3 cm, 1 eetlepel oester saus, 2 eetl...
-
Filet in aardappelkorst
Categorie: Vlees
45 min
Ingredienten: 800 g filet pur van het varken, 70 g boter, 2 à 3 eieren, 6 grote aardappelen, 1 bundel fijngesneden bieslook, zout, peper, muskaatnoot, 24 jonge geschilde wortelen, 15 cl gevogeltebouillon, 6 à 8 cl olijfolie extra vier...
Recept: Groen(t)e kerstboom van de bakplaat
Recept: Chinese kippensoep
Recept: Gehaktbroodje met rode biet
Recept: Indonesische Loempia's
Recept: Indische Hachee
Gebruiker: joop bels
Recept: Reebiefstuk met wilde spinazie
Recept: Aardbeien Babs
Recept: Taco Dip
Recept: Kleverige kip uit de oven
Recept: Aardappel anders
Recept: Pika Natural (ZEER HEET)
Recept: Grog met rum en honing
Recept: Stoofpotje van varkenshaasje
Recept: Schweinegebrat uit de Sousvide