KookJij

Recept voor Haagse bluf

Een heerlijk haagse bluf recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Doe de eiwitten in een roestvrijstalen kom en voeg de suiker en bessesap toe en zet de kom in een pan met zacht kokend water.Klop alles tot een stijf schuim en spatel dit net zolang tot het schuim gaat "puffen".Dat is al na ongeveer 8 min.Schep de haagse bluf in 4 dessertschaaltjes en laat het koud worden.
Serveer dit gerecht met een toef slagroom en/of een ijswafel.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

andrea

andrea zegt:
Hallo ik ben andrea en heb zojuist het recept van de haagse bluf gemaakt maar in een kom in water. Dit is dus mislukt en het werd niet stijf. Ik kook en bak graag dus heb ik de haagse bluf weer geprobeerd want dat kreeg ik altijd van mijn Oma en die herinnering wou ik graag maken. Ik heb het dus weer gemaakt en nu was het perfect. Nu wilt u natuurlijk weten hoe ik dat gedaan heb.
Ik heb een grote keukenmachine de Kenwood chef en heb daar de eiwitten in de kom gedaan en een klein beetje geklopt dat ze een beetje los waren en toen beetje bij beetje de suiker er bij gedaan. Ondertussen staat de kenwood op de hoogst stand. Zo word de suiker met de eiwitten erg schuimig en stijf. Daarna heb ik de bessensap er bij gedaan en weer geklopt op hoogste stand en toen was het een heerlijke luchtig toetje.

Van mijn Oma kreeg ik dit over de griesmeel.
Groetjes van mij
Andrea
Wil Roesink

Wil Roesink zegt:
Vind dit nog veel lekkerder met sap van 4 sinaasappels en 1 citroen
mmm.....
ria van der laan

ria van der laan zegt:
Ik heb het vroeger thuis vele malen als toetje gegeten en ook gemaakt het is de volgende dag ook nog bruikbaar maar dan moet je het wel weer opnieuw kloppen ofwel mixen want het loopt terug dat komt omdat de bessensap zwaarder is, het is erg machtig maar ontzettend lekker groetjes ria van der laan
B.C. van Beurten

B.C. van Beurten zegt:
hier nogmaals het recept.
Tot vrijdag.
Sous van Ben
linda

linda zegt:
Heb het ooit is gemaakt op school
Van de week zag ik iemand bessensap pakken in de winkel ,en ik dacht yess haagse bluf.
Heb het recept weer gevonden via deze site hmmmmmmmmmmmmmmmmm !!!!
:);)
peter

peter zegt:
Als kind nooit anders gegeten dan met griesmeelpudding. Inderdaad een favoriet gerecht voor kinderen vooral als je op je verjaardag mocht kiezen wat je wilde eten!:p
Hélene

Hélene zegt:
hoelang is de bluf houdbaar?
Sacha

Sacha zegt:
ik heb werkelijk geen ideehoelang je dit kunt bewaren.
Er blijft hier niks over:)
Ben wel benieuwd,
C.E. Poelstra

C.E. Poelstra zegt:
Heerlijk, om het recept van Haags Bluf weer eens te maken,maar hoelang is dit houdbaar in de koelskast?:)
Sacha

Sacha zegt:
Als kind altijd gegeten, dus....jeugdsentiment.
Ik ga het maken.
frida

frida zegt:
heerlijk recept werkelijk waar niet normaal meer!:p
J. de Graaff

J. de Graaff zegt:
De Haagse bluf is lekker en goedkoop toetje!En daarom kan iedereen het maken