KookJij

Herfsttaart met cantharellen oesterzwammen en serranoham

Nu de temperatuur weer een beetje is gedaald kan de oven weer aan. Dus tijd voor een heerlijke herfstige hartige taart. Ik heb een mix van cantharellen en oesterzwammen gebruikt omdat ik daar zelf dol op ben maar je kunt natuurlijk ook andere paddenstoelen gebruiken die je lekker vind.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Herfsttaart met cantharellen oesterzwammen en serranoham te bereiden

  1. Spoel de cantharellen goed af en snij of scheur de grote in stukken, oesterzwammen zijn meestal goed schoon dus hoef je alleen maar in reepjes te scheuren.
  2.  Snij de bosuitjes in fijne ringetjes en de serranoham in reepjes.
  3. Kluts de eieren en roer en de crème fraîche doorheen.
  4. Vet de bakvorm in en doe het deeg erin, prik met een vork gaatjes in de bodem en zet dit alvast in de oven op 200 graden.
  5. Intussen bak je de paddenstoelen. Hou een paar mooie achter voor bovenop de taart.
  6. Voeg de serranoham en de bosuitjes toe aan het paddenstoelenmengsel en laat het nog 1 of 2 minuutjes mee bakken.
  7. Haal de bodem uit de oven en doe het voorgebakken mengsel uit de pan erin. Doe daar peper, zout en de tijmblaadjes overheen.
  8. Bestrooi het geheel met de oude kaas en giet het ei/crème fraîche mengsel eroverheen.
  9. Doe bovenop de plakjes geitenkaas en de paddenstoelen die je hebt bewaard.
  10. Zet de taart nog ongeveer een half uur in de oven op 200 graden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst