Recept
« Terug naar recepten
					
						Griekse slakjes)Cochili boubouristí
						PT15M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Griekse slakjes)Cochili boubouristí
Een heerlijk griekse slakjes)cochili boubouristí recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Erik Porsul
								
																
									Bereidingstijd:
									 15 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											3
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Griekenland
								
																								
									Keuken:
									Balkan
								
																								
									Bron:
									
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Griekse slakjes)Cochili boubouristí te bereiden
Giet de slakken af en meng ze in de kom met de bloem. Verhit de olie in de pan en bak de slakken snel goudbruin. Vuur laag draaien. Voeg de wijnazijn en/of de Mavrodaphne  toe. snufje zout, b-tje peper en de rozemarijn erbij. Voorzichtig roeren of schudden, pan afdekken en 1/2 minuut laten sudderen. Heet opdienen met de broodjes Decoreren een takje rozemarijn. 
Heerlijk met een glaasje goede ouzo!
										Heerlijk met een glaasje goede ouzo!
Mijn kookverhaal (Erik Porsul)
Van de buurvrouw geleerd toen ik in Griekenland woonde! Het enige verschil is dat zíj vérse slakken gebruikte.
									 
                    





 
					