KookJij

GRAND DESSERT A L ÓRANGE

Een heerlijk grand dessert a l órange recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 70 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
  2. > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe GRAND DESSERT A L ÓRANGE te bereiden

Bavarois:

Week de gelatine in koud water.
Pers de sinaasappels uit tot 1 dl sap.
Verhit 1 1/2 el van het sap en los hierin de goed uitgeknepen gelatine op.
Roer de rest van het sap erdoor.
Spits het ei, klop met 50 gram suiker de dooiers dik.
Roer de yoghurt erdoor, vervolgens het sinaasappelsap met de gelatine, het citroensap en de likeur.
Klop de slagroom stijf en meng het door het mengsel.
Klop het eiwit stijf met 15 gram suiker en spatel eveneens door het mengsel.
Verdeel de bavarois over 5 met koud water omgespoelde vormpjes.
Laat ze in de koeling opstijven.

Parfait:

Het ijs enigzins zacht laten worden, de geraspte kokos en de marmelade erdoor mengen en het ijs in de vriezer op laten stijven.

Saus:

Verwarm het sinaasappelsap met het citroensap en de marmelade, los de suiker hierin op.
Voeg de Grand Marnier toe en laat de saus weer afkoelen.

Presentatie:

Maak op ieder bord een spiegeltje van de saus en stort op elk bord de bavarois.
Een of twee bolletjes parfait met daarop twee chocolaatjes.
Spuit er een rozet van slagroom bij en leg er 3 partjes sinaasappel omheen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst