KookJij

Grotchampignons in een jasje

Een heerlijk grotchampignons in een jasje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Festival der Limburgse gerechten
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Grotchampignons in een jasje te bereiden

Marineer de schoongemaakte grotchampignons circa 1 uur in een mengsel van Wieckse Witte, gemberpoeder, peper en zout.
Maak van de bloem, zout en het koude Limburgs Oud Bruin ( een traag lopend) beignetbeslag.
Dompel hier de champignons in.
Laat de champignons eerst goed uitlekken op keukenpapier en frituur ze daarna op 180 graden C. goudbruin.
Maak een sausje van kwark, knoflook en eventueel melk om de saus wat dunner te maken.
Serveer de champignons met de saus.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst