KookJij
Lees meer Lees minder

Recepten

Het gebruik van specifieke kruiden is typerend voor de Afrikaanse keuken. Deze kruiden geven de gerechten hun eigen kenmerkende smaak.

Filters worden geladen

Afrika recepten

    1. Ingredienten: 200 gr. grote, rode of groene Spaanse chilipepers, 200 gr. uien, fijngesneden, 250 ml. suiker, 125 ml. water, ½ tl zout, 2 el citroensap
    2. Ingredienten: 250 gram kruidnootjes, 100 ml sterke espressokoffie, 3 eierdooiers, 100 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker, 250 gram mascarpone, 250 gram crème fraîche, 2 eetlepels kaneel- of sinaasappellikeur, (Grand Marnier, Cointreau...
    3. Ingredienten: 6 volledige kippenpoten, verdeeld in dijdeel en pootdeel, 1 kilogram tomaten, in stukken, 100 gram rode paprika, ontveld, ontzaad, 150 gram rode lomboks, ontzaad, in stukken, 2 grote uien, in stukken, 4 tenen knoflook, r...

    4. Ingredienten: 500 gram romatomaten, 2 rode chilipepers, 600 gram lamslapjes,in grove stukken, 2 eetlepels bloem, 3 eetlepels olie, 2 kleine uien,in ringen, 3 teentjes knoflook,fijngehakt, 1 centimeter verse gemberwortel,geraspt, 1 the...
    5. Ingredienten: 100 ml witte rum, 30 ml verse limoensap, 50 ml Wild Hibiscus siroop, 2 fijngehakte Wild Hibiscus bloemen, 2 plakjes limoen, 3 blaadjes munt, Bronwater met bubbels
    6. Ingredienten: 1 kg ossenstaart, 3 tomaten, 1 blik mais, 2 uien, 3 wortels, 3 teentjes knoflook, zout/peper
    7. Ingredienten: komijnpoeder (djinten) - 4x schudden met het potje, goeie scheut olijfolie, 1 ui in plakken gesneden, 3/4 rode puntpaprika in halve ringen van zo'n centimeter breedte, klein beetje suiker, 1 laurierblad, tijm: 2 seconden...
    8. Ingredienten: 250 gr aardbeien, 5 ½ blaadjes witte gelatine, 2 el aardbeienlikeur, ¼ L slagroom, 4 el suiker, Voor de garnering aardbeien

    9. Ingredienten: Tussen de 1 - 2 eetlepels zou genoeg moeten zijn voor 12 personen., Dan ga je uit van kleine theelepels (=3 cc).J e kunt ook een voorraad maken, maar maak niet te veel. De smaak verloopt redelijk snel. Bewaar, het donker...
    10. Ingredienten: 1½ ltr Water, 5 Kippepoten, 1 el Paprikapoeder, 1 Citroen, 1 Paprika, 1 Ui, 3 Tomaten, 1 blikje Tomatenpuree, Tabasco, Zout en Peper
    11. Ingredienten: 1.5 blaadje gelatine, 1 sinaasappel, 75 ml sinaasappelsap, 50 g suiker, 200 ml slagroom, 50 ml yoghurt, 8 dunne wafeltjes, poedersuiker
    12. Ingredienten: Gebaseerd op wat er op een goed ogenblik in huis was, getracht een gerecht te maken dat invloeden had uit de Noord-Afrikaanse keuken., 1 kilo lamsschouder, in blokjes gesneden, 6 eetlepels olijfolie, 2 grote uien gesnipp...
    13. Ingredienten: Voor ca. 15 tot 18 stuks:, 1 kopje yoghurt, 1 ei, 2 ruime eetlepel witte basterdsuiker, op de gok rozijnen, op de gok krenten, 1 appel, 2 zakjes vanille suiker, zout, zakje poedergist, 1,5 eetlepel water, bloem zoveel al...

    14. Ingredienten: 1 (verse) makreel, halve paprika rood en geel, 1 courgette, 5 tomaten, 1 wortel, 2 aardappelen, 2 uien, 1 bosui, 1 bosje peterselie, peper en zout en olie
    15. Ingredienten: 500 gr lamsgehakt, 8 gedroogde abrikozen, in warm water geweld en in stukjes gesneden, 4 teentjes knoflook, fijngesneden, 1 volle tl komijnpoeder, 1 volle tl korianderpoeder, 1/2 tl korianderzaadjes, fijngestampt, 1 voll...
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Knolselderijsoep met knapperige bacon
    Knolselderijsoep met knapperige bacon Categorie Maaltijdsoepen
    Van een ander gerecht had ik nogal een groot stuk knolselderij over. Die heb ik gebruikt in deze soep. Kan als lunchssoep, voorgerecht of maaltijdsoep met.... De bereidingstijd is circa 45 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  2. Koreaans gehakt
    Koreaans gehakt Categorie Vlees
    Een lekker bijgerecht. Geserveerd op basmatirijst met een groente naar keuze.. De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  3. Proef Het Zuiden met Gents Stoofvlees voor in de Jachtschotel......
    Proef Het Zuiden met Gents Stoofvlees voor in de Jachtschotel...... Categorie Vlees
    Dit stoofvlees sprak me wel aan in het bijzonder voor de bij behorende jachtschotel, die je dan met rode kool en tutti frutti erbij kunt serveren. Daags van t.... De bereidingstijd is circa 180 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  4. Jachtschotel met Gents Stoofvlees Goudrenet en Rode kool.....
    Jachtschotel met Gents Stoofvlees Goudrenet en Rode kool..... Categorie Ovenschotels
    Dank zij Proef het Zuiden voor het idee creëerde ik deze comfort food jachtschotel met https://www.smulweb.nl/recepten/1474093/Proef-hetzuiden-met-gent.... De bereidingstijd is circa 60 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  5. Mexicaanse Ovenschotel met gehakt , veel groente en Nacho's
    Mexicaanse Ovenschotel met gehakt , veel groente en Nacho's Categorie Ovenschotels
    Op speciaal verzoek van kleindochter deze Mexicaanse ovenschotel gemaakt, maar niet met kip maar nu met gehakt. Ik nam daarvoor 300 gr rundergehakt é.... De bereidingstijd is circa 55 minuten en het is voor ongeveer 6 personen.
  6. Oosterse roerbak met knolselderij
    Oosterse roerbak met knolselderij Categorie Vlees
    Knolselderij met ui roerbakken. Gehakt toevoegen met rode peper, bosui, en knoflook. Nog evenop smaak brengen met wat ketjap en klaar. . De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  7. Zuurkoolovenschotel met gehakt, spekjes en banaan.
    Zuurkoolovenschotel met gehakt, spekjes en banaan. Categorie Ovenschotels
    Een eenvoudig winters gerecht , dat geheel van te voren al te bereiden is. Alleen nog slechts de oven aan het werk zetten en smullen.. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  8. Varkenshaasje Cordon Bleu alla Saltimbocca
    Varkenshaasje Cordon Bleu alla Saltimbocca Categorie Vlees
    Een eigen creatie met een varkenshaasje. Het is een mengelmoes met een beetje van een Cordon Bleu en een beetje van Saltimbocca alla Romana. . De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  9. Geroosterde maïskolven op z'n Mexicaans
    Geroosterde maïskolven op z'n Mexicaans Categorie Bijgerechten, Groenten
    Geroosterde maïskolven zijn tot ver over de grenzen van Mexico erg geliefd. In Mexico zelf zijn ze dan ook het meest verkochte streetfood. Tijdens mijn va.... De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  10. Gegrilde halloumi met lountza
    Gegrilde halloumi met lountza Categorie Tapas, Warm
    Elke keer als er weer Griekse week is in de supermarkt zie ik de Halloumi weer liggen. Ik ken dat nog van een vakantie op Cyprus. Ze hadden daar een heerlij.... De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.