Recept
« Terug naar recepten
					
						groente-wantans
						PT60M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			groente-wantans
Een heerlijk groente-wantans recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 60 min
								
								
									Personen:
									8 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Bijgerechten - Groenten
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											3
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									maison culinair
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe groente-wantans te bereiden
Groenten wassen of schoonmaken. Wortels en selderij raspen. Paddestoelen 
en Chinese kool klein snijden. Groenten en tauge in hete sesamolie kort stoven.
Knoflook hakken. Met gember, koriander, cumin, curry, azijn, vissaus en 50 ml sojasaus bij de groenten voegen. Het geheel ongeveer 3 minuten stoven. Zout
en peper toevoegen. Op elk wantanvel een klein beetje groente geven, tot zakjes vormen en met bieslok dichtbinden. In hete olie 3 tot 4 minuten knapperig laten bakken. Citroensap, chilisaus en 80 ml sojasaus verroeren.
Bij de groente-wantans serveren.
 
 
									en Chinese kool klein snijden. Groenten en tauge in hete sesamolie kort stoven.
Knoflook hakken. Met gember, koriander, cumin, curry, azijn, vissaus en 50 ml sojasaus bij de groenten voegen. Het geheel ongeveer 3 minuten stoven. Zout
en peper toevoegen. Op elk wantanvel een klein beetje groente geven, tot zakjes vormen en met bieslok dichtbinden. In hete olie 3 tot 4 minuten knapperig laten bakken. Citroensap, chilisaus en 80 ml sojasaus verroeren.
Bij de groente-wantans serveren.
                    