KookJij

Gyrossoep

Een heerlijk gyrossoep recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 6-8 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
  2. > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gyrossoep te bereiden

Voorbereiden:
Gyrosreepjes in kom vermengen met de pakjes slagroom en dit een nachtje in de koelkast laten trekken.

Bereiding:
Gyrosvlees laten uitlekken (vocht/room bewaren) en in wat olijfolie aanbraden.
Water en uiensoep toevoegen en aan de kook brengen.
Paprika schoonmaken en in blokjes snijden en toevoegen. Daarna de mais, champignons, zigeunersaus en chilisaus toevoegen. de soep is klaar als de paprika lekker gaar is.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

cobie

cobie zegt:
Is dat girosreepjes met kruiden?
Rolien

Rolien zegt:
Ik vraag me af hoeveel water er voor de soep gebruikt moet worden?
danielle

danielle zegt:
De smaak was goed.Maar toch wat dun de soep. Mijn Duitse buurvrouw had m eerder gemaakt volgens haar recept en die is dikker. Ik deze eens vergelijken met de Griekse gyrossoep op deze site. Die is wel vetter denk ik. Ik vind deze nog verantwoord.
:p