KookJij
Lees meer Lees minder

Koud

In deze categorie vind je alle recepten voor koude hapjes. Als voorgerecht, tussendoortje, of onderdeel van een tapasbuffet? De keuze is reuze!

Reset filter

Geavanceerd filter

Hoofdcategorie
Subcategorie
Filters worden geladen

Koud7 recepten

    1. Gevulden eieren zijn bijna niet weg te denken tijdens een feestje of lekker hapje bij de borrel. Hierbij diverse variaties voor heerlijk gevulde eieren. Ingredienten: 4 eieren, 2 eetlepels mayonaise, peper en zout
    2. "Volgens grootmoeders recept". Dit lekkers heb ik van mijn oma geleerd. Heel simpel maar erg lekker. Ingredienten: 2 droge worsten, Water
    3. Een simpele amuse voor bij de borrel, een feestje of partijtje, altijd geslaagd! Ingredienten: -100 gram beenham, -roomkaas met bieslook, -½ komkommer, -½ limoen, -zout/peper

    4. Ingredienten: wraps, filet americain, ui, augurk zoet/zuur
    5. Spekkoek (Indonesisch: Spekuk of Lapis Legit) is een Indische cake- of koekachtige lekkernij die tijdens de koloniale tijd in Nederlands-Indië is onts... Ingredienten: • 100 gr. bloem, • 250 gr. (room)boter, • 8 eieren, • 50 gr. kaneel, • 250 gr. basterdsuiker, • 3 theelepels anijs, • 15 gr. nootmuskaat, • 15 gr. kruidnagelpoeder, • 15 gr. kardemom, • 2 eetlepels koffieroom, • 1 zakje...
    6. Ingredienten: - +/- 100gr gerookte zalm, - 1 soeplepel zure room, - 1 koffielepel mierikswortel pasta, - gemalen zwarte peper, - 1 sjalot, - enkele zongedroogde tomaten, - bieslook
    7. Ingredienten: 1 pak diepvries bladerdeeg, gerookte zalm, a bakje Boursin, 1 ei, geklutst
    8. Ingredienten: 1 punt roombrie, 1 pakje dadels, 1 chilipeper, 1 eetlepen olijfolie, zout en peper

    9. Ingredienten: Peper en zout, 600 gr. rundvlees, mager, 16 sneden brood, wit, 4 el. olie, 4 el. mayonaise, 2 el. kappertjes, 60 druppels worcestershiresaus, 2 stuks sjalotten, 2 stuks augurken
    10. Ingredienten: 8 hard gekookte eieren, 300 gram garnalen, 4 eetlepels mayonaise, 3 eetlepels room of yoghurt, 1 eetlepel citroensap, 3 eetlepels verse bieslook, 1 fijngesneden sjalotje, peper en zout, voor de garnering:, 50 gram rucola...
    11. Ingredienten: Mosselen, Laurierblad, Citroen, Peperkorrels, Ui, Azijn, Water
    12. Ingredienten: 1 sinaasappel, 25 gram gepelde pistachenootjes, 250 gram suiker, 2 blaadjes witte gelatine, 5 eetlepels maïzena, 1 eetlepel citroensap, 3 eetlepels poedersuiker, 1/2 eetlepel olie om in te vetten
    13. Ingredienten: 200 gr pate, 1 klein sjalotje, peper en zout, worchestersaus, 3el rode port, 3el creme fraiche of demi creme fraiche

    14. Ingredienten: 4 scampi's, 2 snoep tomaatjes, stukje komkommer, een beetje sojascheuten, peper, zout, een beetje coctailsaus, dille, paprikapoeder, 1 hard gekookt kwarteleitje, dille, erwtasperge
    15. Ingredienten: 500 gram (runder)gehakt, 1 Madame Jeanet peper, 1 fijngehakte sjalot, 1 uitgeperst teentje knoflook, 1 zakje Bretonse mix, 3 eetlepels paneermeel, 1 bouillonblokje, 1 eetlepel gesneden koriander, 2 eetlepels zoete ketjap...
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Aardappelschotel met sperziebonen
    Aardappelschotel met sperziebonen Categorie Groenten
    Ben je gebakken of gekookte aardappelen een beetje zat? Maak dan eens deze aardappelschotel met sperziebonen en paprika. Lekker, simpel en snel te bereiden.... De bereidingstijd is circa 25 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  2. Groen(t)e kerstboom van de bakplaat
    Groen(t)e kerstboom van de bakplaat Categorie Groenten, Kerst, Kerst
    Een simpel en leuk bijgerecht met groene groente in kerstsfeer. Samen met bijvoorbeeld een rollade en aardappels uit de oven is je hoofdgerecht voor het k.... De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  3. Schweinegebrat uit de Sousvide
    Schweinegebrat uit de Sousvide Categorie Vlees
    Een heerlijk mals stuk vlees gegaard in de Sous Vide. De bereidingstijd is circa 1260 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  4. Zuurkool Loempia
    Zuurkool Loempia Categorie Warm
    lekkere snack voor tijdens de winterdagen. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 3 personen.
  5. Sambal setan maken met madame jeanette pepers
    Sambal setan maken met madame jeanette pepers Categorie Sauzen
    deze gele sambal is lekker bij roti. De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 0 personen.
  6. PEBRE (CHILEENSE HETE SAUS)
    PEBRE (CHILEENSE HETE SAUS) Categorie Sauzen, Overig
    lekker bij een broodje shoarma of een ander vleesgerecht. De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 0 personen.
  7. Babi pangang van krokant spek
    Babi pangang van krokant spek Categorie Vlees
    Babi pangang van krokant spek. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  8. Sticky buikspek
    Sticky buikspek Categorie Vlees
    Sticky buikspek. De bereidingstijd is circa 40 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  9. Lemper met gehaktvulling
    Lemper met gehaktvulling Categorie Warm
    Een heerlijke snack op op voorraad in de diepvries te hebben. De bereidingstijd is circa 120 minuten en het is voor ongeveer 20 personen.
  10. kruidige aspergebouillon met balletjes
    kruidige aspergebouillon met balletjes Categorie met Groente
    Meestal maak ik een gebonden aspergeroomsoep maar gelet op de calorieën heb ik dit recept bedacht en is ook heerlijk. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 8 personen.