KookJij

Griekse orzosalade

Een heerlijk griekse orzosalade recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Griekenland
Keuken: Balkan
Bron: De Limburger
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Griekse orzosalade te bereiden

Breng ruim water met wat zout aan de kook en strooi hierin de pasta. Kook de orzo beetgaar giet in een zeef af en overspoel met koud water om het kookproces te stoppen en laat de pasta uitlekken. Meng in een ruime kom olie en azijn en breng op smaak met zout en peper.
Voeg de orzo toe en meng dooreen. Laat dit intrekken. Halveer de tomaten en olijven, verkruimel de fetakaas en neem de munt van de takjes. Hak de kruiden grof. Verdeel alles over de orzo en meng dooreen. Bestrooi met versgemalen peper. Laat alle smaken intrekken en serveer de salade op kamertemperatuur. Ook lekker om mee te nemen op een picknick.

Mijn kookverhaal (Maria van den Oever)

Ik haal regelmatig recepten uit de krant van vrijdag De Limburger: koken uit de krant. Met deze salade die heerlijk bij een BBQ is krijg ik leuke reacties. Vooral omdat orzo niet zo bekend is als pasta. Alleen de munt heb ik niet gebruikt, maar dat is een kwestie van smaak.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst