KookJij

Recept voor Groenten : vergeten groenten voor de herfst

Schorseneren wordt toegepast als groente die voor de Tweede Wereldoorlog vrij algemeen gegeten werd maar na de oorlog in diskrediet is geraakt, mogelijk door zijn bewerkelijkheid. Bij het schillen van de langwerpige, donkere wortels komt namelijk een kleverig melksap vrij. Dit feit heeft de groente de bijnaam "keukenmeidenverdriet" of "huisvrouwenleed" opgeleverd.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Eerst en vooral draag handschoenen voor het kuisen van de groenten, schil ze met een dunschiller leg ze in water met een halve uitgeperste citroen was deze groenten. Kook ze in ruim water beetgaar met de andere halve uitgeperste citroen en voeg wat kurkuma toe voor de gele kleur.
  2. Maak een roux met de boter, bloem en melk kruid de saus naar smaak. Giet de schorseneren af en voeg deze bij de saus, serveer deze heerlijke groenten zeer warm.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst