KookJij
Lees meer Lees minder

Koud

In deze categorie vind je alle recepten voor koude hapjes. Als voorgerecht, tussendoortje, of onderdeel van een tapasbuffet? De keuze is reuze!

Reset filter

Geavanceerd filter

Hoofdcategorie
Subcategorie
Filters worden geladen

Koud7 recepten

    1. Gevulden eieren zijn bijna niet weg te denken tijdens een feestje of lekker hapje bij de borrel. Hierbij diverse variaties voor heerlijk gevulde eieren. Ingredienten: 4 eieren, 2 eetlepels mayonaise, peper en zout
    2. Ingredienten: Mosselen, Laurierblad, Citroen, Peperkorrels, Ui, Azijn, Water
    3. "Volgens grootmoeders recept". Dit lekkers heb ik van mijn oma geleerd. Heel simpel maar erg lekker. Ingredienten: 2 droge worsten, Water

    4. Ingredienten: Peper en zout, 600 gr. rundvlees, mager, 16 sneden brood, wit, 4 el. olie, 4 el. mayonaise, 2 el. kappertjes, 60 druppels worcestershiresaus, 2 stuks sjalotten, 2 stuks augurken
    5. Ingredienten: 9 sneetjes bruin of wit casinobrood, zonder korst, 300 g verse geitenkaas, op kamertemperatuur, 3 eetlepels peterselie, heel fijngehakt, 3 eetlepels verse basilicum, heel fijngehakt, versgemalen zwarte peper, 1/2 rode pa...
    6. Ingredienten: 500 gram kruisbessen, 3 grote uien, 100 gr.rozijnen, ½ theelepel zout, 200 gr. suiker, 10 gr. piment, ½ theelepel mosterdpoeder, 2 dl azijn, 2 tenen knoflook, en een theelepel sambal brandal
    7. Spekkoek (Indonesisch: Spekuk of Lapis Legit) is een Indische cake- of koekachtige lekkernij die tijdens de koloniale tijd in Nederlands-Indië is onts... Ingredienten: • 100 gr. bloem, • 250 gr. (room)boter, • 8 eieren, • 50 gr. kaneel, • 250 gr. basterdsuiker, • 3 theelepels anijs, • 15 gr. nootmuskaat, • 15 gr. kruidnagelpoeder, • 15 gr. kardemom, • 2 eetlepels koffieroom, • 1 zakje...
    8. Een simpele amuse voor bij de borrel, een feestje of partijtje, altijd geslaagd! Ingredienten: -100 gram beenham, -roomkaas met bieslook, -½ komkommer, -½ limoen, -zout/peper

    9. Ingredienten: 500 g half-om-half gehakt, 2 pakken diepvries bladerdeeg (20 stuks), 1 rode Adjoema peper, 1 klein uitje, 2 teentjes knoflook, 2 eierdooiers, 1 eetlepel ketjap manis, 1 afgestreken theelepel nootmuskaat, zout, zwarte pep...
    10. Ingredienten: wraps, filet americain, ui, augurk zoet/zuur
    11. Ingredienten: -100 gram roomboter, -1 eetlepel citroensap, -1 eetlepel droge witte wijn, -1 theelepel geraspte citroenschil (zonder wit), -2 theelepels bladpeterselie, -een mespuntje dille
    12. Ingredienten: 8 hard gekookte eieren, 300 gram garnalen, 4 eetlepels mayonaise, 3 eetlepels room of yoghurt, 1 eetlepel citroensap, 3 eetlepels verse bieslook, 1 fijngesneden sjalotje, peper en zout, voor de garnering:, 50 gram rucola...
    13. Ingredienten: komkommer, surimi (krab-sticks), 1 el mayonaise, 1 el ketchup, 1 tomaatje

    14. Ingredienten: blikje croissantdeeg, blikje cocktailworstjes, mosterd
    15. Een heerlijk voorgerecht, meloen en ham is een bekende combinatie maar deze variant met tomaatjes is zeker een aanrader! Ingredienten: Galiameloen, Cherrytomaatjes, Platte peterselie, Knoflook, Coburgerham, Ketoembar, Balsamicoazijn, Olijfolie, Peper en zout
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Griekse Bonensalade met feta
    Griekse Bonensalade met feta Categorie Salades
    Dit is een heerlijke frisse zomersalade met twee soorten bonen en tomaten met fetakaas. De bereidingstijd in cira 30 minuten en is voor ongeveer 6 personen.
  2. Kabeljauw uit de römertopf
    Kabeljauw uit de römertopf Categorie Ovenschotels
    Gewoon een erg makkelijk recept wat je zeker eens moet maken. Laat weten wat je ervan vindt.. De bereidingstijd in cira 50 minuten en is voor ongeveer 2 personen.
  3. Varkenshaas met een korstje van Corsendonkse kaas en een saus van Belgisch bier
    Varkenshaas met een korstje van Corsendonkse kaas en een saus van Belgisch bier Categorie Vlees
    Varkenshaas met een korstje van Corsendonkse kaas en een saus van Belgisch bier. De bereidingstijd in cira 30 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  4. Viskoekjes met frisse remouladesaus
    Viskoekjes met frisse remouladesaus Categorie Overig
    Viskoekjes met frisse remouladesaus. De bereidingstijd in cira 60 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  5. Broodje kippenragout
    Broodje kippenragout Categorie Beleg, Gevogelte
    Broodje kippenragout. De bereidingstijd in cira 35 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  6. Shakshuka met salami en geroosterde paprika
    Shakshuka met salami en geroosterde paprika Categorie Vlees
    Shakshuka met salami en geroosterde paprika. De bereidingstijd in cira 20 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  7. Aziatische bowl met runderfiletlapjes, zoetzure komkommer, broccolirijst en cashewnoten
    Aziatische bowl met runderfiletlapjes, zoetzure komkommer, broccolirijst en cashewnoten Categorie Salades, Hoofdgerecht, Salades
    Aziatische bowl met runderfiletlapjes, zoetzure komkommer, broccolirijst en cashewnoten. De bereidingstijd in cira 25 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  8. Tomatencarpaccio met basilicum, buffelmozzarella en citroen-pestodressing
    Tomatencarpaccio met basilicum, buffelmozzarella en citroen-pestodressing Categorie Voorgerechten, Salades, Voorgerecht, Vegetarisch
    Tomatencarpaccio met basilicum, buffelmozzarella en citroen-pestodressing. De bereidingstijd in cira 15 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  9. Zuurkoolstamppot uit de oven met appel, hamblokjes en gevulde brie
    Zuurkoolstamppot uit de oven met appel, hamblokjes en gevulde brie Categorie Stamppot, Vlees, Ovenschotels
    Zuurkoolstamppot uit de oven met appel, hamblokjes en gevulde brie. De bereidingstijd in cira 30 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  10. Aziatische maaltijdsalade van rode kool met kip en pinda's
    Aziatische maaltijdsalade van rode kool met kip en pinda's Categorie Gevogelte, Salades
    Aziatische maaltijdsalade van rode kool met kip en pinda's. De bereidingstijd in cira 20 minuten en is voor ongeveer 4 personen.