KookJij

Hazenrugfilet in rode wijnsaus

Een heerlijk hazenrugfilet in rode wijnsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: wereldkeuken
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hazenrugfilet in rode wijnsaus te bereiden

Dep de hazenrugfilet droog met keukenpapier en bestrooi naar smaak met zout en (versgemalen)peper. Verhit de olijfolie in een braadpan en braad het vlees rondom mooi bruin. Draai het vuur laag en braad het vlees afgedekt nog 20-25 minuten tot het vlees vanbinnen rosé is. (Controleer de gaarheid eventueel door een kleine inkeping in het midden van de filet te maken.) Kook intussen op hoog vuur de wijn in 10 minuten in tot de helft. Roer in een andere pan de tomatenpuree los met het extra scheutje wijn en voeg het daarna samen met de vleesfond en de zilveruitjes toe aan de ingekookte wijn. Laat het vervolgens nog 15-20 minuten inkoken tot er ongeveer 250 ml saus van over is. Neem het vlees van het vuur en laat het nog 10 minuten afgedekt rusten. Haal de wijnsaus van het vuur en klop er de boter door. Snijd het vlees in mooie plakken en serveer het met de saus.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

jari

jari zegt:
dit is cool en heel leuk bij kerstdag nieuwjaar vooral bij gelegenheden dus ik raad dit recept aan aan de mensen die niet veel kunnen verzinnen voor feestdagen:)
jari

jari zegt:
en ik wil nog een ding zeggen je moet het juist lezen anders verneuk je je recept:)haha
jari

jari zegt:
dit is een goed en mekker gercht voor de feestdagen;)dus ik geef een dikke 10 voor dit heerijk gercht:)